diumenge, 28 d’abril del 2019

PLA RESTAURANT, BONA CUINA I JAZZ

Establiment: Pla Restaurant
08002 Barcelona
Carrer de Bellafila, 5
Tfn 934 12 65 52
Preu orientatiu: 35 €

Restaurant Pla

4,0 - Local molt romàntic. Cuina de qualitat.
Cuina creativa amb productes de temporada. Local amb molt d'encant, música ambiental de jazz. Atenció molt acurada. Preus un pic elevats en les begudes. Un 4 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona de vianants
Espai:
Gran (50 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Tènue
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Informal
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Curta
Tipus llibre
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Admeten mascota
IDIOMES
Català
Castellà



El restaurant Pla està amagat en un carrer del barri Gòtic de Barcelona, darrera de la Plaça del Sant Jaume.
L'interior és perfecte per àpats d'enamorats o qualsevol altra complicitat. També hi ha taules per a petits grups i a la part superior del local.
Llum justa, mobiliari de fusta, plantes, làmpades petites i flores a cada taula, música ambiental de jazz i diversos tamborets entapissats al costat d'algunes taules que vaig pensar "si és per la beguda no el veig massa segur".
Els lavabos són molt cuquis, en pla art-déco, amb un escrit sobre "l'aberració" del mar i muntanya portat a la cuina dels restaurants que em va fer molta gràcia. 


 

La carta del Pla Restaurant

Una carta molt curta com poc més de mitja dotzena d'entrants i uns altres segons que inclou alguns plats vegetarians. A l'apartat d'aperitius hi ha un subgrup de aperitius per beure amb un preus una mica apujadets.
Un punt positiu pel pa, amb llavors, acabat de fer i molt bo.
Quan ja teníem decidida la comanda, va venir el cap de sala i va seure al tamboret per escoltar la nostra decisió i preguntes. El vaig trobar simpàtic i a la vegada una mica massa desenfadat això de seure. En veure que ho feia a la resta de taules ja vaig entendre el sentit del tamboret.
Santi va demanar cervesa i jo un vermut Olave de Tarragona.


Què vam menjar al Pla Restaurant

Al ser una carta tan curteta va costar una mica decidir i finalment vam fer un parell de la part d'aperitius, brandada de bacallà amb cruixents i pernil d'ànec i puré de pruna. Tot dos plats molt bons, no gaire abundants però ja ens va bé perquè intentem fer una mica  de dieta sense privar-nos de sortir.

Com plat principal vam preguntar per l'arròs del dia i era de calamars i bolets així que el vam demanar. Quina sorpresa en veure que arribava a taula en cassoles individuals. Si ens haguessin avisat pot ser un de nosaltres hauria demanat una altra cosa però com és més habitual que els arrossos siguin per a dos... No obstant això, l'arròs estava boníssim i en un cassola gens minimalista.
Vam pecar una mica compartint uns postres, el que es deia Xocolata, amb l'afegit de ganaché de xocolata al 70% i fruita de la passió, pa de pessic de mascabado i crumble salat. Molt bonic i molt bo amb la combinació de dolç-salat i el sucre de canya, que té un punt de cafè que m'agrada força.

El compte, amb un descompte per fer la reserva amb el Tenedor, va ser d'uns 25 € per cap. El trobo molt correcte, no obstant això, sense descompte hauria pujat a 34 €, tampoc tant desorbitat com a altres zones de Barcelona. El preu de l'arròs el trobo correcte tal com marca en la carta.

Resum del Pla Restaurant

  • Local molt bonic, molt acollidor, sembla que han apujat la intensitat de la llum interior en comparació a uns anys enrrere.
  • Cuina elaborada, de nivell, carta una mica curta però amb opcions vegetarianes.
  • Atenció molt correcta i atenta. Una mica "colegueo" això de seure al tamboret però en altres llocs han assegut a la cadira, a taula. Al menys aquí es mantenia la distancia.
  • Preus una mica orientats al turisme estranger, sobre tot les begudes, pot ser per això fan l'oferta amb El Tenedor, per atraure al turisme proper o als barcelonins.
  • Música ambiental de jazz. Perfecte si t'agrada, per a mi va ser una mica "cansino".
  • Ideal per àpats en complicitat, íntims.

4 comentaris:

  1. Doncs que vols que et digui... Aquest no em desperta cap desig de tornar. He estat dos cops i ha anat molt a pitjor. L'últim cop, vaig haver de fer servir la llum del mòbil per llegir la carta (i no era pas un sopar romàntic...). I això del colegueo, que vols que et digui... :-)))

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Treient el tema "colegueo" al tamboret, la resta em va agradar força i la llum es veu que alguna persona més ho ha comentat perquè ara es veu bastant, es pot llegir la carta i es veu bé el que menges.

      Pot ser fa molt que hi has anat... :-)

      Salut!

      Elimina
  2. El que més m'ha agradat, és el servei de l'arròs en cassoles individuals, perquè com tu ja dius, pot donar molt de joc. I a més poder demanar arròs per un...

    Salut!!

    ResponElimina
  3. Sí, a més a més un arròs molt bo. Ens va agradar molt tot en conjunt i ja no és tan fosc com recorda el Jordi ;-)

    ResponElimina