diumenge, 20 de juliol del 2014

LA SERRA, TONYINA ROJA I BONES CARNS

Establiment: La Serra
43860 L'Ametlla de Mar, Baix Ebre
Carrer Bruc, 29
Tfn 977 457 085 - 639 328 327
Preu orientatiu: 25€

La Serra

Plats confeccionats  amb matèries primeres de la zona, carns de excel·lent qualitat i uns postres molt temptadors. Una extensa carta de vins, un preu genial i una atenció acurada fan de La Serra un 4 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Fàcil
Espai:
Gran
Climatitzat
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Funcional
Còmode
Cadires
Bancs
Neteja Serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Moderna
Vins:
De la Terra
D'altres terres
D'altres països
IDIOMES
Català
Anglès




Fa un parells d'anys en Jordi Gaseni va convertir aquesta antiga serradora de vaixells de pesca en un restaurant. La decoració moderna integra una gran serra sobre una taula de fusta que dóna un punt diferent a les línies rectes i colors neutres de la resta del local de dues plantes. A la planta baixa estan la cuina, taules per uns 20 comensals, la terrassa i els lavabos. Amb la planta superior es completa l'aforament d'unes 60 persones.

A més a més de participar a les jornades de la tonyina roja, durant l'estiu ofereixen un menú de 18€ (begudes a banda) amb uns entrants per a compartir, més un principal i postres a escollir. Un preu molt atractiu amb una alta qualitat.





Nosaltres vam escollir uns entrants lleugers de la carta acompanyats d'un Gessamí 2013, D.O. Penedès, un vi molt aromàtic, de flors blanques, untuós, fresc.

La carta de vins és extensa i potencia les D.O. properes sense oblidar altres com Ries Baixes, Somontano, Ribera del Duero... 




Tàrtar de tonyina roja amb alvocat, que estava deliciós. Tallat a una mida correcta, amb la fruita madura al seu punt i servit a la temperatura adient. Un plat que ens va agradar força.

I unes anxoves del Cantàbric amb pa i tomaca que es menjaven soles. Èxit assegurat amb aquestes matèries primeres.

Com plat principal vam assaborir un romesco de sípia amb patates. Una picada que ens va portar a aquells plats de la iaia. Un plat amb curull que estava deliciós.

Per postres vam gaudir d'una tarta tatin servida amb gelat de vainilla. Estava molt bona, encara que vaig trobar a faltar la crema de llet que acostuma portar.



A la carta també hi ha vedella d'Angus, ànec del Delta, xai, diversos punxons de pollastre, pop o peix i un sortit d'amanides.


Alguna cosa negativa? què no està a primera línia de mar, però amb aquesta teca i el bé que s'està, no cal mirar el mar mentrestant menges.
Si passeu per L'Ametlla, atureu-vos a fer un tast a La Serra. Trobareu qualitat a molt bon preu.

4 comentaris:

  1. Pel que dius és bona referència. Des de Cambrils anem en ocasions cap avall, però entre el delta, l'Ampolla , l'Ametlla, hi ha molt a repartir. I en general ens quedem a Cambrils per evitar l'enrenou de tornar i post sopat i amb el risc del vinillo...

    De l'Ametlla conec el Moli dels Avis, que ja fa temps vam estar i un que hi ha ma esquerra al carrer que baixa perpendicular al mar, que també ens va agradar, tot i que no el vaig publicar al'oblidar-me de les fotos...

    El dia que anem cap allà, xafardejaré aquest encara que sigui des de fora... :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ricard,
      Doncs sí que el vas publicar, de fet vaig fer una ullada al teu bloc perquè no sabia on anar-hi però no hi havia taula i vaig haver de buscar un altre lloc.
      Aquest de La Serra és recomanable 100% El dia que hi vagis, no et quedis fora i entra!!!!!
      Salut!

      Elimina
  2. I per l'Ampolla? Coneixes algun lloc on es mengi bé i amb bona RQP? Per allà si que vaig un parell de cops l'any i sempre acabem comprant el marisc a les naus que hi han a prop del poble i fent el festival a casa...

    Aquest ja el guardo per possibles visites per la zona.

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uys, doncs per l'Ampolla no conec res... Si baixes una mica més, a Poble Nou tens Ca'l Faiges. jo hi vaig cada estiu i la qualitat es manté. Et recomano el xapadillo d'anguilla i les sepietes a la brutesca. A veure si faig l'entrada al bloc, que de fotos en tinc un pila!!!

      Però l'Ampolla no queda al costat de l'Ametlla???? En una passejada ja hi sou!!!

      Salut!

      Elimina