divendres, 20 de desembre del 2013

LA CASA ECOLÒGICA, UN BON ÀPAT A LA TERRA ALTA

Establiment: La Casa Ecològica
43781 La Fatarella, Tarragona
Camí Mare de Déu del Carme, s/n
Tfn 677413605
Preu orientatiu: 24€ menú Festa de l'Oli
Menú diari 11€

La Casa Ecològica

Cuina catalana tradicional i plats típics de la Terra Alta acompanyats d'una carta amb DO de la zona. Bona atenció, molt menjar bo i bon oli. És un 3 estrelles Pepa Pink per repetir en qualsevol ocasió.
LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Gratuït
Espai:
Gran
Aire cond. i Calefacció
Distribució:
Bona
Il·luminació:
Natural
Mobiliari:
Rústic
Còmode
Cadires
Neteja Serveis:
Bona
Assecador de mans:
Aire i Tovalloles
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Correcte
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Curta
Vins:
Vins de la Terra
Vins d'altres terres
IDIOMES
Català
Espanyol

La Fatarella organitza cada any La Festa de l'Oli i és una excusa perfecta per visitar aquest municipi de la Terra Alta i degustar embotits, o pastisseria del Forn de Baix (en aquest forn fan una coca de recapta amb tonyina deliciosa i considero delicte marxar del poble sense visitar el Forn de Baix).
Després de prendre un vermut al Casal vam fer un tomb per las paradetes de la fira i una passejada fins La Casa Ecològica. El seu nom es deu al tipus d'arquitectura que fa un homenatge a la pedra, la fusta, el llum... una construcció que respecta l'entorn i ofereix un espai per activitats culturals i artístiques, a més a més d'allotjament i restauració.
El menjador té un aforament de 65 persones, amb accés per a discapacitats i una petita terrassa per fer una cervesa i una cigarreta. Es gaudeix d'una vista del poble fantàstica des de la casa.
Nosaltres vam fer el menú festa de l'Oli, en el que podies escollir una amanida amb formatge de cabra, canelons de bacallà o una sopa d'arròs amb galeres de primer plat. Mentrestant esperàvem van servir-nos un plat de botifarra negra i blanca amb pà i oli d'empeltre. Aquesta varietat d'oliva és mes suau que l'arbequina i produeix uns olis grocs pàlids, suaus, amb aromes fruitals no tant intensos i sabor suau, sense retrogust amargant. Per acompanyar vam beure un vi blanc de garnatxa, DO Terra Alta per descomptat, el Vall Major del 2012, un vi jove de color groc suau, poc acid i aromes fruitals.

La sopa d'arròs (diria que arròs d'aquell "que no es passa") estava molt gustosa i amb el fred anava de meravella, però els guanyadors va estar els canelons de bacallà. Amb panses, una beixamel lleugera i el punt perfecte de sal, van ser tot un plaer per degustar.


De segon hi havia llom amb pinya, conill amb allioli de mel o costelles de xai arrebossades. El llom amb pinya podria millorar-se si la pinya emprada en l'elaboració fos natural; les costelles de xai estaven molt bones, l'arrebossat, sense excés d'oli, portava una barrella de herbes aromàtiques que combinava perfectament amb el corder; però el guanyador va ser el conill.


Sobre un llit de patata barrellada amb un allioli de mel descansaven uns trossos de conill fregidets i fornejats, amb una capa dolça, sense arribar a ser embafadora. Un plat destacable i que recomano sense dubtes.










I per postres vam fer un mel i mató, uns postres de músic amb codonyat i la millor elecció va ser la mousse de iogurt amb fruits vermells. Senzillament espectacular.





En una propera visita a La Fatarella tastarem plats típics de la zona com la truita en suc o els ganyims en amanida. Encarregarem coca al Forn de Baix i visitarem les trinxeres de la Guerra Civil i la cabana de la que ens parla en Josep Gironès en el seu llibre on narra "Els Fets de La Fatarella".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada