diumenge, 8 de juny del 2014

OKAERI, UNA PARELLA ENAMORADA DEL JAPÓ

Establiment: Okaeri
43201 Reus, Tarragona
Carrer de Casals, 10
Tfn 622 138 591
Preu orientatiu: 12-15€

Okaeri

Menjar i preus genials. Cerveses i gasoses japoneses i fins i tot tatami per a menjar al terra. Falla l'organització una mica... És un 3 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Vianants
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Petit
Climatitzat
Tatami
Distribució:
Bona
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Funcional
Còmode
Cadires
Taula en tatami
Neteja Serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Kimono
Informal
Amabilitat:
Eficàcia:
Acceptable
Presentació:
Fotos
Vins:
Cerveses

IDIOMES
Català
Espanyol







Al casc antic de Reus, proper a la plaça del Mercadal podem trobar l'Okaeri. Aquesta paraula nipona la podem traduir per "benvingut", i la veritat és que allà et trobes ben-arribat. És un local petit, amb taules habituals per a nosaltres i al final d'un camí de pedres i al travessar una porta torii, trobem les taules a terra.

El local fa unes quantes referències al manga i pel·lícules japoneses. La meva amiga Anuski m'anava mostrant els núvols Kinton de Dragon Ball i diferents imatges de la película "El meu veí Totoro" de Hayao Miyazaki. L'estètica del local en general és anime, igual que la indumentària que porta el personal. El propietaris són uns enamorats del Japó i després de passar allà uns anys, van tornar amb ganes de transmetre aquest sentiment a tothom.
Així van decidir cuinar el menjar casolà que havien menjat durant la seva estada i fins i tot organitzen viatges al Japó pels seus clients. Hi ha un plànol del metro de Tòquio, per si t'animes a visitar la ciutat. :-)
La mitjana d'edat dels comensals ronda els 25 anys i no és estrany amb aquests preus. És com anar a dinar a casa de la iaia, si fos japonesa, és clar. 
Encara que no fan cap tipus de sushi, el menjar és realment bo. Nosaltres vam començar el sopar amb unes cerveses japoneses, uns Eby Fry, llagostins arrebossats amb salsa, (1,90€/unitat) i  uns Tori Kara age, boles de pollastre cruixent (5€) També vam demanar unes gyozas però van arribar al final de tot... això és el fallo organitzatiu que tenen, i de vegades són una mica lents, però el menjar és tan boooooo!!!






Vam menjar també un parell de plats de Teriyaki Yoshinoya (5,20€), un pollastre amb salsa caramelitzada, cibulet, gingebre vermell (benishoga) i encenalls de bonítol sec (katsuobushi) sobre arròs blanc. Senzillament deliciós.



Un altre plat va ser el Mixt de pollastre (7,40€), aletes arrebossades sobre base d'arròs. Cruixents i de bona mida.

I un Katsudon (5,20€) per acabar, on l'arròs es cobreix amb llom arrebossat, salsa i un ou "en splash". Un plat sucós i molt apetible.
Vam acabar amb uns gotets dolços perquè ja no podíem amb postres.
Un lloc per a gent jove, econòmic, amb plats tradicionals, ben cuinats, molt bons. Quim i Anuski, els nostres acompanyants aquella nit, van confirmar-nos que de vegades triguen més en servir, o porten els plats sense l'ordre correcte, però està tan bo que podem perdonar el menjar les gyozas per postres...
Ja saps, a Reus es pot menjar tradicional nipó, a més a més, si t'agrada l'anime, gaudiràs del lloc, però millor reserva, fan dos torns i t'asseguraràs de estar a la taula que prefereixes.

1 comentari:

  1. ja veig que per edat no estic al target de públic.... :)

    Però tampoc tinc manies sempre que sigui un restaurant... altre cosa seria posar-me en un bar de copes.

    Algun migdia pot ser una bona opció.

    Salut!!

    ResponElimina