diumenge, 2 de febrer del 2020

GOLIARD, BONA CUINA A GRÀCIA

Goliard
08012 Barcelona
Carrer del Progrés, 6
Tfn 93 207 31 75
Preu orientatiu: 35 €
Menú diari: 14,90 €
Menú nit: 26,50 € + beguda
Menú tapes: 21,50 € + beguda
Diferents menú grup: 36 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
4,0 - Bona cuina, atenció i preus. 

Cuina mediterrània, cuina de mercat amb receptes catalanes però actuals i alguns plats més exòtics. Local modern, bonic i amb una molt bona atenció. Preus ajustats. Són un 4 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (55 p)
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Zonal
Mobiliari:
Cadires
Bancs
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Aire
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Cartolina
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:

IDIOMES
Català
Castellà
Anglès


El Goliard està al cor del barri de Gràcia, a un carrer amagat. Allunyat del soroll de la gran Barcelona, podem trobar un local molt acollidor, amb una decoració que combina fusta, vímet i metall, pot semblar una mica fosc d'entrada però això li dóna un punt acollidor.
Sobre les taules, amb estovalles individuals, un focus de llum zenital permet la lectura de la carta i la visió del plat.
El local és accessible, encara que les taules estan una mica ajustades, algunes permeten situar un comensal en cadira de rodes.


La carta del restaurant Goliard

La cuina del Goliard, des de fa uns 8 anys que va obrir, es basa en productes de mercat, elaborant clàssics de la cuina catalana d'una forma actual i afegint plats d'altres cuines que ja comencen a ser universals com les gyozes o la burratina. A l'apartat de carns, a més a més dels peus, el tàrtar o l'espatlla de xai, tenen llom de cangur a la planxa.
Entre setmana hi ha menú diari amb una desena d'entrants i altres tants de principals, amb postres i beguda (14,90 €, alguns plats amb suplement).
A les nits, si no vols decidir entre els plats de carta, pots escollir el menú de tapes o el menú nit.
Referent als postres, crec que els van dir en veu alta en acabar el sopar, només als menús tancats hi estaven escrits.

El celler, una petita carta de les opcions de diverses D.O. de vi a copes, també té unes quantes cerveses artesanes.

Què vam sopar al Goliard

Vam anar a sopar 4 persones i com que les dues dones no volíem sopar gaire, els homes van fer el menú nit i nosaltres dues vam demanar un entrant per compartir i un plat principal per a cadascuna.
Només arribar ens van donar les cartes i unes olives variades.
Entrants del menú nit (2 persones)
Ensaladilla rusa amb anxoves, molt bona. La foto és la de carta, una mica més gran i amb quatre anxoves. La ensaladilla del menú nit és més petita i només porta dues anxoves, una per a cada comensal.
La següent foto és de les croquetes de confit d'ànec, boníssimes, unes gyozes o crestes cruixents de verdures, un hummus negre de llenties amb pop a la gallega laminat per sobre i una cassola de bolets de temporada amb all i julivert.
Per acabar els entrants un deliciós lingot de foie acaramel·lat sobre un crostó de pa especiat i amb una salsa cítrica i una burratina amb ruca, pinyons, tomàquets secs i olivada que també estava molt bona. L'oli estava al fons del plat, pot ser hagués quedat més bonic per sobre.
Això sí, en acabar ens van canviar els coberts, que no sempre passa.


Principals del menú de nit
El Santi va demanar el tàrtar de carn amb foie. Jo el vaig tastar una miqueta i estava molt gustós. Curiós que a la carta només posi "carn" sense especificar, però em sembla millor això que anar dient una cosa i servir una altra. Vam suposar que era carn de vedella, és clar. Pel Jordi una tonyina curada en sal amb salsa de tomàquet que ens va sorprendre gratament.


Principals de la carta
Les dones vam optar per un melós de vedella amb crema de patata que estava molt tendre, es desfeia i la salsa de fons era espectacular. Per a mi una pota de pop i panxeta a la planxa, amb crema de patata i pebre vermell dolç. Un plat molt bo, pel pop, per la cansalada, que es tallava amb la forquilla i per la crema de patata tan suau i bona.


Postres

Nosaltres vam compartir un pinya a la planxa amb gelat de iogurt i els mascles van menjar unes trufes de xocolata amb taronja i uns bunyols de vent amb crema pastissera. Molts bons, mantenint el nivell del plats.

Begudes

Vam beure Rebeldes 2018, D.O. Montsant, de garnatxa negra i syrah. Una cervesa artesana, Art Orus, del celler Art Cervesers. Una ampolla d'aigua amb gas i una altra sense.cervesa,  aigua.


Compte

Amb les begudes el compte va ser d'uns 33 per cap. Un preu molt ajustat en una zona amb una ampla oferta de restaurats, tavernes, bars...


Resum/curiositats/reflexions del Goliard


  • El local pot semblar una mica fosc d'entrada però està bé il·luminat amb focus direccionals.
  • Taules una mica ajustades però còmode en general.
  • Cuina acurada i saborosa amb diferents opcions de menú i menú diari.
  • Molt bona atenció, canvi de coberts al passar al plat principal.
  • Preus d'acord amb la zona.

4 comentaris:

  1. Aquest encara el tinc publicat de mitjans del 2017 i ens fa agradar prou, però no pas per passar a la llarga llista de llocs desitjats.

    Recordo una taula d'embotits catalans artesanals, que em va servir per a filosofar una mica de que era trist que aquest plat hagués desaparegut de molts llocs, sent substituït per les repetitives «tablas de ibéricos» que en molts cassos no donen la talla.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah, doncs no recordava que l'havies publicat. És un lloc amb una cuina prou bona amb el però de l'espai, massa aprofitat l'espai i les taules molt atapeïdes, la resta prou bé.

      Ens vam portar uns amics que viuen a Gràcia i coneixen la zona. Per allà i ha un bon grapat de restaurants :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Precisament vaig estar fa pocs dies fent un menú de migdia i he de dir que vaig menjar prou bé.

    Això si... taules massa juntes sense gaire intimitat i una mica sorollós el local, però potser degut a una celebració a una gran taula ocupada només per dones... :-)

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord amb tu Jordi, les taules més juntetes del que m'agrada i clar, si hi ha molta gent, el soroll puja.
      I això de la taula de dones, no és que nosaltres cridem més, és que tenim el to més agut. :-)

      Salut!

      Elimina