diumenge, 14 d’octubre del 2018

MENJATECA, EL JOVENT DE SANT JOAN DESPÍ

Establiment: Menjateca
08970 Sant Joan Despí
Carrer Major, 69
Tfn 936 39 41 36
Preu orientatiu: 25 €
Menú diari: 12,50 € + beguda
TANCAT al SETEMBRE de 2019

Menjateca Restaurant 

3,5 - Cuina jove a un espai diferent







Cuina mediterrània a base de tapes i platets. Bons arrossos, menú diari. Ampla terrassa, molt bona atenció, un pic lents. Preus correctes. Un 3,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (30 p) Terrassa
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Justa
Presentació:
Moderna
Curta
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
IDIOMES
Català
Castellà



Tornem a una ubicació diferent per a un restaurant, aquesta setmana dinem a la Biblioteca Mercè Rodoreda, a Sant Joan Despí.
Aquest espai ha estat ocupat per diverses ofertes de restauració però des de fa un any més o menys un equip jove ha agafat l'espai i l'han anomenat Menjateca.
Des del menjador es veu el pati interior de la Biblioteca Mercè Rodoreda i una ampla terrassa ocupa part de la plaça. L'interior té una decoració sòbria, amb fusta i molt de vidre. Alguna pissarra, i sobre el mateix vidre, s'anuncia els menú diari o els suggeriment del dia fora de carta.
La cuina és mediterrània, amb productes propers i de mercat. Tapes clàssiques com conserves i envinagrats, les braves o les seves delicioses croquetes es complementen amb arrossos, peix del dia, calamars, pollastre, galta... Per tancar l'àpat, una curta selecció de postres casolans. Els dies de cada dia hi ha un menú per 12,50 € amb un parell de plats per escollir en entrants, segons i postres. També fan esmorzats i tenen una vintena de vins a la carta, més novetats. 
 
Els preus correctes encara que poden semblar un pic pujats per estar en una vila i no en Barcelona. L'atenció té el seus dies i de vegades són un pic lents i a la penúltima visita es van oblidar passar part de la comanda a cuina i vam haver d'esperar una bona estona. Però mireu que dic "la penúltima", vull dir, que llevat el relax o distracció, nosaltres hi tornem perquè els plats paguen la pena. De fet, jo hi vaig molt menys, m'agafa una mica lluny de Tarragona 😝 però el Santi i la meva filla s'han fet habituals d'allà, sobre tot pels sopars.


Plats que vam demanar al Menjateca Restaurant

Un dinar qualsevol a la carta va ser una amanida de espinacs amb mató i vinagreta de vermut dels suggeriments i una amanida Cèsar. Totes dues molt bones, amb verdures sense plàstic i bastant generoses.


Com plat principal vam tastar l'arròs de la setmana, que aquella era arròs de confit i carbassa, molt gustós i fet al nostre gust, bé, per a mi un pic pujat de sal, per al Santi al seu punt. Sempre ens passa...
Per beure vam fer una cervesa i una copa de La Sendal D.O. Montsant. No vam prendre postres i el compte va sortir per poc més de 18 € per cap.


Altres plats del Menjateca Restaurant

D'altres visites tenim les patates braves (sense jalapeño a la foto); les croquetes, boníssimes, s'han de tastar, sí o sí.

Un parell plats com la corbina amb crema d'albergínia o el bacallà a baixa temperatura amb parmentier de patata.

I postres com la sopa de meló amb fruites i gelat, el cheesecake o xocolates.




Curiositats del Menjateca Restaurant

Des del 4 d'octubre i fins al 11 de novembre del 2018 participen, juntament amb 12 restaurants més del Baix Llobregat i Barcelona a les primeres Jornades Gastronòmiques Modernistes on elaboren menús amb producte fresc del Parc Agrari en commemoració al naixement de l'arquitecte Josep Maria Jujol #anyJujol140.

El Menjateca Restaurant ha vingut a ocupar un espai per a oferir una cuina actual a Sant Joan Despí. En ocasions també organitzen música en viu combinada amb vermut.
El pa que serveixen mereix una menció especial, està moooolt bo!
La terrassa s'omple amb facilitat així que és millor reservar.
Pot ser de vegades siguin una mica lents però res greu que no es solucioni amb una copa de vi i una conversa.

4 comentaris:

  1. Estan bé aquests posts que donen una visió més general del lloc al compilar diferents visites.

    Tant de bo fos possible fer-ho sempre, doncs donen una visió més àmplia.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és millor que amb una sola visita però és clar que no sempre és possible. En aquest lloc sí que he anat diverses vegades, més per sopar. És a prop de casa del Santi i ja és restaurant dels habituals.
      Espero que segueixen por molt de temps i vagin evolucionant en positiu. Molt bona cuina. :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Doncs mira... aquesta setmana em quedo amb l'idea del bacallà a baixa amb parmentier. Sempre el feia sol i probaré a veure que tal queda així.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si li vos donar un toc modernet pots fer-ho amb parmentier d'api-rave, o celerí...

      Salut!

      Elimina