dimecres, 7 d’abril del 2021

RULO de CABRA

Que no te la den con queso (de cabra)


Avui tocarem un clàssic dins el món dels formatges, el formatge de rulo de cabra. Soc un gran amant de tots els formatges (excepte del fresc), de vaca, de cabra, d’ovella... de tots els bons formatges.

Aquest és un tipus de formatge, generalment econòmic, amb una textura densa i suau, que es desfà a la boca.
A mi, aquest formatge, m'agrada menjar-lo amb unes torradetes, formant part d’un assortiment, amb sobrassada, amb codony, amb unes figues i nous...

No obstant això, a les cuines dels restaurants el rulo de cabra serveix per tot! Es menja tal qual, acompanyant algun plat, en canapès, arrebossat i fregit (convertint-lo en una massa difícil de digerir, imagino), gratinat, amb mel o amb ceba caramel·litzada (aquesta tindrà un capítol propi! 😂)

El fan servir per l’aperitiu, amb un primer, amb el plat principal o amb els postres. Ara, amb el pastís de formatge a tots els restaurants, hi ha versions amb Idiazábal, Mascarpone, Camembert, Comté...segur que alguna apareix amb rulo de cabra. Sempre trobes el “amb formatge de cabra” en algun plat de la carta.

Masses vegades a llocs de menú diari un tall de rulo de cabra ha servit per donar el toc de “luju” a una amanida d’enciam de bossa o a una escalivada envasada. No parlo ja del dibuix geomètric de la vinagreta dolça per decorar.

Masses vegades a alguna hamburgueseria de moda aquest formatge ha servit per emmascarar el sabor d’una bona carn i que la boca se t’ompli d’una massa blanca de gust intens.

Masses vegades una pizza de quatre formatges ha estat monopolitzada per aquest processat làctic.

Però “totes les masses piquen” i, en opinió meva, a molts llocs n’han abusat i l’han fet servir de comodí o com abanderat d’una falsa “cuina creativa” o donar el toc “gourmet” a un plat.

I per tot això, lamentablement, me n’he cansat, i he deixat de demanar qualsevol plat que porti escrit “amb formatge de cabra”.

Herr Karl's Ott

4 comentaris:

  1. No puc dir massa cosa.... Defujo dels plats amb rulo d'aquest.

    Recordo algun cop haver tastat i tenia un gust salat que tapava la resta....

    Jo en qualificaria amb el meu típic: «per plats #tomacabrón»😂

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja en menjava alguna vegada, però últimament ja no demano cap plat que en porti. Normalment en posen tant, que es menja tot el gust del plat. Me n'he cansat. I sí, els plats que en porten són una mica #tomacabrón :-D

      Santi

      Elimina
  2. Amb aquestes fotos ja es veu la gran quantitat de possibilitats que dóna.
    Jo no sóc gaire de formatges

    ResponElimina
  3. Possibilitats moltes vegades terribles!! :-D

    Santi

    ResponElimina