diumenge, 29 de juliol del 2018

MARIMORENA, BAIX LLOBREGAT vs BARCELONA

Establiment: Marimorena
08830 Sant Boi de Llobregat
Ronda de Sant Ramon, 151
Tfn 936 306 606
Preu orientatiu:  40 €
Menú Marimorena: 35 € (Beguda i pa no inclosos)

Marimorena Restaurant
3,0 - Cuina mediterrània, productes de proximitat.

Cuina mediterrània, productes de proximitat. Carta curta, de temporada. Des del juny del 2018 també a Barcelona. Molt bona atenció, preus correctes. Un 3 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Esglaons
Aparcament:
Carrer
Espai:
Mitjà (40 p) Terrassa
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Bancs
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
Crema de mans
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Curta
Full plegat
Plats per a celíacs
Vins i caves:
De la Terra
Altres:
IDIOMES
Català
Castellà


Ens anem a Sant Boi del Llobregat perquè teníem ganes de tastar la cuina del Marimorena i aprofitar l'oferta que hi ha als voltants de Barcelona. Ja havíem fet una ullada a la web del restaurant i el menú que tenien a la temporada de carxofes no ens va acabar de seduir així que vam deixar la visita per més endavant. La web del restaurant explica que el xef, Albert Mendiola, va estar premiat com cuiner de l'any 2017, fet que l'ha portat a més distincions i participacions en esdeveniments del món gastronòmic. També informa de la inauguració del Marimorena BCN al mes de juny amb la intenció d'acostar la cuina de proximitat i els productes del Prat, com la carxofa i el pota blava, a la gran ciutat.


A la porta del local, sobre la vorera, hi ha una terrassa amb una mitja dotzena de taules. Per entrat al restaurant hi ha un parell d'esglaons i els lavabos són petits però molt "cuquis", amb crema de mans i tot, estan ubicats sota una escala amb la qual cosa, vigileu si sou de bona alçada. El menjador té una distribució que aprofita molt l'espai, amb una paret a mitja alçada amb un banc d'obra, disposa uns panells que poden tancar-se per fer una part del menjador com més privat. Segons la meva apreciació, és còmode, elegant, les taules estan un puntet massa juntes però en general ens vam sentir molt de gust.
La carta treballa amb productes de proximitat i inclou alguns plats per a celíacs, i els arrossos que ofereixen tenen la possibilitat de demanar-se per una persona. La cuina és principalment de receptes mediterrànies i actuals. També tenen un menú degustació per 35 € però vam preferir tastar plats per lliure.

Què vam menjar al Marimorena

Per beure vam decidir-nos per un D.O. Empordà jove, Lledoner del Nord 2017 a un preu no gaire inflat de 17 €. I pa (pa antic), per sucar-hi si cal... Ens vam portar unes olives verdes de cortesia.
Entrants. Les croquetes del dia, de pollastre i ceps, que quina mala sort trobar l'os i que li faltava sal. De rap i verduretes, gustosa. De botifarró, deliciosa, per repetir-ne unes quantes. Vam demanar mitja ració de les braves engofrades per això de "tastar invents". Com diu el nom, és com una gofra feta de puré de patata i amb diverses salses: allioli de all negre, kimchi, brava, barbacoa i esferes d'oli, entre altres. No ens van fer gaire el pes. I una coca de sardina fumada amb ruca, festuc i uns trocets de cumquat per donar el punt cítric. Molt bona.




Principals. Per a mi una cua de bou "fins el moll de l'os". Doncs una petita decepció perquè el moll de l'os no hi era. De fet l'os estava tan net que em dona la sensació que forma part de la vaixella. I la cua, doncs estava desossada, així que tampoc tenia os aquí per rosegar, i col·locada es dues piletes al costat d'una altra central de verdures.
Per al Santi un arròs socarrat de colomí amb ceps i botifarra de perol. Molt bonic per a la foto, molt del nostre gust el punt de cocció però el colomí estava per sobre, sense integrar en el arròs, que a més a més, si el menjaves sense la crosta, perdia intensitat.

Vam demanar uns postres per a compartir,
pastís de mató, molt bo.

El compte va ser d'uns 39 € per cap, correcte més o menys.
Per què dic més o menys? Doncs perquè pot ser esperàvem més (això de saber del xef abans d'anar a un lloc no m'agrada gens), l'atenció va ser molt atenta, molt correctes, molt bé el temps entre plats i 
això que el local estava ple, també tenen detalls com el glaçó fet de cafè pel cafè amb gel, la música ambiental... però l'arròs i la cua no ens van acabar de convèncer com per repetir el plat.
Pot ser hauríem de demanar altres plats o pot ser hauríem de provar el nou local de Barcelona, a veure si és que al final es menja millor a la gran ciutat.

4 comentaris:

  1. Doncs el de BCN que vam anar-hi el passat dijous i publicarem el proper diumenge, ens va sorprendre en positiu. I mira que anava amb prevenció després d'haver llegit cròniques exciteds, de sector cuqui-instagramers-brossa ... :)

    Va estar bé i al ser migdia ens va fer gràcia un menú "executiu" d'uns 20€, que ens va sorprendre en positiu de totes totes.

    El servei també molt bé, així com el local... Però en un migdia de juliol, al local dinàvem 6 persones.... #preocupant

    Esperem que no els caigui la maledicció, dels restaurants de banliueu que aterren a BCN... Capritx de Terrassa o el de La Lluerna de Santaco, ens són exemples...

    salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro molt que us vagi agradar el Marimorena BCN. En aquest de Sant Boi la nostra experiència va estar correcte però sense coets ni lluminàries. Una mica decebedor l'arròs que no era "de colomí" si no "amb colomí per sobre", la resta bé. Per a repetir??? Doncs no sé, tenint en compte que vam pagar el doble que vosaltres al de Barcelona, pot ser ara hauríem d'anar allà. Més econòmic, i tal com dius, molt bé.

      Salut!!

      PD: Per cert, ara a Sant Boi tens opció "take away" :-O

      Elimina
  2. Curiós... El nouvingut supera (i pel que llegeixo, per molt) a la casa mare... Potser és el primer cop que ho veig.

    Ja vareu tenir mala sort de que cap dels principals us fes el pes. Almenys, vas tenir l'ocasió de poder menjar a la nova vaixella de moda (els ossos...).

    Com comenta en Ricard, a nosaltres ens va agradar i sorprendre positivament el de Barcelona.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de l'os em va decebre bastant, m'encanta el moll de l'os. Crec que el nom del plat no hauria de ser aquest de "fins al moll de l'os" perquè el moll no hi és, seria més fidel a la realitat, "cua en os". En fi, que si més ho penso més canvio de decepció a emprenyament. Jo vull el meu moll!!!!!!!!!!!!!!!!! :-DDDD

      Salut!

      Elimina