diumenge, 15 de desembre del 2019

LA LLAR DEL PAGÈS, DINARS ÍNTIMS A CAPMANY

La Llar del Pagès
17750 Capmany
Carrer Alt, 11
Tfn 972 549 170
Preu orientatiu: 40 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
4,0 - Cuina i espai excepcionals.

Cuina catalana amb tocs de cuina francesa. Un espai petit i acollidor on el cuiner és el cap de sala i el sommelier. Carta curta amb menú i suggeriments de temporada. Preus d'acord a les matèries primeres, elaboració i global del local però sense IVA. És un 4 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Carrer
Espai:
Petit (16 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Penja-robes
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Tovallola
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Esdeveniments privats
IDIOMES
Català
Castellà
Francès


La Llar del Pagès estava a Barcelona i oferia una cuina clàssica catalana però el Toni Sabas tenia altres inquietuds i va marxar a França a formar-se. En tornar va traslladar el restaurant a Capmany i ara ofereix una cuina molt més elaborada i amb unes quantes referències franceses a la carta.
Ell s'ho fa tot sol i organitza els torns i nombre de comensals per tal de donar un perfecte servei a tothom.
Agraeix que els nens no hi vinguin i recomana a les famílies uns altres restaurants més adients en quan a l'espai, no dic plats perquè hi nens que mengen de tot...
El restaurant és la clàssica de poble i les 6 o 8 taules estan distribuïdes en tres sales diferents. O sigui, que a més a més d'exclusivitat, tens intimitat a l'àpat i només has de pensar en gaudir del menjar.
Taules amples amb estovalles blanques i parament de qualitat en una sala rústica i elegant inviten a dinar amb tranquil·litat i allargar les sobretaules.

La carta del restaurant La Llar del Pagès

La carta inclou referències de la cuina francesa (râble) amb diversos plats de caça, elaboracions com "a la Royale", "aligòt" i molta presència del foie. A més a més, en temporada de bolets i tòfona, confecciona menús monogràfics per aprofitar el producte al màxim.


Mitja dotzena de postres tanquen la carta, juntament amb el cafès  tes.
A l'apart de begudes, predominen els cellers propers, anotant a la carta la graduació alcohòlica de cada ampolla. Bé, així el conductor pot decidir si beu alguna copa...

Vull afegir que hi un detall que m'agrada de la carta i que cada vegada és més habitual, les indicacions d'al·lergens. Però també diré que hi ha un altre que no m'agrada gens i  es que el IVA no està reflectit en cada plat. No només no m'agrada, si no que incompleix la normativa. Que no lo dic jo, és el BOE a la LLEI 44/2006, de 29 de desembre, de millora de la protecció dels consumidors i usuaris.

Què vam dinar a La Llar del Pagès?

Va coincidir que estava el menú de temporada de bolets així que jo vaig decidir aprofitar per tastar alguna d'aquestes preparacions ja que la carta la podrem gaudir en qualsevol altra visita.
Com aperitiu ens va servir un hummus de ceba i un tomàquet confitat amb una mica de ceba cruixent per sobra. El hummus ens va agradar moltíssim.
Com entrants vam compartir la terrina de foie casolana amb petit carpaccio de magret d'ànec fumat i reducció de fòrum. Va arribar a taula ja dividida en 4 plats, amb el pa torrat, codony i un parell de talls de fuet. Molt bo el foie i bona combinació tot el conjunt. L'altre plat a compartir, del menú de bolets, va ser el tramezzino cruixent, farcit de ceps amb barret de foie a la planxa. Molt bo però difícil de compartir.

De plats principals vam escollir un turbot amb samfaina de bona mida, molt gustós i servit en plat molt adient. La galta de garrí ibèric cuit a baixa temperatura amb aligòt va ser el plat estrella del dinar. Ens va agradar a tots com es desfeia la carn i com estava de bona aquella base patata, nata i formatge.

Del menú de bolets el Santi va demanar harmonia de bolets amb mini mandonguilles i calamarsons però no va trobar aquesta harmonia al plat, estava bo però faltava com un lligam entre tots els ingredients. Per a mi el caneló cruixent farcit de bolets i llagostins, res que veure amb el clàssic, el vaig trobar prou bo.


Postres

Vam compartir un parell de tatin amb una miqueta de crema de llet. Boníssima i en un plat molt bonic.

Beure

Dons una ampolla d'aigua i dos de Rigau Ros Gran Reserva Cabernet Sauvignon, del celler de Capmany Grup Oliveda. Ja que estem a l'Empordà, bevem D.O. Empordà.

Compte

Vam prendre cafè però el Toni ens va convidar així que no estan al compte. El total (més IVA) va ser d'uns 40 € per cap.


Reflexions de La Llar del Pagès

El local és molt especial, perfecte per un dinar o sopar íntim i romàntic, també serveix per reunions privades i parlar tranquil·lament. El que no permeti nens a la sala és un plus (per altres serà el contrari 😅)

La cuina és elaborada, amb influències franceses i bones matèries primeres. Els plats en general ens van agradar.

L'atenció és exquisida i el celler, trobo que molt encertat al promoure els vins de la zona.

Com a curiositat, dir que al costat de La Llar del Pagès està el celler de Oliveda de Capmany, que alberga una col·lecció de més de 5.000 aixetes que es pot visitar gratuïtament, si vols visita guiada has de concertar hora. Museu de les aixetes, Oliveda.

2 comentaris:

  1. Poques taules? No admeten nens? Això què és? El Palau del Plaer?
    Bromes a part, molt bona pinta tant els plats de la carta com els del monogràfic de bolets.
    M'estranya no haver sentit parlar del lloc doncs tinc amics del morro fi per la zona... Ja preguntaré.

    Aquest l'anoto perquè la zona d'allà dalt m'encanta.

    Salut i recuperat aviat!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si vas, aprofita per fer la visita al celler i veure el Museu de les aixetes, és ben curiós. :-)

      El cuiner, el Toni, s'organitza amb el nombre de comensals que pot atendre i va agafant les taules esglaonades. Tot un plaer un àpat a casa seva.

      Aquest dinar em va sentar bé perquè vaig prendre moltes pastilles abans de dinar però ja no faig més excepcions i còrrer riscs, que ahir dissabte vaig acabar una altre vegada a urgències per uns musclos i unes gambes. Fins que no em treguin la vesícula seré vegana...

      Salut! Gràcies.

      Elimina