diumenge, 18 d’octubre del 2015

URBERU SAGARDOTEGIA, BUENA PARRILLA SOBRE EL CANTÁBRICO

Establecimiento: Sidrería Urberu
20829 Itziar
Elorriaga Auzoa, 2
Tfn  943 19 92 37
Precio orientativo: desde 23€

Sidrería Urberu

Sidrería, asador. Carnes y pescados en parrilla. Kupelas en el mismo salón,  muy buena atención y precios estupendos. Abren los viernes noche y sábados y domingos todo el día. Mejor reservar. Son un 4 estrellas Pepa Pink.

LOCAL





Acceso:
Fácil
Aparcamiento:
Fácil
Espacio:
Grande
(aprox 120p)
Terraza
Distribución:
Amplia
Iluminación:
Buena
Mobiliario:
Cómodo
Sillas, bancos
Limpieza servicios:
Buena
Secador_manos:
Papel
Cambiador:
No
Extras:
No
PERSONAL


CARTA


Vestuario:
Uniforme
Amabilidad:
Eficacia:
Presentación:
Clásica


IDIOMAS





Español
Euskera




Después de pasear por Zarautz, Getaria, Zumaia y llegar a Deba se hizo la hora de comer. Imposible comer en la costa sin reserva así que nos fuimos hacia el interior, a Itziar, a una sidrería con unas vistas impresionantes del Cantábrico. El asador que tienen también impresiona, con las piezas enteras de vaca y buey que cortan con un dominio del hacha que te deja alucinada. Saben usar la parrilla a la perfección para dar el punto justo a la carne y a los pescados.
Además de la carta, donde puedes elegir pescados como rodaballo, rape, jurel, cogote de merluza... tienes chuleton normal o especial, y diferentes menús. De entrantes tienes pastel de txangurru (centollo), gambas, frituras, tortilla de bacalao, ensaladas...
El salón es enorme, con esas mesas grandes con bancos, también hay sillas. Lo bueno es que tienen las kupelas (toneles) en el mismo salón. Ellos no son productores de sidra, como la mayoria de las sidrerias de Astigarraga así que tienen abierto todo el año. Ver listado de sidrerias haciendo clic aquí: sagardotegia.
Nosotros elegimos el menú sidrería, por 23€ tienes ensalada, tortilla de bacalao, chuletón, membrillo, queso y frutos secos y café.
Ensalada mixta. Con "de todo". Bonito, espárragos, huevo duro, cebolla, aceitunas... Muy rica!
Tortilla de bacalao. Jugosa y enorme. Perfecta de sal. Con el pan tan bueno que pusieron nos la acabamos en un periquete.
Chuletón. De un kilogramo de peso, a repartir entre dos. Tierno como la mantequilla, de gran sabor, y con un punto de ajo muy suave. En esta parrilla se atreven a usar el ajo en las carnes y lo hacen muy bien, sin tapar el sabor de la carne. Nos ecantó la chuleta.
Postre: frutos secos con membrillo y queso. En este caso no era Idiazábal, como suelen poner en las sidrerías, era un queso más fuerte, cremoso y muy muy bueno. Yo prefería cuajada y nos cambiaron mi postre sin problema. La hacen con leche de oveja, muy rica.
Después el cafè y la cuenta: 23€. Un precio genial para la cantidad y calidad de lo que comimos. Un lugar que recomiendo sin duda para disfrutar de una buena chuleta. Nosotros estuvimos en la terraza, mucho más tanquilo que el bullicioso salón, pero claro, este tipo de sitios es mejor para ir en grupo. En agosto abren todos los días pero el resto del año solo los fines de semana.

10 comentaris:

  1. Em va molt bé el teu post perquè justament començo a mirar sidreries per pujar cap a allà de cara a la temporada de la sidra que crec que s'inicia cap al gener o febrer... Però encara no sé quina o quines triaré! La Goiko Iturri també feia bona pinta.
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El Goiko Itturri és restaurant, i tens un altre més de moda i decoració més actual molt bo també, el Kako.
      Per "sidreries", millor en grup, el soroll és molt aclaparador, i sí, comencen al gener i són gairebé totes a Astigarraga. Míra el link: www.sidrerias.ws/gipuzkoa/astigarraga
      Et diria la Petritegi i la Astarbe, però cada any la sidra varia de sabor segons la collita. Ja ens explicaràs!
      Gràcies per la visita. :-)
      Salut!!

      Elimina
  2. Hola!
    Jo puju aquest cap de setmana a Donosti i m'agradaria provar alguna però desconec completament el tema.
    A part anem sense cotxe i suposo que això deu ser un problema :(
    Merci!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laura. El tema de les sagardotegiak és que obren de gener a finals d'abril o primers de maig. Ni ha d'altres sidrerias que obren tot l'any, però la sidra no és "nova", la qual cosa no vol dir que no estigui bona. Lo millor és anar en grup, perquè són salons grans, de taules "corridas" i hi ha molt xivarri. I reservar, important reservar Laura. En Donosti no tinc ni idea com està el tema, on més hi ha és en Astigarraga, que en bus està a 15 minuts del centre de Donosti (pel que m'han dit, jo sempre vaig en cotxe per això de ser coixeta i tenir la targeta blava :-) ) Les millors pel meu parer són Petitregi i Astarbe (no tinc comisió, :-P )
      Si no aneu en grup, et recomano que vagis a un restaurant, faràs el "menú sidra" sense sorolls i amb una ampolla a taula en comptes d'anar a buscar-la a la bòta. No és el mateix, ja ho sé... A aquesta d'aquest post has d'anar en cotxe, però té una terrassa tranquil·la.

      En Donosti et recomano fer pintxos, imprescindible el de foie en el Sport (allí et pots tornar boja amb tots en realitat...), típic el xampi del Tamboril, el bacallà del Martinez, del Bartolo estan molt bé les galtes, i un que no pots deixar de visitar és La Cuchara de San Telmo, allà tens peus, cansalada, foie, raviolis, risotto... amb tocs de cuina moderneta i de gran mida (el fallo és que les taules de fora són per racions).

      Espero que t'ho passis molt bé i que ens facis una entrada al bloc del Ricard.

      Salut!

      Elimina
    2. Moltes gràcies per les recomanacions!
      La veritat és que a Donosti i hem anat moltíssim i coneixem la majoria de llocs de pintxos i també hem anat a Arzak i Mugaritz (que divendres repetim) pet això aquest cop volia provar una cosa diferent!
      M'apunto les recomanacions tan de pintxos com de sidreria!
      Moltíssimes gràcies!!!!

      Elimina
    3. Ooooh, és que tu jugues en altre lliga de restaurants.
      Ja ens explicaràs les sensacions del Mugaritz. :-)

      Salut!

      Elimina
  3. Jo vaig anotant per futures visites.....

    En la darrera, només vam tenir dos dies i al sortir tips de la fira gastronòmica, tampoc hi havia massa gana...

    Però a la propera ocasió, ja vaig directa als llocs bons.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es menja molt bé per allà, i a diferents preus. Sense anar al Akelarre o al Mugaritz pots gaudir també de la cuina basca. :-)

      Salut!

      Elimina
  4. Jo no definiria pas a Akelarre o Mugaritz com cuina basca... ;-) I molt menys a aquest últim...

    Acabo de descobrir que a part de ser una excel·lent guia gastronòmica de la ciutat i província de Tarragona, també ho ets del nord. Quedes fitxada per les properes cites per aquelles terres.

    Per cert i parlant de la teva entrada, una relació qualitat preu espectacular.

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però són al País Basc, llavors, cuina basca :-P Que sí, que no és la tradicional...

      Es que m'agrada menjar bé i gastar amb mesura, això em fa anar trobant llocs. :-)

      Salut!

      Elimina