diumenge, 8 de novembre del 2015

AQ, AL COSTAT DE LA CATEDRAL DE TARRAGONA

Establiment: AQ Tarragona
43003 Tarragona
Carrer Les Coques, 7
Tfn 977 215 954
Preu orientatiu: 40€
Menú setmanal: 19,80€
Menú Gran: 60
Menú Petit50€

AQ Restaurant

Cuina de mercat molt personal. Un local modern, acollidor i amb cadires molt còmodes. Possibilitat de sala privada. Bona atenció. Un 3 estrelles Pepa Pink.
1 Sol Repsol (2022).

LOCAL
Accés:
Petits_esglaons
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (55 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Còmode
Neteja_serveis:
Bona.
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Cap de sala de carrer
Cambrera, uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Moderna
Vins i caves:
De la Terra
Vins i caves:
D'altres terres
IDIOMES
Català
Español


Aquesta setmana hem fet un tast de l'oferta del AQ Restaurant, primer un dia entre setmana per fer el menú diari per 19,80€ i després aprofitant la jornada del Tàrraco tapes de tardor 2015, en el que el menú, amb cervesa Damm inclosa, constava de set tapes més postres, per 30€.
El local és modern i acollidor, amb unes cadires molt còmodes, penja-robes i un lavabo molt bonic que et recorda al canal d'un aqüeducte. L'atenció és molt correcta i de l'oferta de vins no puc opinar perquè a la primera visita, al ser menú diari ja incloïa el ví; i el menú Tàrraco Tapes de la segona visita era amb cervesa. La cuina es basa en productes de la zona i de temporada, podem dir que és una cuina de mercat amb el toc personal de l'Ana. El resultat el podeu veure a les fotos.
Menú diari:
Encara que el Quintin ens va insistir un parell de vegades que féssim el menú tapes, nosaltres vam fer el de diari perquè ja teniem pensat tornar el diumenge a fer el de tapes. Quan li vam dir va deixar d'insistir.
De primer plat vam demanar crema de carabassa amb espaguetis de carabassó i calamar. Per un parell de nosaltres picava una mica de més, per l'altre estava bé. Amanida de bolets i pernil d'ànec amb magrana, però van avisar que no quedava pernil d'ànec i posarien anxoves. Amanida de pollastre confitat, espinacs i formatge feta. Les amanides van agradar molt.
I com segon plat vam escollir els tres: corball amb escalivada, bonítol a la brasa amb verdures i steak tàrtar. Tres plats molt correctes que van agradar a tota la taula.
Per postres s'oferia brownie amb gelat de coco, que jo vaig demanar canviar (perquè el coco m'agrada natural, a mossegades) i m'ho van servir amb gelat de xocolata. La sopa de codony amb mascarpone era una crema, però ja ens havien avisat. Un menú diari molt complert amb opcions atractives en un local molt còmode i a un preu raonable.
Menú Tàrraco Tapes de tardor:
Crema de carbassa amb escuma de parmesà. Una de les millors tapes del menú. La combinació estava perfecta. Tota la taula vam gaudir molt amb aquest fruit de tardor amb formatge.
Curri de verdures i llagostí. Molt bo! Amb les verdures (mongeta tendra i bròquil) lleugerament estovades amb el curri vermell. Sort que el coriandre estava sense tallar i es podia dosificar al gust.
Ravioli de bolets i fons de gallina, una tapa molt gustosa i amb un brou de sabor deliciós, d'aquells que es fan amb temps i estima.
Teriyaki de verat i albergínia. Encara que el color pot fer pensar que es tracta de ous de verat, és el llom que ha agafat aquest color durant l'estovat amb la salsa. La teriyaki era molt suau, no gaire dolç ni fort. Una tapa que ens va sorprendre gratament, ups, menys al meu germà que es va trobar una espina.
Escudella de gambes. Si bé la gamba estava al punt perfecte de cocció, tendra i suau, el suquet el vaig trobar extremat i les mongetes tenien la pell dura. No em va agradar, però en aquesta família sempre hi ha algú que li agradi el que l'altre no i es van menjar el meu plat.
Sashimi de peix i verdures. Productes marinats en contrastes. Tonyina en cítrics, tan tova que semblava mantega. L'alvocat en llima, també aportant punt més àcid al plat. L'endívia en remolatxa, el nap en kimchi coreà (kimuchi pels nipons, per la dificultat que tenen per a pronunciar el primer vocable). I l'orada en ponzu. Aquest plat ens va agradar força també. Els cítrics estaven massa marcats però encara així el vam considerar dels millors plats del menú.
Papada a la brasa amb escabetx de bolets i chutney de poma. L'aroma de la brasa ens va arribar al nas un pic estava el plat a taula. A priori no confiava en la combinació d'escabetx  amb chutney (dos fermentats de vinagre junts???) però com que el punt de vinagre estava tan ben equilibrat i la papada, després de unes quantes hores a la brasa, estava tan tendra i melosa, doncs no vaig fer una altra cosa que gaudir del plat. Pot ser en un plat més pla es mengés millor, tot és qüestió de destresa. També un altre dels millors del menú.
Torradeta de Santa Teresa de coco i xocolata. Una deliciosa torrija amb un subtil toc de coco i gelat de xocolata. Una fi perfecta per tancar el menú tapes.
És un local que invita a fer sobretaula, molt còmode i acollidor i vàlid tant per un dinar en parella com de negocis. Sempre quedaràs bé amb un àpat en el AQ. Pregunta pel descompte pel aparcament i si vas camiant, al sortir pots fer una passejada per la catedral, que està allà mateix. Ah, i al compte, per darrera, hi ha una recepta de l'Ana, t'atreveixes?

8 comentaris:

  1. Pinta prou bé i tothom en parla.

    Jo és dels que tinc pendent per Tarragona capital, però tampoc el tinc a la llista de més urgents.

    A veure quan hi vaig i a la que tingui un moment, el poso a la pàgina dels del "sud" i ja t'aviso.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segurament faràs algun plat de carta o menú degustació, que jo he anat a la franja econòmica del lloc. A veure la teva opinió...

      Salut!

      Elimina
  2. Aquest no l'havies publicat ja? Em sona d'haver llegit sobre ell, i quan és de Tarragona, sempre dono per fet que l'has publicat tu...

    En qualsevol cas, cuina prou suggerent com per fer una visita.

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com li deia al Ricard, pot ser un menú degustació sigui més sorprenent. Jo, pel preu d'un degustació he fet dos visites aprofitant el menú tapes i fent el menú diari. De totes maneres és molt correcte i el local molt acollidor, amb música ambiental i tot.

      Salut!

      Elimina
  3. Fa temps, els vaig començar a seguir per xarxes socials i la veritat és que pel que anava veient, la oferta gastronòmica sembla prou interessant. Sovint a l'estiu passo per la zona i m'anirà bé tenir a la llista un restaurant com aquest. Has tastat ja el menú degustació?

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Doncs sempre que he fet menú degustació ha estat aprofitant "la rebaixa" de les jornades "Somriu a la crisi", el menú de 50€ passa a costar 30 (més begudes) i amb el caramelet que t'emportes a casa tantes ampolles com beguis durant l'àpat.
      Des de que han fet la reforma aquest estiu del 2016 no hi he anat, m'he perdut el Somriu a la crisi 2017 i per ara no el tinc al cap per motius d'agenda per el mestre Ricard va sortir molt content amb la seva experiència.
      Els propers mesos toca Euskadi, Madrid, Terres de l'Ebre i una joia a Peñíscola ;-)

      Salut!

      Elimina
  4. Bon dia
    actualment és un dels millors de la província, amb diferència. Molt per sobre de molts restaurants amb estrella...
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pel tipus de cuina fusió i avantguarda considero que és el millor de Tarragona, ara que de la província no podria dir, no estat en tots, m'he de refiar de la teva valoració :-)

      El que hauré de fer és actualitzar aquesta entrada fent un dinar/sopar al AQ aquest estiu :-)

      Salut!

      Elimina