diumenge, 11 d’abril del 2021

MALEDUCAT, CASA DE MENJARS. ATENCIÓ ALS FORA DE CARTA

Maleducat, casa de menjars
08015 Barcelona
Carrer de Manso, 54
tel. 93 604 67 53
Preu orientatiu: 48 €
VEURE a GOOGLE VEURE a FACEBOOKVEURE a INSTAVEURE la WEB
4,0
4,0 - Cuina, atenció.




Cuina mediterrània, de mercat. Productes de temporada amb carta curta i plats "fora de carta". Local ample, còmode, terrassa, molt bona atenció i preus correctes. Són un 4,0 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (40 p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Justa
Mobiliari:
Cadires
Bancs
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Tipus llibre
Fora de carta, en pissarra
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Per emportar
IDIOMES
Català
Castellà



El Maleducat està al barri de Sant Antoni. Un barri amb un mercat reconegut, bars de tota la vida, un munt d'ofertes per tapear i la seva gran Festa Major al gener.
Al juliol del 2020, tres nois van agafar un espai i van muntar el que ells diuen "casa de menjars" on et conviden a parlar en veu alta, riure amb sonoritat, sucar pa, menjar amb els dits i llepar-te'ls sense que ningú et digui que ets un "maleducat".
Un lloc on volen que et trobis com a casa i que facis sobretaules sense presa o gaudir del vermut a la terrasseta.
La informació del noms i formació gastro d'aquest trio la teniu a la seva web. 

La porta té un cartell d'estil dels setanta, l'interior està molt cuidat. Un parell de taules altes a l'entrada, unes taules més, una barra i un passadís que et permet veure la cuina al passar fins arribar a la sala amb una taula rodona blanca al mig envoltada de taules de fusta per a dues o quatre persones.

Aquí tot respira calma, llum a l'alçada de les taules i alguns focus donen un aire càlid a la sala. Res d'estovalles, res d'ornaments superflus, molt més elegant que l'estil canalla i maleducat que esperava.
No m'imagino donant veus i brindant amb molt de soroll allà, pot ser sí a la terrassa, però a la sala no.

Els lavabos són sense cartell, lliure elecció sense necessitat d'identificar-te amb un gènere. El de la dreta és accessible, com tot el local.

La carta del Maleducat

La carta és molt curteta. Inclou uns clàssics per picar, anxoves, braves, pernil, formatge, croquetes... Un parell en dues mossegades: planxat de cansalada ibèrica, gruyère i tòfona, i una altre mos que és el brioix de steak tàrtar fumat amb emulsió de rovell.
La carta segueix amb sis platets que inclouen un caneló, una amanida, un braó  de vedella o un tàrtar de tonyina.

No obstant això, s'ha de tenir en compte el llistat de "Avui, fora de carta" que pot tenir fins a 4 o 6 elaboracions més segons mercat i productes de temporada. Plats que acostumen a ser l'estrella del Maleducat.
Tot això acompanyat de pa amb tomaca i oli, pa ecològic o focaccia de triticum.

Per a les begudes, vins, vermuts, cerveses, vins dolços per acompanyar la mitja dotzena de postres, gins, whiskys, roms, conyacs, vodka... I clar, no es podia acabar sense ratafia, licor d'arròs, patxaran, orujo, limoncello... El festival de l'alcohol per fer sobretaules i arreglar el món.

Què vam dinar a la casa de menjars Maleducat

Una altre vegada el Santi i jo. Amb això del Covid els àpats ja acostumen a ser en parella, clar que així podem compartir plats sense problemes "bombollils". Vam anar a sac a tastar els "fora de carta" que "els de dins" canvien menys. Vam demanar el pa ecològic "El Raiguer" i el vi.
Platillos
Com que no hi havia ensaladilla rusa als entrants (ens van dir que pel tema Covid la carta ha variat una mica) vam anar a pel steak tàrtar de filet de vedella amb mantega "Cafè de París" i torrades. Molt bo, talladet a ma, amanit molt gustós, un punt picantet i bon punt amb la mantega Café de París. Molt bon començament.

Fora de carta
Els següents plats de fora de carta van ser: petit pèsols del Maresme ofegats amb tripeta de bacallà, rossinyols i bull negre. Un plat espectacular, els pèsols són una delícia i estaven fantàstics amb els bacallà i el bull.

El plat de tendons de vedella estofats, vieires a la planxa i piparra boníssim. Els tendons, melosos, amb una salsa densa combina molt bé amb les vieires a la planxa i les piparres li donen un punt de frescor molt encertat. Jo només he menjat tendons de vaca al restaurant xinés (Royal cantonés) i al estrellat de Madrid La Tasquería i em va semblar una molt bona proposta aquest plat.

Vam acabar amb un plat que m'havia encès els ulls, rigatoni farcits de llebre, camagrocs, foie i tòfona negra. Va arribar a taula amb olor a bosc, pels camagrocs i res d'aroma de la tòfona. El sabor del foie perdut. El farcit amb un punt de vinagre... No ens va convèncer gaire el plat. Van demanar per emportar, invitant a que fessin una olorada al plat, que comprovessin que la tòfona no tenia olor. Va posar cara de pòquer i es va endú el plat per envasar-lo.
Postres
Després de la llebre fallida necessitàvem un dolç. Vam compartir la xocolata, avellana i oli d'oliva verge extra. Postres molt bons amb oli de Bargalló, mousse de xocolata, i avellanes en gelat i en fruit. Tot amb unes torradetes, com per fer el clàssic pa amb oli, sal i xocolata.


Begudes
Vam beure un Ikigall 2019, D.O. Penedès, del celler Gallina de piel wines. Vi molt aromàtic, amb un beure fàcil.

El compte
Afegint el pa i el vi, un total de 47 per cap. Un preu d'acord amb elaboracions, ingredients i atenció.

Resum del Maleducat, casa de menjars

  • Local accessible amb terrassa. Decoració senzilla, més elegant que canalla.
  • Personal de sala professional, atent.
  • Carta plats variats i algun ingredient agosarat. No s'ha de perdre de vista les propostes fora de carta basades en productes de temporada.
  • Preu d'acord amb ingredients i elaboracions. Racions tal com diu la carta "platillos".
  • Preu dels vins una mica pujats. 
  • Mesures Covid: gel hidroalcohòlic, distància entre taules.

Un trio molt jove que manté el ritme a la cuina i al servei de taula. Menys estil canalla i maleducat del que sembla des de la porta, aquesta casa de menjars oberta a l'estiu del 2020 té pinta de que es mantindrà molt més estius.

4 comentaris:

  1. No vull semblar com a la faula del raïm i la guineu, tenint en compte les restriccions per arribar a BCN, però continuaré amb el criteri de fer-me tots els d'anar sobre segur.... A la que pugui, Bardeni, Hisop.... i un llarg etc.

    Si ells van de #maleducats, aquí tenen un #malcarat 😂

    Bromes a banda, el lloc no té pas mala pinta 👍

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahaha, ja vaig pensar en tu al veure el nom del local.
      De maleducat res, és un local més elegant del que sembla per fora.
      La cuina molt bé, llevat de la tòfona i els rigatoni, què desencís!!

      He estat xafardejant per les xarxes i resulta que el sommelier és el noi de l'ABAC, que ara està tancat. Pot ser per això el preu més elevat dels vins (ara et copio #fentamics ) hahahahaha

      Ara ja deixo Barcelona per un temps, m'ha quedat el Nairod, que ho he intentat tres vegades i mai demano taula amb prou antelació.

      Ens veiem pel sud!!!

      Salut!

      Elimina
  2. Com diu en Ricard, no té mala pinta.

    Això de "bombollil" m'ha arribat a l'ànima. Hahahaha

    Salut!!

    ResponElimina
  3. Hahahaha. Aqui, inventant paraules, hahahaha.

    Hi ha platets bons, sí.

    Salut!

    ResponElimina