diumenge, 12 de juliol del 2020

RESTAURANT EL PEBRE, DELS QUE MEREIXEN ATURAR-SE EN EL CAMÍ

Restaurant El Pebre
17483 Bàscara
Carrer Major, 3
tel. 972 560 132
Preu orientatiu: 30 €
Menú cap de setmana: 25 € (begudes a banda)
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
4,0
4,0 - Cuina, productes, atenció i preu.




   
Cuina catalana, tradicional, de mercat, productes de temporada i del propi hort. Local ample, còmode, molt bona atenció i preus més que correctes. Són un 4 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Esglaons
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (30 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Direccional
Mobiliari:
Cadires
Trona nen
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Informal
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
De veu
Vins i caves:
De la Terra
Altres:

IDIOMES
Català
Castellà



El restaurant El Pebre està ubicat a Bàscara, costat de la plaça de l'ajuntament. Imagino que molta clientela és de fora del poble, gent que aprofita la ruta cap a la Catalunya Nord (o la tornada), o que es desplaça des de poblacions properes com Figueres (15 min) o Girona (30 min).

Una sala a la que entres amb un parell d'esglaons, una petita barra on una enorme plata amb els tomàquets i altres productes de l'hort és una petita mostra de la matèria primera que entra a la cuina de El Pebre.
Si hem de posar "un però" al local és la ubicació del lavabo. Està a un primer pis amb una escala bastant pronunciada. Petit, lluminós i net, sort de la barana que ajuda en les escales.

Decoració clàssica, taules amb estovalles blanques, una gran taula rodona central per grups i la resta rectangulars donen cabuda a una vintena llarga de comensals. No sembla que hi hagi menys taules que a la visita anterior abans del tancament, la separació ja era prou per mantenir una intimitat entre comensals i ara serveix pel que diem "distancia social".

La carta del Restaurant El Pebre

La carta es canta, les vegades que faci falta fins que tinguis clar què demanar. Tot ve de gust i és difícil decidir.
En funció de la temporada els plats van canviant, ara que també hi ha de fixos, com els canelons (que pot tenir un ingredient més estacional com els bolets), la cuixa d'ànec, el xai o un altre animaló al forn, arròs amb galeres o un altre bussejador... I com entrants amanides amb tomàquets de l'hort, muscles, remenats...

Els postres, casolans, et faran que demanis algun, culant de xocolata, pastís de formatge o tatin són deliciosos.

La carta de vins està impresa, amb referències del nord i sud del territori, segur que trobes l'adient pel teu àpat.

Què vam dinar al Restaurant El Pebre

Un dinar familiar de 5 adults i una petita per la que van portar uns canelons amb una beixamel lleugera.
En quant el Sisco ens va cantar la carta i vam decidir-nos, no sense dubtes i canvis, ens va portar uns pebrots de Padrón i un cistell de pa per anar obrint boca. Per cert, el pa és boníssim.
Entrants
Albergínia al forn farcida de carn i verdures, cargols guisats amb botifarra amb una salseta un punt picant, acompanyats d'allioli i, per a mi un plat de carbassons amb la seva flor, fets a la planxa i amb romesco. Tots plats molt bons, millor que les fotos.


Principals
Una cuixa de xai al forn que era per a dues persones. Molt tendra, amb un suquet perfecte i patates palla. Al Santi i a mi ens va resultar deliciosa. Els altres tres comensals vam demanar els canelons amb beixamel de trompetes de la mort  que van arribar en una safata tots junts per a repartir a discreció. Jo vaig tastar la salsa i puc assegurar que estava per llepar-se els dits.

Postres
Jo vaig demanar el pastís tatin amb crema de llet, que m'encanta. El Santi un flam d'ou cassolá boníssim. La resta de la taula també va demanar els mateixos postres i cafès, que per cert, el tallat el fan amb crema de llet i queda cremós i deliciós.

Beguda
Vam beure unes cerveses en arribar i una durant el dinar, aigua i una ampolla D.O. Empordà, el Cigonyes negre.
El compte
El menú de cap de setmana són 25 €, incloent aigua, postres i cafè. Es van afegir les cerveses, el plat de canelons per la nena i el vi, total uns 31 € per persona. Molt bé de preu.

Resum del Restaurant El Pebre

  • El local és molt còmode i ample, amb bon parament de taula.
  • El pa és un altre punt important de El pebre.
  • Cuina de proximitat on pots, a més a més, encarregar suquets i calderetes.
  • Molt bona atenció, el Sisco porta la sala amb molta fluïdesa.
El Pebre és un restaurant que no fa servir les xarxes socials i fins i tot hi ha una mica de confusió perquè abans es deia El Pessebre, però com que a Bàscara hi ha un pessebre vivent important, per marcar diferenciació es va "tallar" a El Pessebre.

Amb "la tornada" només obre divendres, dissabte i diumenge. Esperem que en breu ja torni a obrir entre setmana amb el seu menú diari (abans era de 18 €).

Per a nosaltres és parada obligada a la pujada o baixada camí de Llançà, fins i tot en moltes ocasions ens acompanyen els nostres amics a la baixada i desprès ells tornen a Llançà.
Alguna vegada no hem reservat i al no trobar taula hem dinat al hostal Flavià, també cuina casolana, a un altre nivell, però bona.

4 comentaris:

  1. Pel que expliques i he vist a les fotos, un lloc objecte de desig...😋

    Llàstima que els 200 Km que m'hi separen, m'aturaràn d'anar-hi. Cada cop em fa més mandra creuer el Mississippi (interpretar la C58)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest els pots plantejar com una parada en un viatge a la Costa Brava o al país veí.
      Estic segura que t'agradaria.

      Salut!

      Elimina
  2. Pepa, cada cop que poses un d'aquests restaurants "lluny de casa" m'entren ganes d'agafar el cotxe i...

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahahaha, des de casa t'agafa una mica lluny. Aprofita un viatge cap al nord o una estada a Girona. No te'n penediràs.

      Salut!

      Elimina