diumenge, 23 de febrer del 2014

CASA GURÍ, TEMPS DE CALÇOTADES

Establiment: Casa Gurí
43143 La Masó, Tarragona
Carrer Sant Sebastià, 20
Tfn 977637346 - 661970656
Preu orientatiu: 35€
Calçotades 37€

Casa Gurí

Cuina catalana, la de casa de tota la vida, casolana i de temporada. Al començar l'any ja pots gaudir de les calçotades i l'atenció es molt correcta. Jo el valoro amb 3 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Gratuït
Espai:
Mitjà
Aire cond. i Calefacció
Distribució:
Bona
Il·luminació:
Escassa
Mobiliari:
Rústic
Còmode
Cadires
Neteja Serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Correcte
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Vins:
Vins de la Terra
Vins d'altres terres
IDIOMES
Català
Espanyol

Si fas La Ruta del Cister et trobes amb la població de La Masó, molt a prop de Valls, ho pots veure en aquest mapa. Doncs en aquesta població, zona de calçots per excel·lència, hi ha una casa que es dedica a la cuina del xup-xup des de fa uns quants anys.




El local té accés per a discapacitats, aparcament gratuït i canviador de bebès al lavabo. La decoració rústica, amb cadires còmodes, espaiós i amb una llum tènue, molt d'intimitat.


Tots anàvem disposats a fer una calçotada, menys dos, que no són de calçots així que vam reservar taula per 8, amb calçotada per 6.

El preu de la calçotada és de 37€ i els altres dos àpats van sortir pel mateix més o menys. De primer, l'Elbe es va demanar un plat de pernil ibèric i l'Elrond uns calamarsets fregidets.


Van menjar tants calçots com vam voler. No vaig trobar sabor de fruits secs a la salsa dels calçots, estava molt suau, a mi m'agrada amb un sabor més intens, però això no va evitar que mengéssim tres teules i mitja de calçots acompanyats del porró de vi.
A continuació va venir el xai i l'entrecot demanat pels que no volien calçots, i la botifarra (o llonganissa...), i el botifarra negra i les mongetes de la calçotada. He de dir que fins i tot la negra estava deliciosas, jo que sóc poc d'aquest plat, vaig trobar-les molt bones les dues. Vam repetir una mica més de botifarra (o llonganissa...) i tot!!!

Ja esperàvem el xai amb ganes, i va aparèixer amb la carxofa i la patata al caliu. Pensàvem que no podríem, perquè estàvem tips de debò, però davant del xai vam fer l'ànim i finalment vam acabar amb tot. Sempre passa en les calçotades, que menges calçots sense enteniment i després no pots amb la carn. Hem d'aprendre a dosificar... ays!!! Sort que teniem ja el cava per anar baixant.




Però no s'acabà aquí, quedava la taronja talladeta i la crema catalana. Tots vam fer crema catalana, amb carquinyoli inclòs, correcta i servida a bona temperatura.



Vam sortir d'allí amb la panxa plena i sense l'esgotament de fer el calçots, sense l'aroma de fumat a la roba, sense taques... Un altre manera de menjar calçots que està be però que no m'acaba de satisfer del tot, serà perquè jo no treballo tant com altres a la vora del foc??? Al menys m'encarrego de la salsa!!!  :-) I sempre surt més econòmic, és clar.

5 comentaris:

  1. La veritat és que ho trobo car.... I ja saps que el meu blog, no és pas de restaurants econòmics, però ho trobo una mica pujat de preu o dit d'altre manera, amb RQP fluixa.

    I que consti que el menjar té bona pinta... :)

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord amb tú, Ricard. Per això té 3 estrelles Pepa Pink. Haurem de tastar Cal Ganxo, total, per tres euros més...

    ResponElimina
  3. Hi ha llocs millors, però no està del tot malament

    ResponElimina
  4. Doncs poden haver coses pitjors. A l'Hort del Pep, a Cambrils per 29 € per cap et quedes amb gana. Pots menjar tots els calçots que vols, cert, però la carn no, la que et posen al plat i prou, un tros de botifarra, un tros minúscul de conill, un de cansalada i una cuixa de pollastre (crua per dins la meva), i a sobre racanegen l'all i oli, el posen en morters d'una ració per cada quatre (quan es farten de fer viatges porten un morter de quatre racions) el pa és baguette sense tomàquet (ni el vaig tastar), el vi correcte, però amb el cava tampoc surten de la norma, mitja copa i no deixen les ampolles a la taula ni porten més, ni amb els xupitos, demanen qui vol i serveixen el xupito i se'n van, a partir de cert moment els cambrers es relaxen, quan comença a marxar la gent, i hi ha que perseguir-los per aconseguir qualsevol cosa . L'únic positiu és que ens van regalar les dos cerveses que vàrem prendre mentre esperàvem els demés. I el lloc és al mig del camp, o siguis que no deuen de pagar massa en imposts i és possible que els calçots siguin seus, tenen animalons tancats però pels nens no tenen jocs. Anar de calçotada i sopar normal no és normal.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En Cambrils tienes mejores opciones de calçotada, el Hotelet, por ejemplo, con dos opciones (y dos precios, claro): con límite y sin limíte de carne y calçots.
      El sitio que dices ni me suena...

      Elimina