diumenge, 29 de gener del 2017

LA MORADA, PLATS ECO A LA PART ALTA DE TARRAGONA

Establiment: la morada eco-friendly restaurant
43003 Tarragona
Carrer de les Cuireteries, 20
Tfn 601 18 11 01
Preu orientatiu: 20€
Menú paella: 19€  (ha baixat el preu març 2017)
Menú tapes: 13€ + beguda

la morada eco-friendly restaurant
3,5 - Molt bé i amb alguns detalls que sorprenen
Cuina mediterrània, tapes, carns, arrossos i un grapat de vins en un local jove i actual. Molt bona atenció, preus correctes. Un 3,5 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona vianants
Espai:
Mitjà (35 p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
-

Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
-
IDIOMES
Català
Castellà




Aquest local va obrir fa uns mesos substituint a la cerveseria de la Plaça Mossèn Salvador Ramon i Vinyes. És un restaurant que s'anuncia com eco-friendly, i em ve al cap producte de proximitat, de temporada, orgànic, producció integrada... I també em ve al cap que el so de caixa (clinc!!) amb cada adjectiu que afegim, però no va ser el cas de lamorada. Des de la porta vam veure una pissarra que anunciava un menú amb arròs per 20€ i un altre de tapes a 15€ i ens vam animar a provar.
El local està decorat amb parets de colors, combinat murals d'art de carrer amb marcs amb dibuixos, fotografies i cartells publicitaris. També hi ha llibreries amb clàssics que pots llegir allí o emportar-te a casa per un mínim preu. Les cadires, totes diferents, molt en la línia del es porta ara, així li aporta al local un aire jove, de compromís amb el medi ambient amb això de les tres R (reduir, re-utilitzar, reciclar). Una prestatgeria amb un grapat de vins cobreixen un paret. La il·luminació molt senzilla i efectiva: cables vists amb bombetes en una zona i làmpades tipus industrial en una altra. I per ambientar el local música de Leonard Cohen.
Abans del menú paella vam fer una cervesa i un vermut Can Calet, molt aromàtic, suau i que em va acabar de conquerir. Ja l'havia tastat al Sha i ara preguntaré per Can Calet quan demani un vermut pels locals de Tarragona.
Dels entrants del menú vam escollir les braves i els musclos al vapor. La cervesa i el vermut els van incloure com les begudes del menú, com vam veure després al compte.
L'arròs, servit en paelles individuals, estava bastant bé, molt bon gust i bé de cocció. No sé si els animalons o l'arròs eren eco, no vaig notar cap diferència especial. Vam demanar una cervesa més i una copa de vi blanc, el de la casa era el Perro Verde, D.O. Rueda. Ja l'havia begut i em reafirmo que no és dels meus preferits, el trobo cítric, àcid i sec.
Per postres un carpaccio de pinya i un brownie. El compte, doncs 20€ del menú més la cervesa i el vi.


Un lloc tranquil i còmode que acaba d'obrir amb el reclam eco-friendly encara que a la sala no vaig veure cap referència ECO a les setrilleres o als vins de la prestatgeria. Haurem de tornar a fer unes tapes a veure si notem la diferència de sabors. Per cert, al lavabo tenen un altaveu amb acudits de l'Eugenio, "saben aquell que diu..."😂

4 comentaris:

  1. I no t'agrada el Perro Verde?? És quasi un sacrilegi això... Més val que no passis pel Vila...
    Massa Eco Friendly el lloc que portes avui. I el nom fiscal, també se les porta... :-))))

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahahaha, no m'havia adonat del nom fiscal, que bo!!!
      El Perro Verde no m'acaba de fer el pes, és un sacrilegi? o ho dius de broma? I l'altre dia vam obrir a casa un "Ceremonia" DO Utiel-Requena, un reserva del 2012 al que li vaig posar gasosa perquè no podia... El Santi em cridava "però que fas!!!????????" Res, pot ser és la gripe que m'afecta...

      Salut!

      Elimina
  2. Déu ni do, la varietat de llocs que tenen les ciutats del sud... L'altre dia voltant per Reus, per un tema de subministres de la Marta, també em meravellava de la quantitat de llocs amb oferta per dinar (al final vam acabar a Can Coder i molt bé), molt superior per atractiva, a la que pots trobar en ciutats com Sabadell, que per altre part, tenen molts més habitants.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Can Coder és un clàssic que sembla que no ha quedat encallat al passat i es manté en forma. Ja aniràs fent troballes per aquí ara que passes més temps pel Sud. :-)

      Salut!

      Elimina