diumenge, 28 de gener del 2018

AJOBLANCO, CUINA I CÒCTELS

Establiment: Ajoblanco Tapas&Cocktails
08006 Barcelona
Carrer de Tuset, 20
Tfn 93 667 87 66
Preu orientatiu: 40€

Ajoblanco Restaurant
3,0 - Local, atenció i còctels.




Cuina mediterrània, tapes, arrossos i un grapat de diferents carns amb D.O. A la nit també còctels i música en directe. Molt bona atenció en un local còmode i molt bonic. Preus pujadets. Un 3 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Gran (60 p) Terrassa
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Curta

Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Còctels
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès



El Ajoblanco està situat molt a prop de la Diagonal, al barri de Sant Gervasi, al carrer Tuset. Van obrir al 2014 i a les nits sempre està ple amb gent que ronda els 35-40 anys.
És un local ampli, amb decoració de colors clars, blancs i fusta, que inclou algun detall d'aire colonial. A l'entrada hi ha una llarga barra i al final, cap a l'esquerra s'obre un espai amb taules fixes amb bancs entapissats, tipus cafeteria dels any 70, cobrint una paret. A la paret oposada està la cuina i entre mitges hi ha un parell de fileres de taules de dos persones, massa juntes entre elles. Unes quantes taules rodones de bona mida per grups acaben d'omplir l'espai. Els lavabos, molt curiosos, amb portes de vidre, al fons a la dreta.
La cuina té un gran finestral que permet veure la major part de l'elaboració dels plats. Una cuina amb gent jove que prepara plats mediterranis amb productes de temporada i que funciona fins les 12 de la nit per a que puguis acompanyar els còctels amb alguna tapeta.
La carta inclou, a més a més de tapes, plats de l'hort, del mar i un apartat amb carns D.O.: catalanes, basques, manxegues, extremenyes... Dins de les begudes els vins catalans tenen un apartat diferenciat, així com els còctels, que es serveixen fins les 3 de la matinada.

Nosaltres vam anar a fer un tast aquest estiu, a l'hora de dinar, perquè per sopar deu haver un xivarri important amb la barreja de gent sopant i la que fa el gin-tònic (que és el que està de moda ara...). Difícil decidir els entrants perquè tot va de gust però al final vam demanar una croqueta cremosa de pernil de gla per cadascú, perquè van per unitat i un parell de cruixent de boletus i foie amb maionesa de ruca. Tots dos plats molt bons.

La ensaladilla ajoblanco amb ventresca de tonyina ens va agradar força, amb l'elaboració cada vegada més habitual de portar la tonyina per sobre en comptes d'integrada en la barreja.
Després vam menjar un arròs del senyoret, amb tot pelat, en una quantitat més que suficient i molt gustós. Ens va sorprendre gratament.
Encara que no som gaire de postres, de vegades no pots evitar demanar alguna cosa. Quan vaig veure 
cremós de maracujà amb xocolata blanca i llima no vaig poder estar-me'n i la veritat és que ho vaig encertar.

De preu una mica pujat per mi. Una mitjana de cervesa 3 € i un Martini 5 no és el que estic acostumada a pagar per Tarragona, però pot ser que per la zona #upperDiagonal (com diu el Ricard) sigui un preu normal. A més a més portàvem un descompte del 30% en plats per reservar amb El Tenedor i el cost per persona, 
incloent una copa de vi i el pa de vidre, va ser de gairebé 29 €, el que vol dir que un àpat sense descompte deu estar  sobre els 40 €.
A les nits hi ha música en viu i sessions amb DJ. Una opció per fer una copa amb un bon mos.

4 comentaris:

  1. Amb target de públic, 35-40 anys, tot i quedar fora, quedo "meny lluny" que quan és de 25-30.... :)

    Si, si... tal com dius això ja és upper. I curiosament no el coneixia de res... ni de boca orella, ni de llegir cròniques dels gastrocanaperos més populars. I això no deixa de ser bona senyal.

    Salut!!

    ResponElimina
  2. Aquest target d'edat és més aviat a la nit. Durant el dia és més heterogeni. Millor les taules rodones del fons de la sala, més allunyades de la resta. :-)

    Salut!

    ResponElimina
  3. Però és que a 20€ de mitjana els segons plats, per poc que et demanis uns entrants senzill i un vinet normalet, amb cafès i servei, pa i resta de coses, te'n vas als 40, com a (quasi) qualsevol lloc de Barcelona. I si és upper, ja ni t'explico...

    Com bé dius, amb el descompte ja sembla una cosa més normal i apropiada...

    Ara portava dies sense pasar per casa teva... Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo aquest el deixaria per sortir al vespre/nit i fer una còctel amb un mos.

      Gràcies per la visita!!!!

      Salut!

      Elimina