dimecres, 2 de juny del 2021

ARROSSOS MODERNS

Arròs amb coses per sobre


L’arròs m’agrada molt, em faria mal, el menjaria a tota hora. M’agrada fins i tot l’humil arròs bullit (a casa n’hi deien arròs-amb-oli, hi posaven un parell d’allets i de vegades hi feien coure un tallet de lluç)

A la meva família, el menú dels dies de festa era, de primer un arròs a la cassola amb pollastre, costella, sípia, alguna gamba i galeres per donar gust i que, malgrat massa sovint la meva àvia el passava de cocció, m’agradava molt😀

Després venia el pollastre rostit amb prunes i pinyons; i per rematar, el tortell, regat amb un Codorniu Gran Cremant semisec. (No entenc com podíem menjar tant!!).

La paella (com no érem gaire puristes anomenàvem així a tots els arrossos que venien a taula amb la típica paella plana) quedava per les comptades ocasions que ens podíem permetre anar a un restaurant.

Ja veieu doncs que la història que em precedeix no és gaire “glamurosa” i sabreu perdonar la meva opinió sobre aquests arrossos que últimament veig per tot arreu. Els arrossos amb coses per sobre.

Per a mi la clau d’un bon arròs és la substància del fumet o brou, un bon sofregit, el punt de cocció i el gust que desprenen els seus ingredients, que s’incorporen al resultat final del plat.

Però darrerament m’ha passat que he demanat un arròs de calamar i m’han servit un arròs amb calamar a sobre (fins hi tot arrebossat!)

o un arròs de sardines i finalment ha estat un arròs amb sardines a sobre

o un arròs de botifarra amb la botifarra a sobre, o...

Una mateixa base d’arròs amb el mateix fumet i rematat amb l’ingredient “estrella” per sobre.

No estic absolutament en contra de posar sobre l’arròs algun ingredient (unes bones gambes per exemple) però ja em comencen a cansar aquestes “modernitats” que en la majoria de casos interpreto com un “poca feina i ben pagada” per estalviar-se la feina de fer diferents bases pels diferents arrossos.

Segurament deu ser que no hi entenc gaire però és la meva opinió😅

Herr Karl's Ott

5 comentaris:

  1. Uisss... aquí hi per parlar «largo y tendido». Un dels factors que han fomentat aquests arrossos és Instagram, perquè queden cuquis 😅.

    Ja el súmmum d'aquesta tonteria és l'arròs d'entrecot. Un puto entrecot posat al damunt de l'arròs en plan #toma_cabrón.

    Fins i tot hi ha un paio per les xarxes, que es dedica a fer cursos en línia d'aquests arrossos. Els explica com calcular el fumet que cal posar, per grams d'arròs, amb un simple experiment previ, com el que vaig publicar en un post de fa unes setmanes, que anava d'arrossos secs de capa fina.

    Fins i tot vaig tenir pica baralla per les xarxes amb aquest paio i col·legues que em van intentar crucificar, pel que pots veure sense èxit.

    Salut!!

    ResponElimina
  2. Lo de l'arròs amb entrecot ho vam veure per les xarxes!! és una cosa que no se m'acudiria demanar en la vida!!
    Una cosa és un arròs sec i l'altra els arrossos d'instagram. Per altra banda no et veig gaire vocació de Jesucrist! :XXXX

    Santi

    ResponElimina
  3. Ostres, quin tiberi us fotíeu per dinar: arròs amb força coses i després, pollastre rostit!!

    Tota la raó amb aquests arrosos "cuquis" que s'han posat de moda. Les fotos que has posat són ben il·lustratives. Com diu en Ricard, n'hi ha per parlar "largo y tendido".
    Per sort, encara hi ha molts llocs on et presenten l'arròs "com cal".

    Salut!

    ResponElimina
  4. Això de l'arròs amb un entrecot a sobre ja em sembla d'una estultícia extrema. No sé, un entrecot a la brasa, amb sal o algunes herbes o salses no necessita ser part d'una paella.

    El tema arròs sec és diferent. El diumenge vam dinar a València un molt bon arròs sec, amb "les seves coses" integrades, no per sobre.
    El IG ens porta modes i això del #punt_IG per la foto hi ha qui lo prioritza davant del sabor i els aromes.

    Jo em quedo amb els tres primers arrossos i de la resta, amb alguns altres. Del que tinc pitjor record és del darrer, de gambes vermelles, s'havia d'aixafar el cap de gamba sobre l'arròs per donar-li sabor.

    L'arròs amb coses, sí, però per dins!!!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Just... la paraula exacta és amb les seves coses «integrades».

      Elimina