diumenge, 14 de juliol del 2019

LES COQUES, TRADICIÓ TARRAGONINA DES DE 1984

Les Coques Restaurant
43003 Tarragona
Carrer de Sant Llorenç, 15
Tfn 977 22 83 00
Menú diari (de dl a ds): 18 €
Menú 30 aniversari: 30 €
Menú superior: 45 €

Les Coques en FACEBOOK En INSTA Lescoquesrestaurant WEB Les Coques

3,0 - Menús correctes, local amb encant.

Cuina mediterrània, productes de mercat i un menú de dl. a ds. molt correcte. Local entre pedres romanes, molt d'encant. Bona atenció encara que als postres més lenta. És un 3 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Esglaons
Aparcament:
Zona vianants
Espai:
Mitjà (50 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Tovallola
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Justa
Presentació:
Clàssica
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Plats per a celíacs
IDIOMES
Català
Castellà



En aquest post parlo d'un altre restaurant TTV (tarragoní de tota la vida). Des del 1984 Les Coques fa una cuina mediterrània amb productes de mercat, actualitzant els plats segons tendències però sense perdre les arrels generacionals.
L'espai, ubicat a la Part Alta de Tarragona, té un encant especial amb mobiliari clàssic, fusta, pedres romanes, taules ben vestides i un menjador molt lluminós i espaiós.


Els menús de Les Coques Restaurant

Els menús 30 aniversari i superior tenen uns entrants per a compartir, un plat principal a escollir i postres. Diferents matèries primeres i nombre de plats els diferencien, així com el preu.
El menú diari es serveix de dilluns a dissabte al mig dia i consta de 7 entrants per a escollir i uns altres tants principals.
Tots els menús inclouen pa, vi i aigua, se serveixen a taula completa, varien en funció dels productes de temporada i tenen opcions per a celíacs amb previ avís. Els dos primers també inclouen cafè i es poden fer al migdia i a la nit.


Plats del menú diari de Les Coques Restaurant

És una bona opció per fer un dinar d'amics en dissabte i així vam anar un grupet de 9 persones.
En arribar et serveixen un aperitiu, un gotet de gaspatxo i uns seitons fregits. Molt bé. Després cadascú va rebre el plat que havíem decidit al fer la reserva. Escollir el plat al fer una reserva en grup agilitza la cuina i el comensals estan contents.
Primers, o entrants, o com vulgueu dir... No hi ha foto de tots els plats, només una mostra.
Brandada de bacallà, feta amb patata cuita i servida una mica calent, molt bona. Tàtar de salmó, de talls gruixuts, no el vaig tastar. Carxofes confitades amb pernil, molt bones. Raviolis de botifarra i pinyons que em van dir que estava bastant bons.


Segons, o principals, o com vulgueu dir...
Filet de porc amb salsa de mel i mostassa, bacallà a la biscaïna, amb un sabor potent, hamburguesa de sípia, que estava sorprenent bona, confit d'ànec amb salsa de Porto, pruna i poma confitada,  i el meu plat de lluç amb verdures en papillote no té foto però dir que estava molt bo.



Postres
Encara que hi havia una pastís tatin molt apetible sobre el moble d'entrada al restaurant, ens vam dir que estava reservada. Amb el temps que vam trigar en poder demanar els postres podien haver cuinat una altra... Del que quedava ens van oferir mel i mató, milfulles de maduixes, brownie de xocolata i maduixes amb crema. Bons postres que ens haguessin agradat més d'arribar a taula amb el mateix ritme de la resta de plats.


El compte
Senzill, 18 € per persona més una ampolla de cava que vam compartir per brindar. Els cafès els van prendre a la plaça del Fòrum.

Comentaris de Les Coques Restaurant

  • Local molt bonic, còmode i amb parament de taula elegant.
  • Menú correcte amb productes de temporada amb opcions per tots els paladars i per  celíacs.
  • Vaig trobar a faltar el canvi de coberts, no gaire llum, tenim un parell de menús diari, al mateix preu o inferior, amb canvi de cobert (A3mans i El Llagut)
  • Bon ritme entre plats excepte a l'hora dels postres. Sembla que la nostra taula no va ser un cas aïllat.
  • Per si eres de xafardejar (salseo diuen els millennials) aquest restaurant va guanyar el Joc de Cartes de TV3 del 2017, en el programa restaurants entre pedres històriques de Tarragona.

4 comentaris:

  1. Glups.... anàvem bé fins que he llegit que van participar a Joc de Cartes......😳😳😳

    Aquest fet ja el treu de la meva llista de possibles.

    Hi vaig anar fa temps (> 5 anys) i ja com totes les cròniques que puguin quedar obsoletes, la vaig eliminar de la web. Però recordo que el lloc ens va agradar, tret d'un patit desencontre amb el vi. Però globalment vam dir que prou bé.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El lloc és fantàstic, el menú molt bo, el servei una mica massa ràpid al principi (ja retiraven plats sense deixar acabar tranquils) i als postres ens van deixar una mica abandonats... El global podem dir que prou bé. :-)

      Això del Joc de Cartes no els hi ha fet canviar gaire, segueixen fidels a la seva cuina i amb els seus preus. Jo no el descartaria per això.
      Uns altres restaurants que han guanyat a Tarragona altres edicions han decidit eliminar el menú diari degut al seu "èxit". A la fi cadascú porta el seu negoci com vol...

      Salut!

      Elimina
  2. Ara m'has fet sentir com Matusalem, quan parles de restaurant de tota la vida i només és de 1984.. :-(

    Aquests raviolis de butifarra negre i pinyons els he preparat jo en més d'una ocasió seguint una recepta de quan el programa Cuines valía una mica (i no com ara amb aquest cuiner pòtol...). Ves que no sigui d'aquest restaurant...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, per un restaurant són anys, no?

      No els vaig tastar, els ravioli, no és pla de anar menjant de cada plat :-XXX Feien bona pinta encara que jo sóc més de morcilla que de botifarra negra. Arrels...


      Salut!

      Elimina