diumenge, 20 de gener del 2019

CAN COSTA, CLÀSSIC A LA CARRETERA QUE SEGUEIX OBERT DES DE 1970

Establiment: Can Costa
17600 Figueres
Ctra.  N-IIa, km 2
Tfn 972 505 259
Preu orientatiu: 35 €
Menú diari: 12 €

Can Costa

3,0 - Cuina tradicional, bona atenció.
Cuina tradicional, catalana, arrossos, peix, carn... ampla carta. Local molt gran, personal amable i amb experiència. Preus correctes. Un 3 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Privat
Espai:
Gran (100 p) 
Distribució:
Ajustada
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Llarga
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Celebracions
Arròs per emportar
Esmorzar de forquilla
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès
Francés

El Restaurant Can Costa està a la carretera N-II a, a 2 km de Figueres i a la seva targeta indiquen les coordenades GPS perquè el trobis sense problemes. No obstant això, és fàcil de veure perquè és un edifici gran, amb suficients lluminosos i cartells que indiquen el seu nom.
Es tracta d'un restaurant "de tota la vida", va obrir al 1970 i fan escudella i carn d'olla els dimecres i paella els dijous des de llavors. Un parell de menjadors poden albergar fins a 100 comensals així que és un lloc que es brinda a celebracions de tots tipus i dinars en grup.
Les taules, amb estovalles, disposades en una distribució heterogènia, per unes zones més distanciades i per unes altres estan a tocar a la taula contigua.

Què es menja al Restaurant Can Costa

A més a més de l'escudella del dimecres i la paella del dijous, el diumenge també és el dia estrella per la paella i també la preparen per emportar. Altres arrosos de la carta, junt a productes de la terra com les gambes de Roses, cargols, ànec, diferents carns i tot tipus de peix fan una llarga carta que cobreix totes les demandes de la clientela. Al matins pots fer un esmorzar de forquilla amb un plat de cap i pota, botifarra amb mongetes, truites...
La carta de vins també és prou llarga, amb un apartat de recomanacions, juntament amb plats especials de la casa i el menú infantil. Una barreja una mica estranya per la combinació de plats i ampolles i perquè dins d'aquestes, barreja DO d'indrets dispars.
I per postres, doncs els clàssics mató, pijama, gelats, fruita...


Què vam menjar al Restaurant Can Costa

Només seure a taula et porten el pa i un platet de llonganissa i olives. De seguida vam demanar una ampolla de Llavors, D.O. Empordà, ja que estàvem a Figueres.

Vam fer una lectura de la carta i costava decidir entre tants plats. A la fi vam demanar cargols a la llauna, peus de porc i uns rovellons a la graella. Tots plats molt bons, al  menys això em van dir dels cargols que jo no els menjo, encara que ho intento...


Com plat principal vam demanar ànec a la brasa, altres peus de porc i un arròs amb conill que estava impressionant. Tot molt correcte, i l'arròs, a més a més de bo, gustós i caldosset, amb una quantitat més que suficient per a dues persones.


Per postres un gelat búlgar amb grosella, un tiramisú, un mató i un català, que jo no sabia el que era i resulta que és gelat de torró amb licor de Ratafia. Ideal pels golafres.
El compte total, amb cerveses, cafès, pa, aigua i gasosa, poc  més de 36 € per cap. I per acabar, l'ampolla de limoncello i licor de crema catalana a discreció. Bé.



Resum del Restaurant Can Costa


  • Parets cobertes de anuncis tipus pòsters i miralls, una mica aclaparador, però molt curiós, sobre tot si tens una edat...
  • Ofereixen plats per emportar, no només la paella del diumenge.
  • Esmorzars de forquilla.

Un bon lloc per parar de camí a o des de França, però vigileu, que després, això de conduir amb la panxa plena no és gaire aconsellable.

9 comentaris:

  1. Ni de nom em sonava. Però també he de dir que aquesta zona és molt poc coneguda per mi.

    En tot cas ja deus imaginar, que és d'aquells que no em faria res anar... :)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona cuina, sense floritures, clàssic, sense sorpreses desagradables, un encert.

      Salut!

      Elimina
  2. Els rovellons fan bona pinta, però l'arròs amb aquest punt caldoset.... uhmmmmm

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'arròs estava mooooolt bo, i per a dos persones era molt generós. Un lloc a tenir en compte per la zona.

      Salut!

      Elimina
  3. Bon dia, veig que al blog d'en Mindundi comentes que voldries anar a La Pizzeria da Michele si algun dia vas a Nàpols. Per si no hi pots viatjar, tenim una "sucursal" a Barcelona, carrer Consell de Cent 336.
    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. :-DDDD No serà el mateix però el tindré en compte.
      Gràcies!!!!!

      Elimina
    2. No es clar, suposo que el local original de Nàpols te un encant especial. Hem estat tota la familia al local que tenen a Roma i realment es pot recomanar. Al de Barcelona hi han anat els meus fills i van sortir molt contents, diuen que tot el producte el porten d'Italia.

      Elimina
  4. Jo sóc dels que han estat un dimecres a aquest restaurant, i vaig al·lucinar amb la mida de la pilota que et portaven. De les que fan mal si et cauen al peu... :-)

    Un bon i recomanable lloc de menjars de tota la vida.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No descartem repetir durant el proper viatge a França, o més enllà!

      Salut!

      Elimina