diumenge, 5 de gener del 2020

KOBUTA RAMEN I MÉS, SABORS NIPONS

Kobuta ramen i més
08014 Barcelona
Carrer de Súria, 6
Tfn 931 93 23 46
Preu orientatiu: 15 €
Menú diari: 10,90 € (amb postres +1 €)
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
4,0 - Ramen deliciós en espai petit.

Cuina nipona, especialitat en ramen. Local petit amb molt bona atenció, ràpids i preus econòmics. Són un 4 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Petit (30 p)
Distribució:
Ajustada
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Cartolina
Vins i caves:
-
Altres:
Cerveses japoneses
Sake
IDIOMES
Català
Castellà



Introducció


Què millor que començar l'any amb un plat de brou i fideus ben calentet com el ramen!!!?.
Per si no sabeu què és el ramen us explico que és un brou (tonkotsu) fet de porc, ossos i verdures al que s'afegeix soja o miso, segons versió, i fideus i verdures. A més a més porta uns afegits que poden ser cansalada, ou, algues, verdures... 

Per a que sapigueu una mica les paraules dels ingredients que es poden afegir com extra a l'hora de demanar ramen, el chashu és la cansalada, el tamago l'ou, el naruto és una pasta de peix, blanca i una espiral en rosa, el katsuobushi es seveix en encenalls i es tracta de tonyina seca deshidratada, el kaedama, una ració extra de fideus si et queda brou al plat.

Kobuta ramen i més

En aquest post us parlaré del ramen que fan al Kobuta ramen i més i aniré publicant uns quants més dels que fan a Barcelona.
Aquest local va obrir al desembre del 2017 al barri de La Bordeta, tocant a la Rambla de Badal, amb una estètica de taverna japonesa, els tovallons pengen a la porta d'entrada donant pas a un espai amb una barra i unes poques taules. Al fons de la sala, rere una cortina, hi ha un menjador interior amb una dotzena de taules, tamborets i bancs amb cartells i tapissos japonesos per les parets.
Es pot reservar i tenen un menú diari molt atractiu per 10,90 € que inclou un ramen, una tapa i beguda, si vols afegir postres és un euro més. Alguns dels ramen tenen un petit suplement però encara i així és una opció econòmica.

La carta del Kobuta

El ramen és el plat estrella del Kobuta. Ells fan el brou amb porc i  peix i podem escollir l'opció de soja, miso, picant, vegetarià (en aquest cas brou es vegetarià). Però també fan tapes com les gyozes o el takoyaki i altre plat amb base d'arròs: el chashudon (chashu, cansalada).
Per beure hi ha sake, cervesa japonesa, Estrella i aigua.

Què vam dinar al Kobuta

Vam optar pel menú encara que vam demanar també els takoyakis (boletes de pop) grosses i venien amb un bon grapat de katsuobushi. Estaven bastant bones.

Tapa del menú diari
Edamame, un bol, molt bones. Karaage, tres boletes de pollastre fregit. Gyoza, tres unitats, farcides de porc i verdures, fetes a la planxa i molt bones.



Ramen
El Kobuta ramen, fideus amb brou de porc i peix amb soja, ou, extra de chashu i katsuobushi. Molt bo, intens de sabors segons la meva filla.
L'opció picant amb el tantanmen. Fideus amb brou de porc, carn picada, brots de soja, porro, cibulet, espinacs i sèsam. Al Santi li va agradar molt.
Per a mi un ramen vegetarià, el yasai miso ramen amb col, ceba, brots de soja, shiitake, tofu i cibulet. Estava deliciós, amb el tofu fregit, un plat que bastant complet.

Postres

Dins del menú el gelat de cafè i de la carta vaig demanar el mochi de xocolata, molt bo, tovet, enganxifós... M'encanta el mochi.

Compte

Doncs amb el preu de tres menús, amb els suplements i els plats extra de takoyaki i mochi, vam sortir a uns 15 € per cap. Un dinar molt bo i econòmic.


Resum del Kobuta ramen i més


  • Local petit però es pot reservar taula.
  • Especialitzat en ramen de brou de porc i peix.
  • Hi ha ramen vegetarià.
  • Opció de demanar fideus extra.
  • Molt bona atenció.
  • Menú diari molt complet amb tapes a escollir.

8 comentaris:

  1. Són llocs que si visqués a BCN, m'agradaria anar a treure el cap... El que passa és que venint de «comarques», ja quan em desplaço, vull anar a més. Una mica el que intento influir a 3aTaula, en el sentit de «no vull fer més de 100km, per anar a un menú migdia».

    Però veient alguns d'aquests llocs, a vegades costa d'entendre com els poden sortir el números. Suposo que amb moltes hores de treball a càrrec dels que ho porten.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'entenc perfectment, quan vinc a Barcelona i vull "dinar bé" però ara estic aquí des de desembre i em queden un parell de mesos més per temes de salut així que aprofito per fer menús migdia.

      El ramen tampoc és un producte moltc car: fideus, verdures i porc, llevat dels ingredients importats per fer el brou, no és cap despesa desorbitada fer un ramen.
      Segur que el xef Malcarat, si es posés, el faria ben bo. :-) Hi ha botigues a Barcelona on trobar tot el necessari. :-)

      Salut!!!

      Elimina
  2. Per a un dinar ràpid i bé de preu, el ramen (si és bo) sempre és una opció a tenir en compte.

    Joan.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No deixa de ser un brou amb fideus, que l'hivern va molt de gust. Ara tenim uns quants llocs per dinar un bon ramen per diverses zones de Barcelona.

      Bon any Joan, salut i peles!!!

      Elimina
    2. Bon Any. Salut, peles i...in, inde, independència!!!

      Elimina
  3. El primer cop que vaig provar una sopa d'aquestes va ser a Paris a un restaurant vietnamita. No era exactament un ramen, però imagino que deu ser el més similar. I tot i no ser gaire de sopes, aquell dia se'm va obrir una nova finestra de sabors.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un brou similar a la Xina, al Japó, fins i tot tinc una amiga coreana que diu que allà també en tenen. El podem asimilar a l'escudella i carn d'olla, no és igual la d'aquí que la de Múrcia o Madrid però són similars :-)

      Salut!

      Elimina