diumenge, 9 de juliol del 2017

LA BOTIFARRA, TORRADES, TAPES I FONDUES


Miscel·lània: BAR de tapes
Establiment: La Botifarra Tgn
43001 Tarragona
Carrer del Cardenal Cervantes, 5 
Tfn 977 21 65 51
Preu orientatiu: 13€




La Botifarra és una tasca especialitzada en llesques, embotits catalans i fondeus (segons diu la seva web), encara que jo només he tastat les torrades i els embotits, el tema fondeu em queda pendent. Pot ser per això que aquell local tingui un aroma a formatge intens quan entres, tinc una amiga a la que no li agrada el formatge i no pot entrar...
La decoració és senzilla, tot fusta, moble rústic, local una mica fosc, espai just entre taules, una mica atapeït i per rematar, un minilavabo. L'atenció és molt bona i els preus són baixos. La carta ofereix diferents llesques, predominant les fredes, també hi ha alguna tapa, diverses amanides, fondeus i embotits de qualitat.  La carta de vins és justeta però fan sangria casolana, que ja és un plus.
Tot i això La Botifarra està sempre ple i és difícil trobar lloc sense reserva, més d'una vegada que hem intentat fer un soparet ràpid ens hem quedat amb les ganes.
La darrera visita va ser fa uns mesos i vam gaudir amb una taula assortida d'embotits i una taula de petita de formatge per a compartir. Els embotits molt bons, dels que costa trobar per altres restaurants llevat que estiguis a prop del Pirineu. La foto la vam fer quan ja havíem ficat la ma al plat.
També vam fer una torrada de porc senglar amb mousse de bolets feta per ells que estava molt gustosa i una altra de torrada de pernil del país.


Tot això, amb una ampolla de Raimat Abadia D.O. Costers del Segre i a uns preus molt ajustats.

Si no et fa res l'aroma del formatge, no dubtis a visitar aquest local proper al Mercat de Tarragona, les llesques estan ben bones!


4 comentaris:

  1. M'agraden aquests llocs de torrades, sobretot per anar a fer un sopar informal. I les fondues, si les fan bé, també són una de les meves debilitats, tot i que tampoc són masses els llocs a on menjar una bona fondue (a Barcelona penso que dos o tres llocs paga la pena).

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa vam tenir una època que sopàvem fondeu molt sovint, després va a arribar el Santi a la nostra vida i va desaparèixer aquest costum, per ell es menja molt a poc a poc. A Cambrils hi ha un lloc que les fan, La Cua curta, però ja fa molt que no hi anem... A veure si aconsegueixo fer una en La Botifarra i t'explico :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Les fondues en locals públics, tenen l'inconvenient de que sinó disposen de sistemes de ventilació específics, l'olor pot fer-se feixuga...

    Fins i tot a casa, tot i fer-la en lloc airejat, l'olor costa de marxar.

    A Barcelona, el lloc més recomanat és Basilea.... Les fan molt bones i amb formatges de base de gran nivell, que comporta no siguin econòmiques... I fetes amb bons formatges, es nota la diferència.... La meva barreja preferida, quan les faig a casa, va de 1 part de gruyère, 1 d'emmental i 1/2 de appenzeller... vi blanc, nou moscada i kirsh....

    ResponElimina
    Respostes
    1. S'haurà de tastar aquesta barreja que recomanes!!!
      Gràcies.

      Salut!

      Elimina