diumenge, 20 d’agost del 2017

LA SALSETA, UN DELS km 0 DE SITGES

Establiment: La Salseta
08870 Sitges
Carrer de Sant Pau, 35
Tfn 93 811 04 19
Preu orientatiu: 38€
Menú degustació (de dm. a dv.): 29,50€

La Salseta
4,0 - Cuina Slow Food, km 0, preus ajustats




Cuina mediterrània i de mercat, productes de proximitat, restaurant de la xarxa km 0, SlowFood. Atenció i preus correctes. Un 4,0 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Esglaons
Aparcament:
Carrer de vianants
Espai:
Mitjà (36 p)
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Tènue
Mobiliari:
Cadires
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Aire
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
De temporada

Vins i caves:
De la Terra
De altres terres
Altres:

IDIOMES
Català
Castellà




La Salseta no està a primera línia de mar però en un minut pots arribar al passeig marítim i està molt a prop del Museu Maricel i de l'església de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Tampoc té terrassa, ni és accessible per a persones amb mobilitat reduïda però no trobaràs taula sense reserva.
El local està dividit en dues plantes i les taules estan distribuïdes amb prou espai entre elles per facilitar un àpat tranquil. Cadires còmodes, taules ben paredes amb estovalles, vaixella clàssica, llum tènue...
Fundats al 1990 es proveeixen principalment per petits productors de la zona del Garraf (km 0), utilitzant productes ecològics i peixos salvatges en la seva cuina mediterrània, elaboren plats autòctons com el xató.
Formar part de la xarxa Slow Food implica a més la recuperació d'ingredients i receptes d'antany, així que a la seva carta pots trobar diferents plats en funció de la temporada com l'arròs a la sitgetana. També inclouen un apartat amb opcions vegetarianes i fins i tot el risotto pot fer-se sense formatge (opció vegana). A l'apartat de vins es pot destacar l'oferta de vins elaborats amb raïm Malvasia de Sitges.

Quan vam arribar ens van conduir fins al menjador de la planta superior i vam seure a una ampla taula. Després de mirar la carta de temporada vam començar amb una combinació que a priori pot semblar rara, sardines amb meló i vinagreta de fruits del bosc, i va resultar un plat boníssim. Les sardines marinades, perfectes de textura i sabor, sense espines. La vinagreta no estava gaire àcida i amb la dolçor del meló ens va semblar una combinació sorprenentment encertada.
Per acompanyar l'àpat ens vam deixar orientar i vam gaudir molt amb un Blanc Subur, D.O. Catalunya, elaborat amb Malvasia de Sitges. Vi jove molt aromàtic, amb olor a poma verda, de pas untuós, molt agradable i baixa acidesa. Per cert, Blanca Subur és el nom en llatí de Sitges.
Per completar els entrants vam fer un tàrtar de bacallà, tomàquet i salsa de xató de Sitges. Molt bo, bacallà amb baix punt de sal, tomàquet amb sabor de tomàquet (sembla una ximpleria dir això però es que hi ha cada amanida pel món...) i una salsa de xató per donar-li el punt fort al plat. Molt bon plat.
Vam seguir amb un altre plat del Garraf, cassola d'arròs a la sitgetana, que és un arròs caldós de mar i muntanya. No li vaig fer foto a la cassola. El plat porta gambes, cloïsses, pollastre, costella de porc, llonganissa (o salsitxa, em perdo amb els localismes... vull dir la prima), calamars, musclos... Doncs això, un mar i muntanya deliciós i generós en quantitat. Perfecte per menjar amb cullera i pa, un pa molt bo per cert.
Per acabar amb els plats sitgetans vam compartir postres: massís del Garraf. Una merenga dura de romaní amb gelat de cireres i unes trufes al voltant. Segons la meva visió el plat no està ben escollit perquè no es veien les trufes, i menys amb la llum tènue que hi ha al menjador de dalt. He aclarit la foto una mica per que es vegin. A la carta de postres hi ha un suggeriment de vins generosos i formatges molt interessant. 

El compte prou correcte tenint em compte les matèries primeres que s'utilitzen a La Salseta, uns 38 per cap, amb una cervesa d'aperitiu, ampolla de vi i postres a compartir.
Un lloc molt recomanable per fer una passejada per la ciutat i fer un àpat de qualitat, relaxat i tastant plats i vins de la zona a un preu ajustat.

6 comentaris:

  1. Aquest lloc el tinc pendent de veritat, doncs és un lloc paradoxal per mi.....

    De fa temps una persona de confiança, me'l va recomanar... i com és molt freqüent que la gent em pregunti en privat "on ens recomanes per Sitges?" i resulta que fa molts anys que no vaig per Sitges, tiro sempre d'aquest i rebent molt bons feed back's... . I et podria dir més gent amb nom i cognom, que els que pots comptar amb els dit d'una ma, que he enviat allà i han sortit exciteds....

    Soc un influencer virtual---- :) :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahaha Influencer total!!!!!
      Doncs pots recomanar el lloc sense cap dubte. L'atenció és molt correcta i els plats amb bones matèries primeres i ben elaborats i els preus correctes. Pel meu gust només falta una terrasseta però no es pot tenir tot ;-)

      Salut!

      Elimina
    2. Si a més tinguès terrasseta...ja seria l'hòstia!!! ;)

      Elimina
  2. Jo sóc una gent d'aquestes que nomena en Ricard... Vaig estar fa uns mesos i l'he de felicitar per la recomanació. També veig que vam coincidir en l'arròs. Molt bé i al punt just de cocció.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs molt bona recomanació! És que com encara estic coneixent el país, què millor que fer arròs a sitgetana a Sitges? Ens va agradar força!

      Salut!

      Elimina