diumenge, 24 de juny del 2018

KAIKU, A LA BARCELONETA DES DEL 1973

Establiment: Kaiku
08003 Barcelona
Plaça del Mar, 1
Tfn 932 21 90 82
Preu orientatiu: 50 €
Menú diari: 12,50 €

TANCAT des del 8 d'octubre de 2018

Kaiku restaurant
3,5 - Molt bona cuina, preus un pic elevats (de la zona)

Cuina mediterrània, arrossos, especial arròs fumat, productes de proximitat. Ubicació turística, La Barceloneta, molt bona atenció, preus habituals de la zona. Un 3,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (30 p) Terrassa
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Tipus paleta
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:

IDIOMES
Català
Castellà
Anglès



A La Barceloneta encara queden locals amb menjar de veritat, bo, fet amb amor i bons productes. Entre tants locals modernets i especialitzats en treure la pasta als turistes el Kaiku es mostra amb un exterior dels anys setenta, amb finestrals d'alumini i rajoles a la paret que no el fa atractiu per a segons quin tipus de públic. L'interior està arregladet: unes mans de pintura blanca, unes fustes cobrint la barra i una decoració amb xarxes i altres motius mariners li donen un aire lluminós i net. La cuina manté la tradició als arrossos i les tendències actuals en altres plats com el tàrtar però sempre amb la base de cuina mediterrània. Una carta curta amb productes de proximitat.
Nosaltres vam anar i ens vam quedar a la terrassa, era finals de maig i encara no feia massa calor. Primer vam fer un vermut Dos Déus del Priorat i una cervesa i ens van portar unes patates i olives, així mirem la carta amb calma. Finalment vam triar uns raviolis de carpaccio de rap, oli d'alfàbrega, tomàquets secs i farcit de crema d'alvocat que estaven boníssims. Vam netejar el plat amb el pa que serveixen, del Forn Baluard, i que és magnífic.
Una tonyinBalfegó de L’Ametlla de Mar amb saltat de gírgoles, poma i melmelada de bitxo, feta en tataki i que també ens va fer netejar el plat amb el pa.
Per acompanyar vam deixar-nos aconsellar amb un Camí de Sirga, D.O. Tarragona, ja que el vi que volíem (i que ara no recordo) s'havia acabat. Aquest és un vi correcte, però em va semblar massa pujat de preu (18,15 €) pel que costa al celler.
Com un acte d'amor vaig accedir a demanar l'arròs del xef, elaborat amb arròs fumat Carpier. No m'agraden els fumats, ni peixos, ni formatges, ni pernils... si no és gaire intens puc menjar així que vaig arriscar-me amb aquest arròs i la veritat és que em va agradar. Al Santi molt més, per descomptat. El fumat no és gaire intens i com que el sabor i punt de cocció estava al nostre gust, doncs endavant, potser repetiria i tot!.

Per postres vam compartir un caneló de pinya i mascarpone que era un pecat però estava deliciós.
El preu final, més de 50 € per cap (hi ha un suplement del 10% de terrassa) està dins de la mitjana de la zona, però és el que fa que baixi la meva valoració final.
D'aquells llocs que mirant la façana pot ser no entraries però amb detalls com el canvi de coberts,  una senzilla web on poder reservar on line, un pa molt bo, una 
atenció molt acurada i una cuina de qualitat. Deixa't sorprendre.

2 comentaris:

  1. Ostres... això ja és irrepetible, al menys per un període ... I ho dic per la tonyina Balfegó.

    I ja deixant a banda el meu #humor_negre, kaiku és dels pocs llocs dignes de la zona. Però es que l'aglomeració de turisme, deu desmotivar...

    La zona està molt colonitzada.... :(

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, una llàstima l'incendi de Balfegó, sembla que ha cremat el 60% de les instal·lacions.
      Una cuina molt recomanable, l'arròs fumat em va sorprendre gratament.

      Salut!

      Elimina