diumenge, 26 de juliol del 2015

L'ANTIC MOLÍ, QUAN EL MENJAR ESDEVÉ EN PLAER

Establiment: L'Antic Molí
43550 Ulldecona
Carretera Ulldecona - La Sènia, km 10
Tfn 977 57 08 93
Preu orientatiu: 40€
Menú diari: 12€
Menú entorn i sabor: 35€
Menú entorn, sabor i seqüències: 65€ 

L'Antic Molí

Cuina d'autor amb productes km 0. Espai per celebracions. A prop del parc de les oliveres mil·lenàries. Molt bona atenció. Una troballa de 5 estrelles Pepa Pink.
1 estrella Michelin 2017, recomanat Repsol.


LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Privat
Espai:
Gran (80 p)
Salons per a esdeveniments
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Còmode
Neteja_serveis:
Bona
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Moderna
Vins i caves:
De la Terra
Vins i caves:
D'altres terres
IDIOMES
Català
Español

Vam escollir dinar a L'Antic Molí perquè està aprop de Ulldecona i aquell diumenge anàvem de concert  a les 11es Jornades Musicals de l'ermita de la Pietat, que per cert us recomano. Aquest estiu han estat grups com Pepet i Marieta, Chocadelia, el Xarim Aresté... tot un plaer gaudir amb amics de la música en un lloc preciós. I del plaer de la música al plaer de la cuina.
En aquest establiment també fan celebracions de casaments i altres esdeveniments privats. Nosaltres vam arribar a una sala amb unes 10 taules, amb una decoració de línies rectes, modern, senzill i elegant, amb colors neutres. De seguida ens van portar la carta i unes olives per entretenir. De dilluns a dissabte hi ha menú diari (que inclou vi i postres), o pots dinar a la carta o escollir un dels menús "gastronòmics", el entorn i sabor, que consta d'aperitiu d'olis en diferents textures, 4 entrants i un principal, postres i vi inclòs; o el entorn, sabor i seqüències, que consta dels aperitius d'olis, 12 plats, més dos postres i vi. Cal destacar que el pa que acompanya cada àpat està elaborat al mateix L'Antic Molí i està realment bo. Als menús pots afegir un aperitiu extra i uns petits dolços pel cafè per 2€ més.
Primer ens van servir l'aperitiu extra que eren diferent tipus de pa amb un bol d'oli varietat Empeltre. Vam decidir-nos pel vi negre i ens van portar Flor del Montsant criança, del 2012, D.O. Montsant. Estava un pic pujat de temperatura i vam demanar una glaçonera. Una vegada refredat una mica, va estar perfecte.

Us explico els plats. Els noms me'ls ha hagut de recordar per correu el xef Vicent Guimerà, fet que li agraeixo molt!.

Aperitiu d'olis mono-varietals
Presentat en un tall de fusta i una olivera bonsai, hi havia una piruleta de gelat de Farga, una teula de pa amb alga i Arbequina, un crostó amb una crema d'Empeltre, esferificacions de Morruda, i un mos fred de, crec que Arbequina també... Vaig gaudir molt, sóc una boja dels olis.
Entrants
Les fulles del “Faig pare” sobre molsa i gotes de pluja (Maridat amb oli de la varietat Farga). Encara que era una mica difícil evitar que les terres caiessin del tronc, la presentació era molt bonica, i el mi-cuit amb la forma de la fulla del faig contrastat amb l'escuma i les diferents textures fan un plat deliciós. El van portar tapat amb un cilindre de cartró amb un estampat del faig. Molt bonic tot! I molt apetible.
Ostró del Delta lleugerament escabetxat amb granissat de cogombre, cruixent d'algues, poma osmotitzada i aire d'Umami (Maridat amb oli de la varietat Sevillenca). També portava una fulla d'ostra, i el granissat li donava un punt fantàstic. Ens va agradar tant que vam deixar el plat net sucant amb pa.
Carpaccio de ventresca de tonyina Balfegó amb maduixes, ruca, xicoria, espinacs, taronja sanguina, endívies i remolatxa (Maridat amb oli Via Agusta). Un plat també impressionant que juga amb textures i temperatures. Millor assaborir-lo que explicar-ho.
La nostra anguila caramel·litzada del Delta amb suc i textures (Maridat amb oli de la varietat Marfil). A priori penses que serà massa dolç i que on van amb aquesta barreja però el sucre que l'envolta és terròs i en una capa tant prima que no endolceix el peix en excés. La salsa groga del centre tenia un punt picant.
Principals, que es podia escollir entre arròs, rap amb api i cap i pota. Vam fer un arròs i el cap i pota.
Arròs amb ceba al "Josper", espàrrecs verds i crosta de papada de porc (Maridat amb oli de la varietat Sevillenca). Impressionant, tant el punt de cocció com el sabor, la melositat i un mica caldós, el punt dolc de la ceba, el crick de la papada... Uf, sublim!!! La versió del plat en carta porta també espardenyes. No vull imaginar-ho, hauré de tornar a tastar-lo.
Cap i pota de porc ibèric (Maridat amb oli de la varietat Farga). Sense paraules. Un altre plat que es va quedar net amb el pa. Ah, que no és correcte sucar pa???? Doncs a mi m'encanta si el plat ho mereix!
Postres
Textures de xocolata amb fruits vermells. Un plat que sembla de moda perquè ja n'hem menjat diferents versions a diversos llocs. Aquí destaca també que els fruits vermells també es presentaven en diferents textures, no tan sols la xocolata. Hagués menjat un altres postres però per 35€ no es pot demanar més!
Vam fer també el cafè i els petits dolços. Un cub de pana-cota amb licor i un altre de llaminadura de maduixa. Em van agradar força, i això que no sóc gaire de dolç.
Total, els dos menús, amb la cervesa que va demanar el Santi un pic assegut a taula, el vi, l'aigua, i els extres del cafè i pre-aperitius, uns 38€ per cap. Impressionant en colors, aromes i sabors, i genial a la cartera. Un lloc molt recomanable al que hem de tornar a tastar altres plats de la carta o un menú de diari.

Actualització: han rebut el distintiu de km0 SlowFood al 2016.
Actualització: han rebut una estrella Michelín a la guia 2017

6 comentaris:

  1. Aquest si que té bona pinta... i el preu és ben raonable per tot el que ofereixen i com ho presenten.

    No sé si queda bé lo de sucar pa (a nivell escrit vull dir, doncs a nivell acció no hi tinc cap problema). Jo en front del dubte ho castellanitzo i ho dic com les que van de blocaires pijas... "nos hinchamos de mojar pan....".

    Saalut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt a prop hi ha un restaurant estrellat però no em venia de gust pagar 4 vegades més per un dinar y aquest va resultar fantàstic. L'arròs amb les espardenyes deu ser més saborós, però així el serveixen com plat de carta.

      A mi tant em dóna l'idioma, mentre que hi hagi pa i el plat ho demani... :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Havia sentit parlar d'aquest restaurant, pel tema dels olis i els seus menús de degustació, i ara que llegeixo el que has escrit d'ell (i mes si li poses una qualificació de cinc estrelles i amb el preu que surt el menú aquest), ja el passo a la llista de futuribles.

    He de deixar de llegir posts de cuina a aquestes hores, doncs baixo amb ànsia a l'hora de dinar... Quina fila que fa l'arròs i el cap i pota, Déu meu...

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fas bé de posar-lo al llistat, xalaràs en aquest lloc!!!

      Salut!

      Elimina
  3. gracies, acostumo a fer una visita anual a ulldecona, per visitar "les moles" , però penso que aquest any faré un canvi :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per la visita al bloc!

      Jo no he visitat Les Moles però he mirat la web i no sé si paga la pena el preu que marca la carta. De fet, el dia que vaig anar a L'Antic Molí, Les Moles era la meva primera opció però ja et dic que els preus em van frenar una mica. El dinar a L'Antic Molí va ser tot un encert!

      Salut!

      Elimina