diumenge, 19 de febrer del 2017

DIÁMETRO 26 by lab, PER FER UN ÀPAT ITALIÀ INFORMAL

Establiment: Diámetro 26
43003 Tarragona
Carrer de la Nau, 6
Tfn 695 18 58 51
Preu orientatiu: 18 €
Menú diari: 12 €

Diámetro 26 by lab Tancat, buscant nova ubicació.

Pizza, focacce i pastes. Pastisos casolans. Molt bona atenció i preus econòmics. Menú diari i fets a mida per a grups. Un 3 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Esglaons
Aparcament:
Fàcil
Espai:
Mitjà (40p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Tipus bloc

Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Plats sense gluten sota petició previa
IDIOMES
Català
Castellà




La Part Alta de Tarragona va variant la seva oferta gastronòmica i el que abans era un lloc per menjar arrossos, ara és un restaurant italià on poder menjar una deliciosa pizza, una focaccia o pasta fresca. També hi ha amanides, postres casolans i, segons disponibilitat, formatges italians.
La Osteria del lab és un restaurant italià que ens agrada força (podeu veure la ressenya fent clic aquí) així que quan vam veure que aquesta pizzeria tenia "el cognom" by lab, no vam dubtar en entrar-hi.
Amb les begudes van servir un aperitiu de cortesia: focaccia amb mozarella i tomàquet. El Santi es va demanar una cervesa i jo una copa de vi de la casa, el Convidat, un vi jove català.
Dins de l'oferta d'amanides ens vam decidir per la de crema de iogurt de cabra, que portava una base d'enciams amb poma, maduixa, meló i móres. Molt fresca amb les fruites i molt bona idea acompanyar-la amb unes porcions de pa tipus focaccia.
Per poder tastar les pizzes, vam demanar la pizza gustosa, de massa alta i ben plena de pernil dolç, xampinyons, formatge fontina i parmesano. La base ja porta mozarella i tomàquet.
I una focaccia de mortadel·la, en aquest cas trufada, que emetia una aroma intensa i estava força bona. La massa gruixa de la focaccia, amb els forats més grans, queda un pic menys esponjosa.
Les pizzes i focacce són grans, de 26 cm de diàmetre, que juntament amb l'amanida, per sopar ja es prou i no vam demanar postres. El compte, 35 € tots dos, molt bé per fer un soparet informal.
Després d'aquesta experiència positiva, i en previsió d'un sopar de grup que havíem de fer, vam preguntar per un menú de grup i vam reservar taula per uns 16. El menú seria una amanida, pizza o pasta (a escollir), una beguda i postres, tot per 15 €. Després vam pagar una mica més perquè vam beure un vermut o cervesa a l'arribada i més vi durant el sopar. Els plats molt bé: amanides, embotits (destacar que el speck estava deliciós) i un pizza a elegir. Pels que volíem pasta, eren 4 només, ens vam dir que farien una pasta amb mol·luscs i calamarsets que havien trobat al mercat aquell dia. El resultat de la pasta espectacular, boníssim; una pega, que es va quedar curt el plat i més en comparació amb la quantitat de la resta de plats. Pot ser haver posat a l'aigua un parell més de paccheri per cap no ens hauria deixat amb la sensació de "ja està???" Per postres un tiramisú casolà força bo.




Un lloc amb bona música ambiental, amb taules altes al fons del local amb una oferta econòmica de plats base de la cuina italiana: pizza, focaccia, pasta fresca, cremes i amanides. Perfecte per fer un dinar o sopar informal i amb la qualitat que esperàvem "by lab".

3 comentaris:

  1. Bones,

    Entenc pel que dius, que és dels mateixos que els de la Osteria?.

    Ara mateix m'has fet recordar la sorpresa positiva que va ser la Osteria...

    Molt bona pinta té aquest i fins i tot amb speck a la seva oferta... Doncs costa trobar speck i no parlo ja de restaurants, sinó en botigues italianes. Dona molt bon sabor als sofregits per fer pasta...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ara resulta que han tancat i estan buscant un nou local. Des de que va marxar l'arroseria ja han passat per allà un parell més de negocis. Sembla que quan arriba la factura de l'aigua ningú vol assumir el deute de l'anterior i marxen.
      Espero que el Diàmetre 26 obri de nou molt aviat. No és el mateix que l'Osteria, aquí hi feien molt bones pizzes.

      Salut!

      Elimina
    2. Això quasi és aquella pijada de BCN dels restaurants pop-up.... :) :)

      Si que és grossa la factura de l'aigua...

      Elimina