diumenge, 13 de novembre del 2016

CHEN JI, EL XINÉS ON DINEN ELS XINESOS BARCELONINS

Establiment: Chen Ji Restaurante
08013 Barcelona
Carrer d'Alí Bei, 65
Tfn 932 47 68 31
Preu orientatiu: 10€


Cuina xinesa, casolana, ràpid, econòmic i amb clientela xinesa. Local còmode, sense luxes, atenció estresant. Per a mi, un 3 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Gran (60 p)
Distribució:
Bona
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Neteja_serveis:
Correcta
Assecador_mans:
Aire
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Justa
Eficàcia:
Presentació:
Llibre plastificat
Vins i caves:
-
Altres:
-
IDIOMES
Xinés
Castellà
Anglès

La zona de l'Arc del Triomf de Barcelona és una mena de ChinaTown. Le botigues de venda a l'engròs i els restaurants xinesos copen els baixos dels edificis del carrer Alí Bai i voltants. Destaca la fama del Chen Ji per ser un dels més freqüentats per la població xinesa del veïnat. Un local amb mobiliari senzill, taules de fusta, poca climatització, bastant soroll de fons, cambrers que corren i et porten el compte amb els postres o abans, lavabos sufocants a la planta de dalt (no vaig veure lavabo abaix així que si vas en cadira de rodes, malament...). El local és tant auster que no té ni estovalles ni tovallons, una caixa amb mocadors de paper fan de tovallons. Les salses en ampolles grosses ja t'esperen a taula i un cambrer amb cara seriosa et deixa la vaixella a taula. El saler és de botiga de xinés, no?
Si mires per les xarxes tothom parla meravelles dels tallarines fets a ma així que vam pensar, "som-hi! farem els tallarines fregits fets a ma!!!" Els vaig trobar gruixuts, desiguals per suposat (els deu tallar la iaia que hi havia a la porta al entrar) i més aviat insulsos, que pot ser perquè s'hagin de menjar amb soja però en general els vaig trobar que tenien molta pasta i "poca xixa".
Per seguir amb plats com els famosos tallarines fets a ma, vam demanar la sopa de tallarines amb carn picadaUn altre plat amb molta pasta pel meu gust encara que de sal ja estava una mica més gustós.
Les boles gegants farcides de carn és un plat barat: 10 unitats de Xiao Long Bao per uns 3€. No les vam acabar, les van portar en un "taperxino" cap a casa.
Per tastar un plat diferent vam decidir-nos pels budells de porc cruixents. Aquí no els mengem, els budells de porc els fem servir pels embotits així que ens feia gràcia tastar-los. No s'assemblen als "zarajos" (que són de xai), són una mica més gomosos i durs.
El pato Pekín va ser el millor plat de tots. Molt d'ànec i molt bo per 12,50€. Cruixent i amb la salsa hoisin deliciosa. Alguna cosa a millorar? que les "obleas" es refreden molt ràpid, servides en una cistella de bambú es mantindria el calor. Amb l'arròs mei cai ja vam parar de demanar plats i vam sortir d'allà rodolant. Molt bo l'arròs!!!
Quant vam pagar? doncs per a quatre persones poc més de 35€ amb cerveses i aigua. (He perdut el tiquet, no hi ha foto).
Un lloc molt econòmic on podràs menjar cuina xinesa molt diferent dels restaurants anomenats "Gran Muralla China, El pato feliz, Chu Lin...", en comptes de arròs tres delícies i rollitos de primavera trobaràs budells de porc, anques de granota, llengües d'ànec, meduses, cambrers que gairebé no entendran res del que dius i parets sense dracs i paisatges de cascades d'aigua. Un xino xino, si no pots viatjar a China, aquesta cuina t'acostarà una mica fins allà.

7 comentaris:

  1. "Recomanes" l'experiència?? Perquè, al començar a llegir el post m'he refredat...fins que he arribat al pato Pekin

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que el recomano. No per un dinar romàntic, però per un informal sí.
      El pato Pekin és imprescindible, i les Xiao Long Bao són moltes si aneu poca gent, millor les gyozes. Clar que tothom diu que els tallarines són boníssims i jo els vaig trobar "massa pasta", però pot ser jo sigui la que està equivocada...
      Ves sense por Escorpí, i si t'animes amb les llegües d'ànec ja m'ho expliques :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Jo el vaig publicar excited, però es que jo em poso excited amb la RQP.... :)

    Nosaltres vam anar un dia amb el meu fill i per inexperiència vam demanar 3 o 4 plats... i no podíem amb ells.... Vam sortir tips, molt tips i ell que és més prim que jo (cosa no difícil), se li va quedar l'estomac com si s'hagués empassat una pilota de futbol...

    Vaja... que vam haver d'anar d'urgències a fer baixar tot això amb uns gin tonics al Born, que ens van costar quasi més que el sopar...

    Però vam sortir amb bon record, encara riem recordant el tip i ho recomano a tothom que no sigui massa primmirat.... és tota una experiència....

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que és superbarat!!! El pato pekin està molt bo, cruixent, net. Ja per això val una visita.
      Són abundants els plats, això ens va passar amb el Xiao Long Bao, que no vam poder acabar-los i te'ls preparen per emportar :-)

      Salut!

      Salut!

      Elimina
    2. Ricard, vaig llegir la teva publicació i me'l vaig guardar a la recàmara. Ara, al veure l'experiència de Pepa, doncs....

      Elimina
  3. Tampoc és que deixis gaire bé els plats que vareu tastar (a excepció de l'ànec...). Ja he sentit parlar del lloc, però la veritat és que no sé amb qui podria anar a un lloc d'aquestes característiques... Però en quan tingui un voluntari (o conillet d'indies) ja t'ho diré...

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que sí, que els budells són curiosos, i les boletes es que eren moltes. El que no em va fer el pes, els tallarines fets a ma. Com que tothom diu bondats i delícies, pot ser esperava més.
      Un bon lloc per menjar Pato Pekín, ara, no et portis les conquistes allà fins que no agafeu confiança. ;-)

      Salut!

      Elimina