diumenge, 1 de març del 2015

ENTRECOPES, CUINA CREATIVA A LA PART ALTA

Establiment: Entrecopes
43002 Tarragona
Carrer del Cavallers, 12
Tfn 977 24 37 56
Preu orientatiu: 35€

Entrecopes, restaurant tast&lounge

Lloc còmode, decoració minimalista integrant parets de pedres. Cuina creativa amb productes mediterranis. Celler que prioritza els vins de la zona. Personal professional. Uns plats espectaculars i uns altres no tant. Bo, 3 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Esglaons
Aparcament:
Carrer vianants
Espai:
Mitjà (45 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Còmode
Neteja_serveis:
Bona
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Cambrers d'uniforme
Cap.de.sala,.de.carrer
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Moderna
Vins:
De la Terra

D'altres terres
IDIOMES
Català
Español




Tornem a sortir a sopar aprofitant les jornades organitzades per l'ARPA (Associació de Restaurants de la Part Alta). Des de el 5 de febrer i fins a l'1 de març pots cruspir-te un menú per 19 o 32€ i emportar-te a casa tantes ampolles com beguis, d'Inedit o d'una selecció de vins de la zona, i amb un parell d'hores d'aparcament de franc. Això és el Somriu a la crisi 2015 en la seva 4a edició.

Tots 6 vam arribar puntuals a taula (a les 21:00) disposats a gaudir d'un menú degustació de 12 plats. El Santi volia Inedit i la resta vam començar amb un Bella Negre 2012, D.O. Tarragona. (Podeu veure una petita ressenya del vi al bloc KATA A KASA).



I va començar la desfilada de plats:


Verdura en escabetxSort que la cambrera ens havia avisat que portava vinagre! No! Un escabetx amb vinagre??! Uns trossets de pebrot vermell, albergínia i carabassó al vapor. A la vista mai diries que eren en escabetx, el color de les verdures no havia canviat i al gust s'assemblava. És això de la cuina creativa... Ens va agradar força el plat.
Foie micuit i confitures casolanes. Espectacular. El mi-cuit estava a temperatura ambient (no hi res pitjor que menjar-lo fred, sembla que menges mantega), amb unes torradetes de pa, i unes confitures delicioses. Diria que eren pebrot, tomàquet i albergínia. Amb aquest plat tota la taula feia mmmm. No sé que pensarien els del costat...
Cocotte de verdures. Un plat correcte però que no deixava de ser un saltejat amb bacó. I a sobra amb la mala sort que la patata poc feta em va tocar a mi. Li vaig donar a tastar al Santi perquè em va mirar com dient "no pot ser!"
Ous poxé a la vainilla. Un variat de plats van arribar a taula. Un que es veia correcte, un altre una mica perjudicat, un altre destrossat... Gairebé tots estaven crus per dins i el ou cru no agrada a tothom. Al que estava tot trencat no es podia assaborir la vainilla. Vam haver de demanar una cullera perquè no es pot abusar del pa d'aquesta manera.
Ostra escabetxada. No és un ingredient que em faci perdre el cap l'ostra. Suau d'escabetx, molt suau. Un plat que va passar per taula sense pena ni glòria.
Vieira i cansalada ibèrica. Estava molt bona. Jo l'hauria fet amb cansalada de Jabugo una mica de veta però clar, s'han d'ajustar una mica al pressupost. Recordem que és un menú "oferta" i que el seu preu original diu que són 50€
I vam demanar una altra ampolla de vi, ara el I TANT, D.O. Montsant. M'agrada molt aquest vi.
Lluç amb cítrics. Una mica fred, però es que ja estic amb les meves manies. La crema que acompanyava era deliciosa i el lluç estava perfecte de punt i textura. Molt bo el plat.
Llom de conill farcit de cargols. Acompanyat de cargols i al mateix plat que el següent. Una mica just de sal i el cargol no em van aportar res, però en general va agradar a tothom.
Cua de bou a la xocolata. Una mica decebedor. La cua va anar al motlle sense escollir, vull dir, només van retirar l'os i hi havia tendrum i greix que no aportava res bo al plat. També just de sal. No vaig trobar la xocolata... he d'entrenar el meu paladar.
Sorbet de Gin tònic. Deliciós. Dolcet, sense acidesa i acompanyat amb un cumquat. Molt bo. Bona combinació del sorbet amb aquest fruit oriental (que sembla un cítric però que no ho és). Si mai el trobeu a un plat, us diré que es menja tot, l'escorça no és amarga, ho és més la polpa.
Idiazábal, nous i codonyat. Bé i en quantitats generoses. L'únic però d'aquest plat és que l'hagués preferit com l'últim del menú.
Brownie de xocolata i gelat de cervesa negra. Un pastís correcte on no vam trobar trossos de nous. El gelat de cervesa negra va tenir comentaris coincidents: "te gust d'estofat de carn" Uns postres que van tancar el menú deixant-nos amb una sensació rara.


Total, amb el preu oferta del menú #somriualacrisi (32€) més begudes vam sortir a 38€ per cap. Pagar 50€ més beguda (sense oferta) crec que és descompensat. L'Entrecopes és bonic, còmode, amb espai.

Ja estem esperant la ruta Tarraco Tapes per veure que ens ofereix el xef Agustí.

6 comentaris:

  1. Si... es el que dius...que 32 està bé, però amb 50 ja dius, "no".

    Passa molt això en les ofertes....

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pot ser que sigui un menú creat per aquestes jornades i que el menú de 50€ en realitat sigui un altre...

      Salut!

      Elimina
  2. Un escabetx amb vinagre? Mare de Déu!! :-))) És com quan t'expliquen que el steak tàrtar és carn crua i has de mossegar-te la llengua per no deixar anar una animalada que faci plorar al cambrer... L'última d'aquestes em va passar la setmana passada quan vaig comprar unes pizzes precuites a un lloc d'aquests pijos de plats italians i la noia m'explicava com prepara-les. No pots imaginar com vaig riure amb la d'animalades que vaig deixar anar, mentre anava seguint-li la corrent...

    Coincideixo amb la vostra valoració de l'excessiu preu sense promoció. Això hauria de fer obrir els ulls als restauradors per ajustar-se a una realitat més quotidiana.

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I en canvi del cumquat, que és una fruita menys habitual, no ens va fer cap comentari i i altra taula els hi deia que era una mini taronja amarga... quina errada descriure així un cumquat.

      Aquest restaurant fa un menú mig dia d'uns 13€, sense sortir-te dels bàsics o pagues suplement. Pot ser ens animem un divendres d'aquests al sortir de la feina...

      Salut!

      Elimina
  3. L'I tant que varem tastar era un vi de la DO Montsant, també en fan un a terra Alta. A l'etiqueta feia un comentari que podia fer equivocar ja que parlava que la garnatxa blanca era típica de la Terra Alta i la negra de DO Montsant.

    ResponElimina
  4. Uys sí, ara veig l'ampolla i es DO Montsant. Ara ho corregeixo. Gràcies Vicky!

    Salut!

    ResponElimina