diumenge, 17 de març del 2019

PICCOLA CUCINA ITALIANA, UN GARATGE SORPRENENT

Establiment: Restaurante Piccola Cucina Italiana
08178 La Floresta
Ctra. Vallvidriera, 86
Tfn 628 63 88 78
Menú degustació: 24 € + postres + beguda
No accepten targeta

Piccola Cucina Italiana Tancat maig 2019

4,0 - Cuina i atenció fantàstiques.
Cuina italiana, tradicional, no hi ha pizzes. Local petit, atenció acurada, propera. Menú degustació més postres i beguda. Imprescindible reservar. No admeten targetes. Un 4 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Carrer
Espai:
Petit (20 p)
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
De viva veu
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
IDIOMES
Català
Castellà
Italiano


La hipòtesi dels sis graus de separació que intenta demostrar que qualsevol persona pot estar connectada amb una altra amb una cadena de 5 intermediaris ens va portar fins al Vittorio, el cuiner napolità que va crear el Piccola Cuina Italiana fa ja deu anys i mig.
La parella de germans que porta el Coffeebook, on vaig a fer el cafè (o el té, o un suc) cada matí que puc, són fills de la dona del Vittorio i així, vam anar a parar al Piccola Cucina Italiana.
El local és un garatge, una senzilla estructura on un grapat de taules rústiques ocupa el lloc que el Vittorio ompliria amb tres o quatre motos, al fons està la cuina i un estret passadís amb prestatges condueix a l'únic bany. Els prestatges s'omplen de productes italians que pots adquirir per emportar-te a casa.
L'atenció és propera, amable, pausada, ja t'anuncia que dinaràs en pau, tranquil·litat i una cuina casolana i feta amb "carinyo".


Que es menja al Piccola Cuina Italiana

El Vittorio et canta els plats del menú degustació elaborat amb productes que porta des de Itàlia. Et deixa l'opció d'escollir entre un plat de pasta o una degustació de tres però per l'antipasti no hi ha concessions a l'elecció, ni falta que fa, perquè escollir et faria perdre't unes mossegades delicioses.

Antipasti, entrants, servits en dos plats, un amb burrata amb tomàquets cherry sicilianos que pots acompanyar amb una sal amb vinagre de Mòdena, formagte Stracchino amb ruca, un formatge tou amb un sabor més afruitat,  i una peperonata, feta amb pebrot vermell, ceba, olives, tàperes...
L'altre plat d'antipasti també amb tres degustacions: albergínia saltada amb ametlles que estava espectacular, unes mongetes blanques a l'estil de la Toscana, fagioli all'ucelletto, que ens vam agradar moltíssim, i uns gnocchi i fagioli amb espinaques i pecorino molt bons.
Pasta. Els plats de pasta van ser uns taglietelle amb ragú blanc, sense tomàquet, uns paccheri  amb una parmigiana, acabats al forn, i uns calamarata all'arrabbiata, però suaus en picant i amb una ampolla d'oli especiat per apujar la intensitat al gust.



Postres. Per postres pots escollir entre pastiera, tiramisú, cannolo  i babà. Al Santi li agrada molt el babà napolitano, tot sucós de licor i/o almívar i jo vaig demanar el cannolo pensant que seria més petit així que el vam portar cap a casa per berenar.


Beure. A més a més de la cervesa a l'arribada, una Theresianer de Trieste, ens vam deixar aconsellar pel Vittorio que ens va obrir una ampolla de Lambrusco dell'Emilia negre, de baixa graduació alcohòlica, que el Piccolo Cucina Italiana està en una carrereta amb corbes i s'ha de tornar a casa.

Compte. Doncs el menú són 24 € i els postres 6,5 € però com son prou grans, es poden compartir. En aquesta ocasió el compte va sortir per uns 36 €.


Resum del Piccola Cucina Italiana


  • Local petit amb una atenció molt acurada.
  • Autèntica cuina italiana, deliciosa. Abstenir-se el buscadors de pizzes.
  • Si t'agrada algun producte, pots emportar-te'l cap a casa, també hi ha una petita botiga.

El Vittorio és un home carismàtic i amb moltes històries que explicar, et farà sentir com a casa i segurament tindràs alguna connexió amb ell, ja saps, sis graus de separació.

10 comentaris:

  1. Caram, veient els plats, l'ampolla de vi i el preu.... Sembla que no pugui ser veritat.
    Llàstima que no em queda dins les meves rutes "habituals"

    Joan

    ResponElimina
    Respostes
    1. No està en cap ruta però paga la pena el viatge. :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Ostres i més punts de relació tens amb aquest home....😂

    Per exemple, quan el Jordi Castaño vivia a La Flore (els pijos de la zona, per dir la Floresta, diuen La Flore), vivia molt a prop, era client d'aquest home i fins i tot mig amic....

    I sense anar més lluny, jo també el vaig patir (a l'home, no al Jordi 😂). Un dia vaig anar-hi, tot anava bé (sempre ofereix aquest menú degustació) i de cop, van deixar d'arribar plats... Com molta estona.... després ens va explicar un rotllo, com si el plat que tenia previst no els va sortir bé iens va oferir un altre. I vam dir que cap problema (un puto tall de fetge a la planxa), que tampoc arribava,,,,

    I mentre, es va girar aquest home i va començar a comportar-se raro.... Total que vam sortir emprenyats i preguntant-nos que havia anat malament, doncs amb una altre taula que hi havia, si que estava amable.... Vaig pensar que potser li va emprenyar que féssim fotos o potser hi va haver algun mal entés....

    Total que vaig marxar amb un Fuck You mental dedicat a l'home aquest....

    Posteriorment un dia hi vaig anar amb el Jordi i tampoc va anar bé la cosa..... Vam deduir que ens provocàvem repulsió un a l'altre.... I a posteriori, tenia entés que havia tancat....

    Cuiners xiflats a mi..... 😂😂😂 Fuck them..... 😂😂

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que estem tots connectats!!! :-DDD

      Vaja, segurament li vas agafar en un mal moment, ha estat malalt i per això va estar a punt de tancar. Ara tampoc és que estigui totalment recuperat i ja no està tant per la cuina, ara està més a la sala i ja obre cada dia, i molt menys cada nit.
      El dia que vam anar nosaltres totes les taules estaven plenes i tot va rutllar molt bé, en temps, presentació, atenció...

      Sempre pots mirar a veure si a la tercera va la vençuda :-DDDD

      Salut!

      Elimina
    2. Volia dir que NO obre cada dia. :-)

      Elimina
  3. Sembla la factura no te la data actualitzada...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ara m'adono!! L'apat va ser del 17 de febrer del 2019 😂😂

      Salut!

      Elimina
  4. Per al·lusions...

    No és La Flore, sinó La Flor (aquesta gent de poble no s'empana). Jo he fet i gaudit d'unes quantes visites a aquest restaurant (bastants) i sempre l'he trobat d'una gran qualitat i originalitat. Pel que fa al preu, tenint en compte que per 24 € t'estàs cruspint nou preparacions diferents, penso que és una molt bona oferta i una oportunitat de fer un bon viatge per la gastronomia napolitana.

    I pel que fa al Vittorio, és tot un personatge i una persona afable i generosa.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ohhhh.... jo també soc afable i generós...😇

      Que deu fallar entre els dos?

      Elimina
    2. Totalment d'acord amb tu, Jordi. Vaig trobar un menjar de molta qualitat i varietat. Com dius, el Vittorio és un home que es fa estimar.
      Em va sorprendre aquesta descripció del Ricard, quina situació més rocambolesca.

      Salut!

      Elimina