diumenge, 27 d’agost del 2017

EL LLAGUT, PER GAUDIR DE L'ARRÒS A LA PART ALTA

Establiment: El Llagut
43003 Tarragona
Carrer de Natzaret, 10
Tfn 977 22 89 38
Preu orientatiu: 35 €
Menú diari: 14 € amb aigua i postres

El Llagut
4,0 - Menú diari excepcional




Cuina marinera amb arrossos molt bons. Productes km 0, pertany a la xarxa Slow Food. Menú diari a preu molt competitiu. Terrassa estacional. Molt bona atenció i preus correctes. Millor reservar. Un 4 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Carrer vianants
Espai:
Petit ( 30 p) Terrassa
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Feix centrat
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Sí, a la sala
Presentació:
Curta
Tipus llibre
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:

IDIOMES
Català
Castellà




Amb aquest post van 4 seguits amb l'arròs com plat principal però es que parlant d'arròs i estant a Tarragona, El Llagut havia d'estar al llistat.
És un local molt petit, pot ser unes 30 persones l'omplirien, però quan arriba el bon temps munten la terrassa i la capacitat es duplica. Els temps d'espera a la terrassa sempre se m'han fet un pic llargs o pot ser que tinc la percepció dels temps de sala, encara que aquest estiu he vist molt més personal i possiblement aquest aspecte ha canviat. La decoració és un barreja entre clàssica i rústica amb tocs mariners. Al fons hi ha una barra, a la dreta està la cuina i a la seva esquerra els lavabos, molt petits i amb esglaons, però es que l'edifici no dóna per fer més. 
L'atenció és fantàstica, et fan sentir molt còmodes, sense aclaparar ni intentar vendre't plats. La carta i el menú diari canvia cada temporada, utilitzant productes de la zona (km 0) i naturals. L'oli que posen a taula és deliciós i el pa no es queda enrrere.
Els arrossos tenen molta fama a la ciutat i el preu del menú diari és molt competitiu, per 14€ (inclou postres i aigua) podràs degustar un arròs fet al moment. Per exemple, un menú diari en el que pots escollir entremesos freds de peix, peix fregit o musclos a la cavera, si aneu 3 o 4 persones, i us va de gust tot, l'Astrid et fa un pica-pica d'entrants (amanida, musclos a la cavera i peix fregit).
Com a plat principal sempre hi ha diverses opcions d'arròs i un peix. Per exemple, arròs marinera de crancs, arròs negre, arròs masqueta de safrà i lluç al forn. Els arrossos són espectaculars, i més el de mosqueta, que queda com un risotto.








Com que el menú inclou postres i aigua, si hi afegeixes vi, cava o cervesa, per uns 16€ pots fer un àpat fantàstic i de qualitat amb postres inclosos.


Durant els caps de setmana i als sopars només ofereixen carta. Nosaltres vam anar-hi a dinar buscant el arròs de sardines però no en tenien (és el que té treballar amb productes de temporada...).

Com aperitiu de cortesia ens van servir una
crema de carxofes. D'entrant vam prendre uns cargols de punxa a la llauna servits amb un oli amb picada d'all i julivert. Deliciosos.
Després vam decidir-nos per un
arròs a la masqueta amb pebrots de romesco nanos, cloïsses i pop roquer. A tocar de la perfecció per a mi (jo sóc de menjar amb un pessic menys de sal) i perfecte pel Santi. El pop tendre i l'arròs al punt que ens agrada de cocció, amb aquell aroma de safrà que em resulta tan familiar.
Per acompanyar, un
Petites Estones, D.O. Terra Alta. No vam fer postres i el total va ser d'uns 35€ per cap, un preu correcte per la qualitat dels ingredients, elaboració i atenció.

Un lloc a tenir en compte a la Part Alta de Tarragona, amb productes de proximitat, bones elaboracions de peixos i arrossos, bona atenció, preus correctes a la carta i immillorables al menú diari. Però no oblideu fer reserva, o només llegireu els plats des de la porta.

4 comentaris:

  1. Per mi és un dels llocs de referència a la zona... o al menys, un dels que coincideix més amb els meus gustos...

    Si no fos per la mandreta d'anar de Cambrils a Tarragona, seria un dels meus habituals.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La cuina ha evolucionat en aquests darrers anys, han baixat una mica el punt de sal i des del meu parer és un punt positiu, clar que cadascú té el seu gust...
      El menú diari és el millor de Tarragona en quant a qualitat del producte i preu, i la crema catalana al romaní agrada fins i tot als que no feu postres :-)
      Encara no he tastat l'arròs de sardines tan recomanat pel meu amic Martín, però ja caurà.

      Salut!

      Elimina
  2. Com vaig una mica atabalat aquest últim mes, no vaig al dia dels blogs que segueixo i he comés l'errada de llegir abans el del Racó del Riu, que m'ha fet recordar l'arròs de luxe... I per poc més preu, l'entorn crec que el supera de llarg. De totes maneres i si tu ho dius, el tindré en compte per escapades a Tarragona...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El Llagut és un imprescindible de Tarragona i si vas entre setmana al menú diari gaudiràs també i pagaràs menys. Sí, no tindràs tots els arrossos per escollir però el preu i la qualitat són imbatibles.

      Salut!

      Elimina