diumenge, 7 d’agost del 2016

RESTAURANTE ESCAIRON, UN GALLEGO QUE PERDURA AL POBLE SEC

Establiment: Restaurante Escairon
08004 Barccelona
Carrer Fontrodona, 5
Tfn 93 442 93 29
Preu orientatiu: 24€
Menú diari: 10,20€
Menú cap de setmana: 13,50€ + beguda
Menú degustació: 21€ + beguda

Restaurante Escairon

Cuina gallega, plats tradicionals, especialitat en vedella gallega, lluç, formatges de tetilla i de El Bierzo. Al costat de El Molino des de la década dels 70. El menjar, atenció i preus és de 4, però el local és de 2-1. Total, un 3 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Esglaons
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (40 p)
Distribució:
Taules_ajustades
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Neteja_serveis:
Bona.
Assecador_mans:
Aire
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Combinats
IDIOMES
Català
Español


Al barri del Poble Sec va arribar, pels anys 70, un gallec i va començar a donar a conéixer el caldo, el queso de tetilla, el pop a feira, la vedella gallega amb pebrots del Padró, el lluç a la gallega... I aixi segueix avui, amb una cuina tradicional gallega i una decoració digna d'una película d'Almodovar o Torrente. Però no ens fixem en la decoració que aquí els plats i tapes guanyen el protagonisme. Sí és veritat que les taules estan massa juntes, i que no són gaire grans, però sembla el resultat de l'éxit perquè al mirar fotos de fa temps es veien més espaiades.
A l'apartat de vins, juntament amb Ribeiro, Alvariño i Valdeorras, predominen els Rioja i Ribera del Duero, i també trobem algun vi català.
El personal és professional, ràpid, eficient, es nota que porta anys vestint la camisa blanca i el pantaló negre.
Nosaltres vam optar per demanar platets i una mitjana de vedella gallega que porten de Lugo. Per beure, el vi del mes, del que no tinc foto però que ja us dic que vam afegir-hi gasosa. També pa torrat, que l'oli que estava a taula s'havia de gaudir.
Per començar vam demanar unes tapes, perquè amb racions no haguésim pogut acabar amb tot. De fet, no vam poder tampoc. Primer unes tallarines a la planxa, molt bones. Sense misteri si el producte es fresc. Quin animalot tant fàcil de menjar.
Mitja de formatge de tetilla. Feia temps que no el menjava i em venia de gust. Al Santi li agraden els formatges més forts però li va donar una queixalada abans de fer la foto.
El pop a feira és un obligat si trepitges un restaurant gallec, no? Doncs aquest estava bé, no era de mida gegant però després de tanta moda de pop a la brasa que abunda per ahí, és gratificant tornat al sabors clàssics per una vegada.
L'orella a la gallega crec que va estar de més, no la vam poder acabar perquè va arribar la mitjana i per deixar menjar al plat, millor orella que mitjana. Ens enceguem demanant i no pot ser... La realitat és que estem acostumats a aquesta moda de "platets per a compartir" i a l'Escairon els plats tenem la mida real per compartir.
La mitjana a la brasa, que no recordo el pes, era suficient per a dues persones. Amb les patates i el pebrot. Tendra i saborosa, amb maduració de???? Uys, que vaig oblidar preguntar si era de dues setmanes o estava madurada sota UV durant 1 any :-).
Està clar que impossible demanar postres amb aquest tiberi. El compte, uns 48€ per tots dos, ens va semblar molt correcte! Un clàssic al que tornar-hi.

4 comentaris:

  1. No he estat mai, però em sona de bones referències.

    I pensar que està prop del maleit Elche.... :(

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :-) i pensar que vaig estar a un pas de l'Elche. Està clar que no es tan elegant però el menjar és fantàstic, i també fan arròs!

      Salut!

      Elimina
  2. Crec recordar que aquest també el vaig veure publicat no fa pas gaire i em va cridar l'atenció (el plat d'orella fa una pinta estupenda i no sé com us el vareu poder deixar...). Una bona zona gastronòmicament parlant, en la que de tant en tant et trobes sorpreses (en un i altre sentit).

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens vam deixar uns trocets només. De veritat que era molta quantitat i vam preferit acabar la mitjana.
      Un local sense floritures però amb molt bona teca.

      Salut!

      Elimina