diumenge, 2 de març del 2014

ARCS, FES PER TROBAR-LO

Establiment: Arcs Restaurant
43003 Tarragona
Carrer Misser Sitges, 13 bis
Tfn 977218040
Preu orientatiu: 45€

Arcs Restaurant

Cuina moderna sense estridències utilitzant les noves tècniques de cuina en plats tradicionals. Un local amb història, una atenció meravellosa. Vaig sortir amb bona sensació. És un lloc de 4 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Difícil
Espai:
Mitjà
Aire cond. i Calefacció
Distribució:
Bona
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Clàssic
Còmode
Cadires
Neteja Serveis:
Bona
Assecador de mans:
Tovalloles
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Correcte
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Vins:
Vins de la Terra
Vins d'altres terres
IDIOMES
Català
Espanyol
Anglès



A la Part Alta de Tarragona hi ha un bon grapat de restaurants. És un barri per a passejar i perdre's entre carrerons, passatges, pujades i baixades... però jo et suggereixo que no et deixis perdre gaire i trobis el Arcs, allà podràs gaudir d'un dinar entre parets de l'any 1350 i sota arcades gòtiques, per acabar la passejada amb una sensació molt plaent.



Aprofitant les Jornades Gastronòmiques Somriu a la crisi 2014 vam reservar el passat diumenge al Arcs per fer un menú per tan sols 30€ (iva inclòs) més begudes a part, però amb la promoció de portar-te a casa, de franc, una ampolla igual a la consumida en el restaurant.
El menú és tancat i ofereixen una selecció de vins per maridar, o la cervesa Inedit de la Damm.

Nosaltres vam escollir dos D.O. Montsant:
Clos del Gos, una barreja de garnatxa, carinyena i sirah, de vermell cirera, amb bona i madura càrrega fruital, amb un puntet de torrat i final llarg.
Clònic, varietats carinyena, cabernet i sirah, de color grana, amb forta intensitat aromàtica, un vi potent i untuós que ens va acompanyar amb el secret ibèric.





Vam començar amb un salmorejo amb encenalls de fuet i oli D.O. Siurana, acompanyat d'unes mini tostas. Untuós i fresc, amb un punt diferent degut al fuet.
Em va agradar força.









Després vam seguir amb un buquet d'amanides amb pernil brasejat al pebre negre, avellanes torrades, brioix cruixent i oli de magranes.
Al mateix plat es servia el foie caramel·litzat  amb compota de ceba de Figueres, pastanaga, xocolata blanca i ginebró.
Vaig trobar tot un encert la combinació al plat, per anar donant un toc de frescor després de menjar el foie. La crema de pastanaga estava espectacular i la temperatura del foie era molt correcta.








La coca cruixent de sobrassada ibèrica amb verdures a la graella i graten de formatge de cabra amb cordó d'olivada va ser la delícia del Santi, que té debilitat per la sobrassada.
Estava tan bona que se'ns va fer petita a la boca; petita de mida, no de sabors...









Vam gaudir amb el següent plat, el llom de bacallà sobre llit de botifarra negra i pera saltada, amb crema suau de carbassa, una crema deliciosa, fina, que acompanyava perfectament al bacallà. El llit de botifarra donava força al plat per fer el conjunt equilibrat.









Per acabar vam degustar un secret ibèric rostit amb vermut negre de La Secuita, bolets frescos i blat al dente.
Un plat fort amb el punt fresc del blat que ens va deixar satisfets i amb ganes de tornar a tastar més plats del Carlos i en Pep.












Per postres vam prendre el sorbet refrescant de Gin Tònic amb caramel de llimona i pols de llima. Suau, amb el punt just de sucre i de l'agrado de tothom.












Vam fer uns cafès per acabar i vam trobar a faltar uns carquinyolis, una petita xocolatina, un dolç... però clar, es que nosaltres som uns llépols!!!!
La campanya del menú anti crisi és una molt bona opció per conèixer els restaurants de la Part Alta, per 4 persones vam fer un àpat amb un preu ajustat i amb dues ampolles de vi per gaudir a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada