diumenge, 14 de gener del 2018

PORTAL 22, TAPES, CÒCTELS I TERRASSA

Establiment: Portal 22
43800 Valls
Plaça del Portal Nou, 22
Tfn 977 622 199
Preu orientatiu: 22€

Portal 22
3,5 - Tapes amb estil i bon preu.




Carta de tapes en un espai acollidor i una gran terrassa on es fan petits concerts. Molt bona atenció, preus econòmiques. Un 3,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Fàcil
Ascensor
Aparcament:
Carrer
Espai:
Gran (60 p) Terrassa
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Trones per nens
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Aire automàtic
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Curta
Tipus paleta
Vins i caves:
De la Terra
Altres:
Cerveses artesanes
IDIOMES
Català





Al barri antic de Valls, a la Plaça del Portal hi ha una enorme casa senyorial que s'ha transformat en un espai per gaudir de la cuina i, amb el bon temps, d'una fantàstica terrassa on també fer copes i còctels a la fresca escoltant bona música o assistint a un dels concerts que hi organitzen.
Menjador, cuina i barra de bar estan a la primera planta de l'edifici, però hi ha ascensor. Les taules estan distribuïdes en diferents espais, que s'endevinen habitacions i sales originals de la casa. El bany és molt ample i amb un acabat clàssic amb molt de gust, com la resta de les estances, llevat de la terrassa, que té un punt més actual i és molt acolorida.
La carta és un llistat de tapes que s'adapten als productes de temporada, elaborades amb una cuina actual i acurada que inclou un grapat de plats aptes per a celíacs. Els vins estan presentats amb una simbologia que ajuda al neòfits a escollir amb descripcions com afruitat, intens, lleuger, desenfadat, refrescant... Jo volia un Cara Nord, però com no en quedava vam agafar un D.O. Priorat ecològic, de garnatxa i samsó, DeStrankis que ens va agradar força, sense adjectius de sumiller, que no em surten, trobo que és un vi molt gustós i a un preu molt ajustat. Pels amants de la cervesa, dir que tenen un apartat de cerveses artesanes i a la secció caves hi ha una mitja dotzena on escollir.

Aquella nit soparíem tres persones així que vam pensar que amb un parell de platets per cap i el pa de vidre (ells l'anomenen pa d'aigua) ja estaria bé.
Si l'oferta són tapes, les braves són gaire bé un obligat a tastar, les del Portal 22 estan bé, però no son "braves" i mira que jo tinc el llindar del picant bastant baix. El color verd m'evocava al wasabi però res. Bones, però no esperis que piquin.
El bunyols de bacallà amb allioli de mel estaven per llepar-se els dits, molt bé el bunyol i fantàstica la maionesa (allioli molt suau).
Calamarsets a la planxa, amb crema de llenties amb la tinta del calamar i daus de cansalada. Una molt bona combinació, llàstima que el calamar va arribar a taula menys calent del que m'agrada.
També vam tastar la coca de tomàquets a l'allet, que estava feta d'una massa més tipus empanada i dura, amb anxoves del Cantàbric, unes fulles de canonges i farigola. Prou bona aquesta coca amb unes anxoves de qualitat.
Per acabar un parell de plats de carn, un ploma ibèrica amb patata trufada i mojo verd. Molt bona la carn del porc però una llàstima servir el puré de patata trufada fred, es perden aromes i sabors...
Per acabar un
lingot de garrinet desossat i servit amb poma a la vainilla, deliciós, molt bo, encara que podíem no haver-lo demanat perquè ja estàvem tips i quan més trigava en arribar, menys de gust ens venia seguir menjant. El local estava ple, entenc el degoteig entre plats.
Encara i així ens vam animar a compartir dos postres d'elaboració pròpia entre els tres.
Escuma de crema catalana amb taronja i mig músic amb moscatell, que ens van posar amb dos didalets perquè era per a compatir, tot un detall.
El compte per a tres persones va ser 70,50 €, però amb un plat menys es pot sopar perfectament i si vols economitzar o has de conduir, pots demanar una cervesa i una copa de vi, amb la qual cosa el compte pot baixar fins als 20 € per persona.
Ja havíem estat en alguna altra ocasió en els concerts que organitzen a l'estiu a la terrassa i espero que tornem a gaudir-los durant el 2018 amb un dels còctels que preparen.

4 comentaris:

  1. A excepció de les "braves", la resta de plats fan venir moltes ganes d'anar a tastar-los... Però cada cop veig més llunyana la possibilitat d'anar per aquestes zones (per mandra, més que res...).

    Que bons que són aquests talls menys coneguts (cada cop més, malauradament) del porc. Són una festa per si sols.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, aquest comentari de que les braves no són per repetir ja el vam fer nosaltres a taula.
      Ara que tens al Ricard per Cambrils no hauria de ser tan llunyà. :-)
      El lingot estava molt bo!!!!

      Salut!

      Elimina
  2. Epsss... que aquest el conec i fins i tot el vaig publicar. Va ser un dia que vaig anar a Valls, per fer unes compres a la famosa botiga dels vermuts, que també és un lloc que val la pena a Valls.

    El restaurant ens va agradar, però al ser migdia, ens va fer por sortir-nos del menú que tothom demanava i que per experiència en altres llocs, sembla que si a l'hora dels menús demanes carta, provoquis un enrenou.. I el menú, va ser molt correcte.

    El tema lingots... hehehe.... i no ho puc pas assegurar, solen ser productes de enessima gamma, que no vol dir no siguin bons. No sé si coneixes el Colet de Tarragona, però parlo de les instal·lacions que tenen al Polígon Francolí , que per cert et recomano amb majúscules. Doncs allà tenen lingots de garrinet i de cua de vaca, que per la presentació, em van venir a la memòria plats que havia pres en restaurants recentment i que m'havien venut com creacions... :) I aquests de Colet, fan també de majoristes... :)

    #quemalosoy

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La nit que vam anar nosaltres també van trigar una mica en servir alguns plats, ara, el local estava ple de gom a gom. De totes maneres, aquest l'has d'afegir al llistat que tenim al teu bloc.

      AL botiga que dius la conec, hi he anat quan necessito carn per calçotades o dinars amb un grapat d'amics. Ara tenen una altra més petita a l'Arrabassada. Em fixaré en els lingots, hehehehe, podré fer un soparet i quedar com una "xef" :-DDDDD

      Salut!

      Elimina