diumenge, 27 de novembre del 2016

EL GALLINER DE L'ANTIQUARI, AMB PLATS DE CUINA BASCA A TARRAGONA

Establiment: El galliner de l'Antiquari
43003 Tarragona
Carrer de Santa Anna, 3
Tfn 977 22 58 24
Preu orientatiu: 30€
Menú diari: 16€
Menú cap de setmana: 22€ 

El galliner de l'Antiquari

Cuina mediterrània i cuina basca. Menús temàtics per temporada: menú sidreria, fabadas, ternasco... Àpats per a grups, petita terrassa, menú diari i de cap de setmana. Atenció correcta. Un 3 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Esglaons
Aparcament:
Zona vianants
Espai:
Mitjà (50 p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Bancs
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
WC adapatat
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Un diari
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Actuacions
IDIOMES
Català
Castellà



El carrer Santa Anna és el que baixa des de la plaça del Fòrum a la del Rei, a la Part Alta de Tarragona. Ja m'havien parlat del "chuletón" que serveixen, així que ens vam animar a provar el menú de cap de setmana.
El local combina parets de pedra, baranes i taules blanques amb estovalles blaves. Algunes taules tenen un focus de llum al centre. L'espai està dividit en tres zones: una planta superior i dos menjadores a la planta baixa en dues alçades i units per una rampeta. Em va resultar curiós aquesta rampa i el lavabo per a discapacitats ja que per entrar al local hi ha 4 esglaons. Al preguntar a la cambrera que com entra una cadira de rodes al local es va quedar en blanc i una altra que passava per allà semblava estar més informada perquè al preguntar jo si la porta del fons del local servia d'entrada em va dir que sí. Per si de cas, per dinar en aquest lloc, si vas en cadira de rodes truca i pregunta abans de venir. Per cert, agafar el sabó del lavabo és prou difícil amb la situació del saboner.
El menú de cap de setmana inclou plats amb suplement així que si agafes aquests plats acabes dinant per un preu més semblant a carta. La carta molt curiosa: és un diari que presenta els plats com notícies entre acudits i publicitat i promocions del menús de grups i de temporada, com els del "ternasco", el de la "fadaba" o els "chuletones" amb sidra. Una de les tapes que van presentar en les edicions del Tarraco tapes era un caneló que simulava un diari enrotllat.




Al seure a taula et porten un aperitiu, era una mousse de paté de pebre i torradetes en quantitat suficient. És d'agrair doblement, per l'aperitiu i per les torredes. En altres llocs en serveixen sempre poques, per què si és un producte de baix cost?? El menú de cap de setmana inclou aigua i vi, un D.O. Montsant, Flor del Montsant molt correcte. El pa molt bo, en peces individuals. La foto bastant malament, però amb aquests focus, per a mi, no és fàcil.

Per començar vam demanar uns llagostins a la planxa (plat amb suplement 3€) que estava e substitució d'altre plat, i un carpaccio de magret amb una crema de formatge que combinava molt bé amb l'ànec. Uns entrants força bons.

Com a plat principal jo vaig demanar
canelons de pollastre de corral amb tòfona. Com els de la iaia, molt bons, encara que els del centre no estaven tant calents com els voltants del plat. L'aportació de la tòfona fantàstica.
El Santi va demanar el
filet de vedella amb salsa de ceba caramel·litzada (plat amb sumplement 3€). La carn d'acord a l'esperat en tendresa i mida però la salsa era una crema negra àcida perfectament evitable. Un llàstima espatllar la carn d'aquesta manera.
Per postres una
quallada i un pastís de formatge, bé. La quallada res que veure amb les del nord de la península però correcta.
El compte, amb els suplements dels plats, 25€ per cap. Un lloc que deixem pendent per tastar la
txuleta quan comenci la temporada del txotx, clar que suposo que no serà com una visita a Astigarraga.

4 comentaris:

  1. Prou bé no?.

    Però quina mania tenen d'espatllar la carn bona amb salses.... !.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El cas es que van preguntar: "amb la salsa de ceba????" i com que al menú era aquest el plat, ens vam arriscar. La resta prou bé.
      S'haurà de tastar el "chuletón" sense salsa a veure què tal.

      Salut!

      Elimina
  2. Original el format de carta. Almenys jo no l'havia vist mai així...
    I curiós el fet de tanta presència de foie a la carta...

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és diferent. Clar que corres el risc de trobar una carta molt grapejada :-DDDD

      Això del foie és com que dóna nivell????? :-P

      Salut!

      Elimina