diumenge, 8 de setembre del 2019

BRICHS RESTAURANT, DE MARÇÀ A FALSET

Brichs Restaurant
43730 Falset
Carrer Sindicat, 10
Tfn 690 251 206
Preu orientatiu: 35 €
VEURE al FACEBOOK VEURE al INSTA VEURE la WEB
3,5 - Local confortable, molt bon arròs.

Cuina tradicional catalana. Local nou, atenció molt correcta així com els preus. Són un 3,5 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona propera
Espai:
Mitjà (40 p) Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Natural
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Tovallola
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Curta
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès


El Brichs Restaurant és un edifici de nova construcció just a la part darrera del Celler Cooperatiu de Falset-Marçà. Si feu la visita al celler, des del terrat on reposa el vi ranci es pot veure el restaurant. Una casa amb finestrals de vidre, molt lluminosa, amb terrassa, accessible i fàcil aparcament al voltant.
El interior és ample, taules amb estovalles florejades, bonica vaixella, cadires de braços entapissades i fruites i verdures com a decoració.
La terrassa també té amplitud però a l'estiu només es aprofitable al vespre, la vegetació encara és petita i fa molta calor.
L'atenció es correcte i encara la seva joventut, van atendre'ns prou bé.


El plats del Brichs Restaurant

El xef del Brichs ve de la cuina del Celler de la Miloquera, a Marçà. Després de fer-se un nom a la comarca, ha canviat l'antic local de Marcà per aquest nou espai.
La carta no és massa llarga però inclou diversos entrants clàssics, un apartat amb un parell d'arrosos i un altre amb plats de brasa i de cuina de xup-xup.
El postres no podien deixar de banda el vermut de Falset i el vi ranci en alguna de les preparacions que hi al llistat dolç.
Entre setmana ofereixen un menú diari per 16 € amb beguda inclosa.

La nostra tria al Brichs Restaurant

En arribar a taula ens vam servir un aperitiu de préssec osmotitzat en vermut i pera en vi.
Eren quatre a taula així que vam demanar una croqueta per cadascú, de gallina i tófona, de rostit i vi ranci. Totes dues molt bones, em quedo amb la de rostit. Un tartar de gamba vermella i crema d'alvocat acompanyada de torradetes de pa i uns cargols a la llauna amb el seu allioli van completar els entrants.




Vam demanar un per a compartir un pollastre de Can Rovira de Sagàs amb tripa de bacallà i una cua de bou. Dos plats de xup-xup que van arribar a taula a temperatura tèbia i de seguida es van quedar a temperatura ambient... L'acompanyament del plat el mateix en tot dos i la no es desfeia ni molt menys. No em van convèncer aquests plats.

També vam demanar arròs melós de galera per a dos i així poder fer un tast tots quatre ja que les quantitats són generoses. L'arròs espectacular, estava deliciós. Sense dubtes el millor plat del dinar. Per a repetir en una propera visita.

Begudes i postres

Vam beure, a més a més d'aigua, un parell d'ampolles de vi, un Ètim El viatge, D.O. Montsant del Celler Cooperatiu Falset-Marçà que està davant del Brichs Restaurant, i un Scala Dei Garnatxa, D.O.Q. Priorat, dels Cellers Scala Dei. No podem deixar de mencionar l'oli a taula, també de la gama Ètim, d'arbequina, afruitat amb un final que recorda a les ametlles. Molt, molt bo. Posen racions de pa molt petites, però molt bones.

Per postres una selecció de gelats artesans i el 7 textures de xocolata d'Oriol Balaguer que em va agradar molt però només vaig saber trobar 5 textures 😌


El compte

Amb els vermuts a la terrassa abans de dinar, els cafès i cigaló va pujar a uns 42 € per persona. Trobo molt correcte pel tiberi que ens vam cruspir.

Comentaris del Brichs Restaurant

  • Edifici nou, acollidor, lluminós, decoració elegant.
  • Terrassa molt bonica, en uns anys, amb més vegetació millorarà molt.
  • Personal atent.
  • Cuina tradicional actualitzada amb opcions per a tots els paladars.
  • Selecció de vins de la zona.
  • Preus correctes.
Recomano fer la visita teatralitzada al Celler Cooperatiu Falset-Marçà, on faràs un tast de vermut i vins. Des del terrat es veu el Brichs Restaurant.
A la zona també es una visita recomanada la Cartoixa d'Escaladei, l'emplaçament on els monjos cartoixans van fer una vida de oració i elaboració de vins donant així el nom de Priorat a la zona.

6 comentaris:

  1. Només he estat una vegada d'un migdia feiner i al principi que el van obrir. I ens va agradar tot i que el servei va ser una mica caòtic. I d'aquell dia que el tinc a la llista de pendents per anar a la carta i poder-lo publicar.

    Jo era un fan del celler de la Miloquera, quan hi havia el mateix cuiner. Però com sé de la seva habilitat pels arrossos, crec que mai he demanat cap plat principal que no sigui arròs. I en fa de molt bons...

    Has posat a la Marta contenta amb els comentaris de l'oli. L'encarregat dels olis a la Cooperativa, és el seu «nen gran» i ja saps com us poseu les mares en aquestes situacions. Pel que sé han guanyat diferents premis....

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'arròs estava per sobre de la resta de plats amb diferència, llàstima que a la carta només hi hagi dos plats d'arròs. Tinc clar que en una propera visita demano arròs, a més a més, el compte sortirà més baix.

      Jo sempre em fixo en oli que hi ha a taula, sóc una fan dels olis, bé, el Santi diu que em paso una mica però és que hi ha grans diferències i podem ensalzir o espatllar un plat. l'Ètim molt bo, no m'extranya que tingui premis. :-)

      Salut!

      Elimina
    2. Pel que sé, de la gamma dels més bons, no en tenen tot el que podrien vendre. Un dia el fill li va donar a la Marta una garrafeta d'un d'especial i era de traca...

      Elimina
    3. Sóc una tiquismiquis dels olis, no em val qualsevol :-DDDDDD

      Elimina