diumenge, 5 de juliol del 2015

OSTERIA DEL LAB, CUINA ITALIANA EN PLATETS

Establiment: Osteria del Lab
43003 Tarragona
Carrer del Comte, 12
Tfn 657 44 10 04
Preu orientatiu: 15 € més begudes
Menú diari: 15 €

Osteria del lab

Cuina italiana entre pedres romanes. No hi ha carta, fan un menú degustació de 5 plats més postres. Celler correcte i molt bona atenció. Són un 4 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Difìcil
Espai:
Mitjà (50p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Còmode
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper i aire
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Menú (5 + postres)

Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
-
IDIOMES
Català
Castellà
Italià



D'aquest lloc m'havia parlat la Clàudia, que és italiana, així que vaig aprofitar per fer un "micro tast" durant les  rutes de tapa de la Mortiz i la Damm i com que ens va agradar, vam decidir anar a dinar. Ens va agradar i vam tornar per fer un sopar en un grup nombrós.
El local és molt bonic, tot de pedres romanes i unes cadires de plàstic transparent que li donen un encertat contrast entre la modernitat i el classicisme. Per anar al lavabo s'ha de pujar una escala, però és bastant còmoda i ampla.
Aquí no hi ha carta, bé, de vins sí. Respecte als dinars i sopars, elaboren un menú amb 10 plats segons el que troben al mercat. Presenten els plats en 5 parelles i de cadascuna has d'escollir un plat. Després hi ha uns 4 o 5 postres a escollir un. Tot això té un preu de 15€, tant al migdia com a la nit, i es paga la beguda a banda. El dia que vam anar a dinar vam menjar amb aigua i un D.O. Terra Alta, el Bàrbara Forés 2012, poc àcid i perfecte pel dinar. Els plats van ser:
1. Crema de porros. Deliciosa, molt bona pel que em va deixar tastar el Santi.
Amanida amb fruits vermells i ricotta. Molt correcta i molt millor que el dia que vam anar a sopar, que la van servir en una tulipa de pasta brisa que es va fer una mica pesada...
2. Vitello tonnato. Tots tres vam anar cap a la vedella freda de cap. Espectacular. Molt bo, de repetir.
Però l'altra opció era un tàrtar de salmó així que en acabar el cinquè plat vam demanar-ne un per a compartir entre tots tres (ens lo van servir en tres platets). També hagués estat una bona opció. Ben tallat i amanit i temperatura correcta.
3. Brandada de bacallà. Suau, bon punt de sal, servit amb un mos de pa fregit.
Cruixent de formatge. Una combinació de formatges italians embolicats en pasta filo.
4. Spaghetti bolonyesa. De pasta fresca, una mica massa al dente aquesta vegada, i la salsa era acceptable. La nit que vam fer espagueti a la siciliana estaven molt més bons.
Tortellone amb gorgonzola. Un plat boníssim.
5. Un guisat de vedella al vi negre. Deliciós. D'aquells plats que es fan poc a poc i que estava de mort. Hagués preferit una patata, fins i tot en puré, en comptes de l'arròs, i ja hagués estat la perfecció total (són manies meves, no dic pas que l'arròs no estigués bé)
Mandonguilles de Wagyu. Molt tendres i meloses, amb una salseta que ens vam acabar sucant pa.
Postres. Panna cotta amb maracujà i mango i un flam de taronja. De sabor i textura molt bones tots dos postres. L'altre va ser un pa de pessic de xocolata tendre i tebi, molt semblant a un culant.
Amb el plat extra del salmó i les begudes vam sortir a uns 22,5€ per cap.
La nit que vam anar a sopar, per a celebrar l'aniversari de la Su, vam beure Albariño, Paco&Lola, un Penedès, el Honeymoon, i uns quants més que ja explicarà la Vicky al seu bloc Kata a Kasa i vam pagar per 24€ per cap. Destacar d'aquella nit plats com la crema d'aviram, la quiche, el salpicó de pop amb taronja i la brotxeta de rap. 
Un lloc que ens va agradar força, amb detalls com el plat pel pa (del que et donen tant com vulguis sense pagar suplement), estovalles de roba (ara que està tan de moda la nuesa de les taules) i amb plats (sense les incòmodes safates de pissarra). La propera demanaré un Aperol spritz!.
Segur que has passat per la porta, perquè està al Pilon's Street, només has de mirar el menú i si no t'agrada cap de les 10 opcions, torna a l'endemà, cada dia el canvien.

6 comentaris:

  1. La RQP sembla prou bona... Per 15€ poc més es pot demanar.... i amb estovalles!!.

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :-) La veritat és que età molt bé. La quantitat és correcta i els preus no es disparen amb les begudes. I amb estovalles, sí!!! hehehehe

      Salut!

      Elimina
  2. És una fórmula que ja he vist en algun altre restaurant i si ho fan bé, com sembla que és el cas d'aquest restaurant, crec que és una bona forma d'omplir i fer rutllar el negoci. Es veuen plats força elaborats i atractius, però les mandonguilles de Wagyu no sé jo si quadren gaire (pel preu d'aquest tipus de carn).

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenint en compte que van canviant el menú a diari pràcticament i que els plats són petits, hi ha la possibilitat de poder aprofitar petites quantitats de matèria primera que li quedi al proveïdor.
      A mi em va resultar un menú atractiu i ja la feina de fer cinc elaboracions per una persona (en comptes de dos o tres en menús d'altres restaurants pel mateix preu) ja el trobo un punt positiu.
      Jo el recomano!

      Salut!

      Elimina
  3. Fet:

    http://kataakasa.blogspot.com.es/2015/07/vins-del-cumple-de-la-susana-osteria.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Vicky!!! A mi em va agradar molt l'albarinyo Paco & Lola, més que l'altre (i que costava més) hehehehehe.

      Petons!

      Elimina