diumenge, 24 de març del 2019

FÁBRICA MORITZ BARCELONA, TAPES, BOTIGA I CERVESES

Miscel·lània: CERVESERIA

Establiment: Facebook
08011 Barcelona
Ronda de Sant Antoni, 41 
Tfn 934 26 00 50
Preu orientatiu: 33 €

3,0 - Esmorzars, tapes i copes.





Moritz Barcelona és un espai on menjar diferents tapes i fer un tast de cerveses ubicat en l'antiga fàbrica de cervesa Mortiz a la Ronda de Sant Antoni que va obrir al 2012.
Tot el local és accessible, els lavabos estan a la planta soterrani però l'ascensor està dins de la cuina i el pas de vegades està molt justet.
Una barra i un grapat de taules altes a l'entrada donant pas a un espai diàfan amb taules baixes que permet tant un àpat en parella com en un grup nombrós. La decoració industrial, molt d'acer inoxidable i vidre a priori pot resultar freda però amb la bullícia (pot ser massa en algun moment) i el somriure del personal, el local es fa confortable.  A la planta soterrani es poden veure tancs on elaboren la cervesa fresca, sense pasteuritzar, que pots comprar en la "Moritz Store" juntament a un tot un seguit d'articles de la marca com gots, clauers, pòsters... i la rèplica del Seat 600 que anava lligat a la marca pels any 60.
La carta és tot un seguit de plats i tapes dividits en tipus de cuina o ingredients, així tenim apartat de entrepans, forn, salsitxes, clàssics i suggeriments de la temporada.
Un ample horari et permet fer esmorzars dolços o de forquilla i copes fins passada la mitja nit.



Cerveses de la Fàbrica Moritz

Jo no soc gaire de cervesa però per aquesta vegada vaig fer una canya de l'original, que és bastant suau. La resta del grup va fer un tast de cerveses Moritz i unes quantes canyes més. El tast tenia Epidor (potent), Red Ipa (amarga i torrada), Negra (regalèssia i fumada) i Castanya (doncs sí, castanya). Estic segura que els bevedors de cervesa troben més matisos i les gaudeixen, jo no soc bevedora habitual de cervesa.



Plats de la Fàbrica Moritz

Quan estic per Barcelona he anat algun matí a esmorzar o a fer braves per berenar, les d'aqui i les d'allà. Però la carta ha anat canviant des de que van obrir pel 2012, fins i tot el nom dels plats. Aquesta foto és del 2014.
La russa d'ull blaus per dir a una ensaladilla russa correcta, que diu la carta "amb doble de tonyina". Bomba de la Moritz, picant, potent, et fa beure cervesa.
Esqueixada de bacallà, molt bona, i peixet de la costa, que eren seitons fregits molt gustosos i que no entenc que vinguin amb maionesa. Mai havia pensat menjar seitons amb maionesa...serà per als turistes?


Unes carxofes en tempura, acompanyades de romesco, això ja em quadra més. I unes braves d'aquí, amb allioli i unes braves d'allà, amb maionesa i una salsa picant amb tomàquet. A veure, que deuen ser un allà paral·lel al que conec jo. Les braves d'allà, com del Docamar o Las Bravas no s'assemblen a les d'allà d'aquí. 😅 Aquí la foto de les que serveixen al 2018.



Postres,

que també hi ha. Vam compartir torrades de Santa Teresa, cheesecake, o sigui, pastís de formatge, i carrot pie, és a dir, pastís de pastanaga amb nous. Els noms en anglès deu ser per la quantitat de turistes que visiten el local, encara que les cartes estan en diversos idiomes.



El compte

El tiquet final, amb pa de vidre i pa rústic, molt bo per cert, i afegint aigües i cerveses, va resultat uns 20 € per cap.

Altres dades de la Fàbrica Moritz

  • Organitzen visites guiades amb tast de cervesa.
  • Espai Moritz Store, la botiga, situada al fons a l'esquerra, on pots comprar cervesa o un kit per fer-te-la a casa, entre altres articles.
  • El local és una mica sorollós.
  • Llum molt groguenca, ja veieu quines fotos... 😞
A la primera planta hi ha un espai totalment diferent amb el xef Jordi Vila a la cuina. Un restaurant amb dues sales (Alkimia i Al Kostat) al que pot accedir des del carrer, o des de l'interior de la Fàbrica on gaudir d'una cuina amb producte de proximitat.

6 comentaris:

  1. He estat un parell de llocs, però mai l'he publicat.

    He de dir que prou bé i molt pensat per a turisme i gent jove.

    Sense trobar delicatessens, saps menjaràs prou bé en la lliga platets i tapes.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, correcte fins i tot per esmorzars, dolç o salat.
      Aprofito a portar als "guiris" que venen a visitar-nos i sempre és èxit, ara, que la carta de fa uns anys m'agradava més...
      I la botiga molt "cuqui", agrada a tothom. :-D

      Salut!

      Elimina
  2. Com diu en Ricard, per anar a fer uns platets/tapes compartides i a un preu força raonable, és molt bon lloc.

    Joan.

    ResponElimina
  3. És un altre estil de menjar Joan. Molt de turista, no obstant això, preus correctes i molt bona atenció, ho tenen ben organitzat.

    Salut!

    ResponElimina
  4. No havies sentit parlar mai dels M&M? Morralla & Maionesa... :-)) OMG!
    Un lloc per on passar a fer un mos de qualitat, tot i que massa turístic per al meu gust. Però per gustos els colors, oi?

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Peix blanc amb maionesa encara, però amb blau...??? Ja té prou sabor, no? :-P

      Molt turista, per això porto a les visites i sempre quedo bé :-DD

      Salut!

      Elimina