diumenge, 19 de juny del 2016

LA MESTRESSA DEL TÒFUL, UNA NISSAGA DE CUINA MEDITERRÀNIA

Establiment: La Mestressa del  Tòful
43003 Tarragona, Part Alta
Carrer d'Espinach, 19
Plaça d'en Rovellat, 13 
Tfn 977 07 50 62
Preu orientatiu: 25€
Menú arròs: 20€

La Mestressa del Tòful, Traslladats a l'agost de 2016
TANCAT

Cuina mediterrània. Racions abundants, atenció fantàstica i preus correctes per la zona. Els plats tenen detalls que no m'acaben de conquerir... Fent la mitjana amb els plats, local, atenció, etc, resulta 2,8. Arrodonim pels pèls a 3 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Discapacitats, no WC
Aparcament:
Zona blava i Pàrquings propers
Espai:
Mitjà (40 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Neteja_serveis:
Bona.
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Cartolina, fotos
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Cafeteria
IDIOMES
Català
Español


A Tarragona va començar el iaio Critòfol obrint El Tòful (a la plaça del Fòrum). Amb el temps els seus descendets van obir El Tòful de Mar (a Paltja Llarga) i La Mestressa del Tòful (al Serrallo), que just fa poc acaba de complir un any.
Aquest local està distribuit en dues zones, una amb la barra de bar i unes taules com per esmorzar o fer el vermut i un menjador prou espaiós i còmode amb una tele gegant.
L'atenció és fantàstica, en tot moment vam estar molt ben atesos, sense que ens faltés pa (que per cert, estava bo) ni begudes, i les racions són abundants, de fet vam demanar 2 menú d'arròs mariner i també plats de carta i amb els entrants dels dos menús vam tenir pels 5 comensals. Per què dic al principi de la ressenya que no m'acaba de conquerir? doncs per cosetes que pel meu grat sobren o falten, però cadascú té els seus gustos, pot ser a tu t'agradin.
Menú d'arròs mariner, que inclou:
Amanida. Amb moltes coses, com per exemple una salsa com de mostassa i mel o similar que, per mi, no tenia raó de ser en una amanida de cuina mediterrània. I menys si tenim sobre la taula aquest deliciós oli DO Siurana.
Ampolla d'oli que estava sobre la taula per posar sobre el pa a plaer. El vi que vam prendre no el recordo, era el que inclou el menú d'arròs. També hi havia unes olives arbequines cortesia de la casa.
Un altre dels entrants van ser el musclos al vapor amb pebre negra, un plat gegant i boníssim. Eren petitons però, que d'un plat per a 2 mengin 5, és tota una sorpresa amb les mini racions que hi ha avui pels restaurants.
I el darrer plat dins del menú van ser uns seitons fregits. Molts per a 2 persones. El que no em va agradar és que estaven sencers, i vull dir sencers, sense netejar. Digueu-me perepunyetes però si són grans, com aquests, o els hi treus la tripa o amarguen.
Per completar aquest menú arribà l'arròs mariner. Molt gustós, pot ser massa i tot. Quan ens va preguntar que tal l'arròs i davant la nostra de resposta de "està potent", ens varen explicar que "el suquet està acabat de fer i per això està un punt fort". Ens vam quedar amb cara d'emoticona.
Vam demanar un plat de carta també com entrant, un carpaccio de bacallà. Un plat correcte si no fos perquè no era carpaccio, era bacallà fumat. Em molesta bastant que em donin un plat per un altre sense avisar. Si no queda carpaccio, s'avisa que vindrà una altra cosa a taula. 


Els altres tres que no van fer menú van demanar arròs negre. També potent, deu ser que el suquet està fet al mateix temps (o és el mateix). De textura i "animalons" els arrosos estaven molt bons.


El menú inclou postres com el flam o gelats, així que van afegir profiterols, nata amb nous i un brownie pels altres tres a taula.
El compte, 20€ el menú i els atres uns 21. Molt bé de preu. Si tots haguèssim fet carta hauriem d'afegir el vi i algun entrant més, però calculo que no es dispararia a més de 30€. L'atenció va ser molt amable i atenta en tot moment, pot ser tornem un altre dia a veure com va el suquet i l'arròs ja serà impressionant.




4 comentaris:

  1. És que el suquet s'ha de fer amb una setmana d'antelació per què perdi la fortor... :-)))
    Entre això, els seitons sense netejar i l'amanida tropical , crec que aquest me'l puc saltar...

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo ls hi donaré una altra oportunitat perquè m'ha escrit el responsable de l'establiment i m'ha dit que pren nota de les crítiques constructives i que li serveixen per millorar.
      I com que l'atenció va estar tan fantàstica, jo hi tornaré més endavant. :-) El punt de cocció de l'arròs estaba molt bé.

      Salut!

      Elimina
  2. Doncs jo penso que tenies un dia d'aquells en que un està més sever... :)

    Mirant les fotos, té bona pinta... El tema sardines, jo tb les prefereixo netes, però conec qui les prefereix així, tot i que les "netegen" després a la taula...

    I el tema brou, avui en dia qui més qui menys li posa glutamat, que potencien... Vaja que fins i tot a Formentera en algun d'aquests llocs mítics, en que queda lleig dir que no quedes 'excited", he trobat glutamats en un plat tant "sagrat" com el típic bullit... I la Marta fins i tot hi va detectar "lo groguet de la Vilaseca", polvos "secrets" que fan a Móra... :)

    Salut!!

    ResponElimina
  3. Eren seitons!! Pot ser estava "tiquismiquis" però això de la salsa tenint aquest oli tan collonut em va arribar a l'ànima.
    Tornaré amb el Santi, que en aquesta ocasió no venia i s'ha quedat amb ganes d'arròs.

    Per cert, ahir a Sabadell vam acabar al Boig. Boja hauria de estar per tornar a aquell lloc!!!

    Salut!

    ResponElimina