diumenge, 14 d’agost del 2016

ALMOSTA, UNA CUINA JOVE AL FÒRUM

Establiment: Almosta
43003 Tarragona
Carrer d'En Ventallols, 13
Tfn 977 22 27 42
Preu orientatiu: 25€
Menú tastet: 19€ + beguda

Almosta    TANCAT DESEMBRE 2017

Cuina d'autor, productes de mercat. Local molt petit, justet en climatització. Magnifica atenció, celler on primen els vins ecológics i naturals, cerveses artesanes. Preus correctes. Un 4 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Esglaons
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Petit (30 p)
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Neteja_serveis:
Bona.
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
informal
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Pissarra
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Cerveses artesanes
IDIOMES
Català
Español


Almosta abans era un local que podies llogar i fer un dinar amb amics. Disposava de tot el necessari per cuinar, servir i menjar. Des de fa un any i escaig és un restaurant que ofereix una cuina actual, mediterrànea, una carta de vins on predominen els ecològics i naturals acompanyats d'una altra carta de cerveses artesanes.
El local és petit però les taules estan situades espaiosament. És un rectàngul de sostre altísim,  amb la cuina al fons i esglaons per entrar i per anar al lavabo. Una paret és de pedra nua i de l'altra penjen les pissarres amb els llistat de plats, vins i cerveses. Hi ha un parell de tamborets alts a l'entrada, la resta són taules d'alçada estàndar, sense estovalles, i hi han possat a sobre un tap de suro tallat longitudinalment per a recolçar els cuberts quan no els fas servir, es a dir, un hashioki a la mediterranea. Jo, que sóc d'estovalles i ara costa tant veure-les a les taules, vaig trobar fantàstic i divertit aquest detall. La iluminació és correcta però la climatització és justeta. Nosaltres estaven situats a l'entrada, al punt oposat d'on està l'aparell de aire acondicionat i la meva sensació de calor al final de l'àpat començava a aparèixer. Clar que tens la panxa plena i alcohol en sang i això contribueix però una mica més de potència al a.a. m'hauria agradat, sembla petit per tants metres cúbics.
L'atenció és fantàstica i com que era la primera vegada que anàvem ens van exlicar les cartes i l'opció del menú tastet que inclou 8 platets, dos postres i pa per 19€. La cuina és mediterrànea amb innovacions i pincellades d'altres cuines del món. Els plats van canviant en funció dels productes de temporada i sempre inclou diverses opcions vegetarianes. El preu dels plats va des dels 3 fins els 14€ més o menys i la mida és major que els del menu de platets, però per fer un tast de la cuina de l'Almosta, vam optar per aquesta opció de tastet. El pa que acompanya als àpat és de farina de kamut, més protéic que el blat comú, el vam trobar molt bó.

Per decidir el vi i tastar algún que no coneixiem ens vam deixar aconsellar per la noia que atenia la sala i ens va recomanar un rosat, que mai bebem rosats, i del Rosellò, que sempre prioritzem vins catalans. Le temps des cerises, un rosat molt fosc i carbónic que era millor quan portava obert mitja hora. Aromàtic però amb poc gust. Un vi natural que no tornaré a demanar.

Menú tastet
A la pissarra està escrit un ordre que deu ser orientatiu, perquè els plats van arribar a taula en un altre. Primer la brava, una patata al caliu amb salsa de tomàquet amb un suau toc picant i un rajolí d'allioli (poc pel meu gust, que sóc molt de sucar pa). Estava bé.
Ara el tataki de síndria. A priori sembla extrany pasar per la planxa una sindria però la soja, el cogombret i la tàpera amb el torradet de la síndria és una combinació fantàstica.
Tot seguit el gazpacho. Al plat hi havi verat, all negre i una picada d'alfàbrega i pipes. Deliciós, encara que per la textura i el sabor em recordava més al salmorejo que al gaspaxo.
El seguent va ser un plat de cebiche vegetal amb diferents tomàquets, com el de cor de bou, i un blat de moro arrebossat amb farina d'arròs. Molt bo perque el contingut en coriandre era mínim. Em fan una por els ceviches...
El durum.cat farcit d'espinacs, pinyons i formatge de cabra. Estava bé, pel meu gust un plat prescindible en futures visites.
En canvi el plat de musclos sí el tornaré a demanar. Amb ceba, farigola, comí i garum. Un plat per repetir si m'haguesin deixat. Desconec com es fa ara el garum, és dificil reproducir 
els contenidors i les sales amb les condicions de ventilació i sol que feien servir els romans.
Arriben el mollets a la sal amb una salsa de iogurt i cogombre que vaig tastar però que, segons el meu personal parer, el mollet no necessitava. Estava prou bo sense res, és un peix tant bo...
Ja per acabar va arribar el xai premsat. Al demanar el menú ens van preguntar si voliem canviar el xai pel garrinet però nosaltres vam quedar-nos a l'opció inicial. Molt bo, tant bo que vam deixar el plat net, bé, net net no, que hi havia un os sorpresa al premsat. Com acompanyament hi havia albergínia (que li agrada molt al Santi) i puré de patata amb tófona blanca (sóc una boja del puré de patata, mirà que sóc fàcil de contentar :-) ) Un plat rodó.

I ja tocaven els postres mentres que ens acabavem aquest vi ara que ja no "picava" tant. Primer una sopa de meló amb varietats verd i Cantaloup, i un rajolí d'alfàbrega. Ens va agradar molt.
Per acabar un lingot de xocolata que portava unes boletes que jo vaig trobar cítriques però que em van dir que eren oli. L'oli estava al plat amb una mena de terra simulant el pa suposo. Molt bona versió del pa amb oli, sal i xocolata.
Tot això per 19€, a banda el vi i una cervesa Rossa que va fel el Santi abans de dinar i el compte va ser d'uns 30€ per cap. El monedero de la iaia per portar el compte també és una mostra de l'aire desenfadat i jove del local.
Un restaurant que anirà al llistat de
Restaurants del Sud de Catalunya del bloc del Ricard Sampere en el que colaboro. Podeu fer-li una ullada fent clic aquí.

4 comentaris:

  1. Tindré feina el dia que decideixi fer una excursió per Tarragona...
    Tot i que hi han plats que no em diuen res, hi han de ben pensats i atractius (especialment, els molls i el xai premsat). Bon lloc aquest.

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si vas acompanyat del mestre no tindràs cap mala experiència per Tarragona, ara, recorda't de mi i fem un vermutet o algo :-)
      El tataki de síndria estava bé també, i els musclos, que no pensis que són al vapor i prou, el garum el hi dóna un toc especial.

      Salut!

      Elimina
  2. A la que remodeli el bloc, ja l'afegeixo, que jo també en tinc per posar i miro com donar-hi màxima audiència.

    Salut!!

    ResponElimina