diumenge, 12 de gener del 2020

PACO MERALGO, ALTA TABERNA, EN TAMBORETS ALTS

Paco Meralgo, Alta Taberna
08036 Barcelona
Carrer de Muntaner, 171
Tfn 934 30 90 27
Preu orientatiu: 30 €
Menús per a grups des de 45,50 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
3,0 - Tapes de qualitat, bona atenció.

Tapes i platets, cuina catalana i mediterrània en taules altes, bona atenció i preus d'acord amb la zona. És un 3 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Gran (80 p)
Sala privada
Distribució:
Ajustada
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Tamborets
Penja-robes
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Aire
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Cartolina
Curta
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès


L'Eixample Esquerra de Barcelona concentra un bon grapat de restaurants on el Paco Meralgo porta obert des del 2002 i omplint cada dia.
Amb una estètica minimalista, tota la barra està plena de tamborets un junt a l'altre i les taules, altes i també amb tamborets entapissats, les assignen als clients i pot donar-se el cas de compatir-la.
Res d'estovalles ni guarniments, aprofitant l'espai al màxim, tens penja-robes a les parets, encara que vaig veure algú abric a sobre el tamboret i el client assegut sobre ell.
Els menjadors de la planta baixa estan dividides per la barra i la cuina i per passar d'un menjador a l'altre tens una mena de pont amb esglaons. No vaig veure un lavabo accessible i juntament amb l'opció de "trepar" al tamboret, aviso que no és un local gaire recomanable si tens limitacions de mobilitat.
Al pis de dalt estan els lavabos i una sala privada per una vintena de comensals, ara sí, la taula és d'alçada estàndard.

Encara que el local és freqüentat per turistes i ha un nombrós públic masculí amb americana i corbata amb un aire de "dinar de feina".

La carta de la Alta Taberna Paco Meralgo

Tapes clàssiques com les braves, croquetes o l'ensaladilla russa, té alguns plats que tothom demana com la truita oberta de gamba fresca. Plats d'aquí com la bomba de la Barceloneta o les gambes de Palamós es combinen amb plats més allunyàs con el txangurro , les zumburiñas o els calamars a la malaguenya i la truita de camarones. Uns montaditos completen els entrants de l'apart Pa picar algo i com plat fort has de preguntar per l'arròs o el peix del moment (segons mercat) o escollir entre la pota de pop, costelles, canelons, daus de filet al pebre negre, etc. que inclou el llistat de Pa carnívors.
Gaire bé una vintena de postres tanquen la carta Pa acabar.

El celler està ordenat per preus de menor a major, segons el teu pressupost no cal que miris les pàgines del final. Als vins suggerits per la casa tens una bona selecció i com curiositat afegiré que pràcticament totes les referències poden demanar-se a copes així que si vols tastar un vi de 120 €, por uns 24 pots beure una copa. 


Què vam menjar al Paco Meralgo, Alta Taberna

En aquest dinar eren un grup de 4 i vam compartir tots els plats, uns més que altres pel tema "dieta especial per malaltia".
Dels entrants (Pa picar algo) vam començar amb una escalivada de la casa amb arengada fumada i uns espàrrecs verds a la graella amb romesco. Molt bons plats tots dos, eren per una persona.

Encara que de mal compartir, per la resta de la taula un parells de bomba Paco Meralgo, molt potents de picants, boníssimes, i uns xipirons saltats amb mongetes de Sant Pau que estaven de mort.


Principals (Pa carnívors)
Només a compartir entre tres, una cua de bou amb patata morter que ens va agradar força i un fricandó amb carreroles que va portar a d'infantessa a algú de la taula. Un plat imprescindible, encara que el facis a casa el d'aquí l'has de tastar, està molt bo.


Postres (Pa acabar)

Postres clàssics ja que ens acompanyava una amiga coreana i volien que tastés els carquinyolis amb vi ranci, la crema catalana i un recuit de drap de Fonteta ben bo. Vam gaudir dels postres.

Beure i pa

Pa amb tomàquet, que al demanar l'oli va venir en unes setrilleres sense etiqueta, amb el truc de la fulla de llorer per complir la normativa (es veu a la foto de la bomba). Un detall de no gaire "alta taberna".

El vi que vam beure va se un D.O. Costers del Segre, del celler Cérvoles, el Colors 2018, molt aromàtic, un vi de muntanya perfecte per a tapear. Al fons de la foto les nostres companyes de taula.

Compte

Amb les cerveses, l'aigua i el vi, el compte va ser d'uns 27 per cap. Preu correcte per la zona i la qualitat de les elaboracions.


Reflexions del Paco Meralgo Alta Taberna


  • El local no és gaire còmode si tens alguna limitació de mobilitat.
  • Taules nues aprofitant l'espai al màxim, fins i tot compartint taula amb altres comensals.
  • Poques opcions vegetarianes i detall fora del nivell que es vol oferir amb setrilleres reomplibles.
  • Racions no gaire generoses amb preus d'acord amb la zona.
  • El personal de sala és molt competent.
  • Encara que hi molt turista és un local molt correcte per fer tapes, millor reservar.
És curiós el tema idioma. El meu amic Jordi no es va adonar del joc de paraules de "pa comer algo" fins que no va veure la carta. Jo el vaig "pillar al vuelo" però jugo amb avantatge: el meu idioma matern es el castellà i el meu germà es diu Paco, sempre el cridaven "Pa comé" 😂

4 comentaris:

  1. Doncs jo tampoc havia pillat el "Paco...." fins el primer cop que vaig anar-hi fa anys.... 😂

    Comparteixo el teu punt de vista i conclusions, pel que fa a aquest lloc. I el detall dels setrills, no em vaig fixar. I de fet soc poc rigorós en aquest tema i més en llocs com aquest en que es cuida bé el producte. Que segur no em posen oli de colza.... 😂😂

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahahaha, si no penses en castellà no li veus la gràcia :-)

      Referent a l'oli, era un oli correcte, però això del setrill em va sorprendre. Hi ha bars de menú amb ampolletes netes i olis que et dius, "jolines, quin oli que tenen!! quina oferta han agafat???"

      Un local correcte per tapear si t'agafa per la zona.

      Salut!

      Elimina
  2. No seria pas la meva primera opció de restaurant pel tema comoditat... però reconec que els plats fan molt bona pinta.

    I t'he de dir que el qualificatiu amb el que sempre se'l fa referència d'Alta Taberna o Taberna de Luxe, també em frena una mica...

    És possible que estigués abans al carrer Amigó? Em sona de fa moooolts anys..

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, comoditat no és un plus del Paco Meralgo.

      Fa moooolts anys no sé, a la seva web diu que van obrir al 2002. Recorda que no sóc de Barcelona i no tinc referències històriques de restaurants. :-)

      Salut!

      Elimina