diumenge, 6 de març del 2016

PASTA E BASTA, BONS RECORDS

Establiment: Pasta e Basta
43850 Cambrils
Rambla Jaume I, 35
Tfn 977 79 50 40
Preu orientatiu: 25€

Restaurante Pasta e Basta

Cuina italiana al costat del Port de Cambrils. Pizzes, pastes i amanides. Tenen una petita terrassa. Fa temps buscava l'ocasió per anar-hi, ara són un 2 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Discapacitat
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Gran (60 p)
Terrassa
Distribució:
Bona
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Cadireta nens
Neteja_serveis:
Bona.
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Moderna
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:

IDIOMES
Català
Español

La primera vegada que vaig anar al Pasta e Basta va ser pel 2003. Vaig aterrar a Cambrils i aquest lloc estava molt bé per anar amb la canalla. Amanides, pizzes i ells feliços. Jo gairebé sempre demanava espagueti al cartoccio, que ja costaven 11 o 13€, no ho recordo bé, però estaven boníssims!!! Segons la canalla anava creixent exploràvem altres tipus de cuina i les nostres visites es van anar espaiant. Mai ha estat un lloc econòmic, recordo que pels quatre pagàvem al voltant dels 100€. Crec que no hi tornava des del 2008.
El local té una decoració senzilla, parets d'obra vista, cadires de ferro i seient rodó de goma negra, tothom hem vist aquestes cadires. Abans les taules eren de fusta, ara la fusta és blanca envellida, i mantenen les estovalles individuals de paper, ara amb un altre dibuix. El format de la carta ha canviat a aquells que pots combinar pasta i salsa al teu gust, i  amb la foto de la pasta. I vam demanar pensant ens temps passats:
Amanida Cèsar. La quantitat ha baixat considerablement. Tampoc hi ha anxova, molt justa de salsa... Acceptable si vas per primera vegada. Algunes amanides abans venien en tulipa de brick...
Cuore de foie amb bacon i ceba caramel·litzada. Que la ceba i el bacon van per sobra. El plat estava fred. Es veu que s'havia quedat esperant a que acabaran de fer el meu i a la fi li van portar al meu fill el plat fred. Després de tastar-lo jo li vaig dir que havíem d'avisar i que lo canviarien (o l'escalfarien...) però el meu fill no va voler, encara que li vaig insistir. 14,50€ per un plat just de quantitat i fred.
Spaguetti al cartoccio. Els canvis que ha sofert aquell plat no em van agradar gaire. Ara la gamba es pelada, no vaig trobar calamars, ni musclos, ni tàperes, que abans portava i que si són part de la recepta o no tant em dóna, jo els havia menjat així. I les cloïsses estaven dolentes, es van quedar al plat, i li vaig dir al cambrer.
Per acabar vam demanar un briochelle, una mena de torrada de Santa Teresa amb gelat de maduixa.
El compte amb aigua i una cervesa, a prop dels 24€ per cap. Els preus es veuen continguts, fa més d'una dècada pagàvem més o menys el mateix. Alguna cosa ha de fer baixar costos...
Per a mi aquesta visita ha estat resumida en "cualquier tiempo pasado fue mejor" Quines males jugades ens fa la memòria.

6 comentaris:

  1. És una franquícia o és que són poc originals a l'hora de posar nom als restaurants? Sé que a Barcelona hi ha un i em sonen d'altres...
    No sembla pas un lloc gaire recomanable el que ens portes avui... I lo de l'amanida servida amb tulipa m'ha deixat extasiat... :-))))

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, no és una franquícia, encara que amb aquest tipus de carta ara ja ho sembla. Vaig anar recordant vells temps i en aquesta ocasió no cal tornar la vista enrere.
      Si tens nens petits és una bona opció. A tu no et veig allà :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Aquest ja imagino no va a la nostra guia... :)

    Una cosa... no hi havia també fa uns anys un pasta e basta a Tarragona a la rambla, al costat dret en direcció mar... Quasi al final al balcó del Mediterrani... Em balla pel cap que un lloc que anàvem amb el nano quan tenia uns 12a esdeia així...

    I una cosa... coneixes la pizzeria da Gennaro a Pau Casals a prop de la plaça del pòsit? ... Fa un parell de mesos u dia que estava tot tancat i vam anar i em van sorprendre molt positivament. Hi vull tornar i publicar-la... Però espero una mica més el bon temps, perquè ara (al menys pel meu públic), Cambrils té poc interès...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A Tarragona, al final de la Rambla hi ha una Tagliatella, un Pasta Rica, una sidreria... La veritat és per aquesta zona jo aniria al Raffa Gelatti i a veure els focs quan fan el concurs pirotènic, a primers de juliol.

      Doncs aquesta que dius no la conec, l'he vist al passar per davant. Abans hi ha havia una botiga de cafè, crec... Si dius que s'ha de visitar, l'haurem de visitar :-)

      Salut!

      Elimina
    2. Ens va agradar molt... Una parella ja de mitja edat, ella d'aquí a la sala i ell italià - italià controlant un imponent forn de llenya que presideix el restaurant on a part de les pizzas i fa o escalfa les parmigianes i altres plats... No té presència el lloc, però vaig detectar que tenia clientela habitual i molt contenta...

      Jo no soc gens de pizzeria, però quan el lloc és honest, si que em deixo. I vam menjar molt bé a preu raonable.

      En canvi no m'acabo de "adaptar" en un dels mateix carrer que vas publicar fa temps (no em recordo del nom)... Fan brasa entre altres coses... I el menjar si, però el servei és garrulo, garrulo... I ja em fet dos intents i no...

      Salut!!

      Elimina
    3. Deus parlar de l'Espurna, jo no hi he tornat...De fet, ja has vist que no estpa al llistat de Tarragona per compartir al teu bloc :-)
      Vàrem anar aprofitant les jornades dels fideus rossos amb Inedit i no vam quedar com per a dir "hi tornarem!!!" Em va quedar el record dels "musclos a la brasa" que eren fets al vapor amb unes brases dins per donar aroma. Ens venien la moto... :-)

      Salut!

      Elimina