diumenge, 22 de maig del 2022

EL CRANK, PLATS NIKKEI I MEDITERRANIS

El Crank Gastrobar
43004 Tarragona
Carrer de Sant Pere, 33
tel. 877 07 27 68
Preu orientatiu: 33 €
Menú: 22 € (vi i aigua inclosos)
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
4,5
4,5 - Cuina nikkei i mediterrània.





Cuina nikkei i mediterrània. Carta i menú en un espai singular. Molt bona atenció, preus molt ajustats. També terrassa. Són un 4,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (40 p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Tipus paleta
Vins i caves:
De la Terra
Altres:
IDIOMES
Català
Castellà



El Crank està al Serrallo, al carrer de Sant Pere, allunyat del bullici del passeig del port, així que la terrasseta que té és molt tranquil·la.
Són el fill de El Taller, i ofereixen una carta més curta, amb tapes, plats de cuina nikkei i  arrossos.

L'espai és accessible, encara que el lavabo no és adaptat.
La decoració combina el metall i la fusta amb un paper estil francès amb un resultat molt actual i acollidor. El neó amb el "crank" presidint la sala ja anuncia un estil de "cuina canalla".
El carrer s'ha fet de vianants el que dóna possibilitat de tenir terrassa però resta aparcaments així que et donen una hora de franc a l'aparcament de El Serallo.

La carta del Crank Gastrobar

Algunes tapes a compartir, braves, musclos, croquetes, ceviche de pop o de corbina, tàrtar de tonyina...
Després hi ha arrossos per a dos, uns quants plats de peix (tataki, al forn, wok, en graella...) i dues opcions de carn.
Quatres postres, amb el pastís tres llets, el de formatge, xarrup de llimona amb gingebre i menta i el brownie de xocolata.

La carta de vins es curta, escollida amb molta cura i prioritzant els vins de la Terra.
Aperitius, cava i vins dolços et faran obrir i tancar l'àpat amb bons "salut!".

Els dies de cada dia tenen un menú que inclou pa, aigua i vi. És el que vam dinar, a més a més dels plats del meu fill.

Menú i plats del Crank Gastrobar

Vam anar en família i vam fer el menú, menys el meu fill, que va demanar un entrant i un segon plat. Per beure, Coca-Cola, aigua i el vi del menú: Castell dels Frares.

Aperitiu
Vam començar amb un salmorejo deliciós amb un oli d'arbequina espectacular.

Entrants
Pel meu fill, les nostres braves, a la nostra manera. Patates laminades amb una salsa molt bona, un allioli i pebre vermell picant deshidratat. Ens va donar una per tastar.😋

Del menú, ceviche de peix, que era corbina, causa peruana de gamba blanca i musclos al suquet de romesco. Tres entrants espectaculars, amb el coriandre prou gran per apartar-lo,😅 la causa espectacular i els musclos amb una suquet perfecte per sucar pa.



Segons
La costella de porc a baixa temperatura i salsa barbacoa, amb una amanida fresca de ceba tendra, alvocat, espinacs... es va quedar el plat net!!!

Els plats del menú vam ser el llom de bacallà cruixent sobre patates al vi blanc, sobrassada i samfaina. Molt bo. L'arròs per a dos va ser l'arròs de cranc blau i musclos. Estava fantàstic, millor que alguns que he tastat al mateix Delta. El cranc blau té una carn molt suau i saborosa i ben tractat, com fan al Crank, fa uns arrossos deliciosos.


 
Postres
Per descomptat vam demanar el pastís tres llets, molt tendre, dolç i gegant. Dels postres del menú, una mica més moderats en mida, també el pastís tres amb llets, el flam de maracujà, molt refrescant, i el pastís de formatge i "dulce de leche", una tendresa irresistible.



Begudes
La Coca-cola pel nen, aigua i el vi del menú, Castell del Frares, blanc, D.O. Terra Alta.

El compte
El menú inclou el pa, l'aigua i el vi. Així que afegint els plats de fora  de menú, el refresc i el cafè el compte surt a uns 25 per persona. Un preu molt ajustat pel global de l'àpat.

Resum del Crank Gastrobar

  • El local és molt bonic i còmode i disposa de terrassa.
  • El personal de sala és molt atent.
  • Cuina nikkei i arrossos i tapes mediterranis de qualitat.
  • Preu molt ajustat i un menú a 22 €.

El Crank és fantàstic per un dinar d'amics o en família i té aquest punt de cuina diferent a la resta de locals de El Serrallo. Us animo a fer un mos, segur que us agrairà.

5 comentaris:

  1. També pinta bé i ja que ho has comentat, el cranc blau, que fa bons els arrossos, és com una mica misteriós. Per una banda, fa els arrossos bons i sembla que costi generalitzar el seu us. Però com contrast i sent una espècia invasora, que a més fa destrosses, penso que ens arriba massa car.

    i sempre em pregunto el perquè.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs des de que va arribar ha fet seu el Delta. El Delta i la resta de costes on arriba, no es lliura França, Itàlia, Turquia... De fet, a Catalunya ja no és espècie invasora, al 2018 des de el Gobierno (BOE) diu que és espècie al·lòctona i mentre als EEUU estan a punt de declarar-lo en perill d'extinció.

      Els pescadors del Delta van bojos amb la seva pesca i com optimitzar el mètode, destrossa molt material de pesca i a més a més han de tenir llicència, pot ser d'ahí ve el preu elevat??? Jo tampoc ho entenc gaire perquè de cranc blau hi ha centenars de kg per dia.

      Salut!

      Elimina
    2. Si, just ho veiem igual. I el tema que cal llicència també el sabia. És un producte que per lògica hauria d'anar «regalat» i en canvi és més car que les galeres, per dir un paràmetre 😅. Fa ràbia comprar una cosa, en que dona la sensació que el preu és artificial.

      Elimina
  2. El tema aquest del cranc blau és un misteri. Com dieu, n'hi han a puntades de peu, però el preu continua sent força elevat. Ep, i és força bo!
    Sembla un bon lloc i amb una bona RQP. A mi em queda "una mica lluny"

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això del cranc, deu ser que hi ha massa i omplir la barca amb cranc blau no és el mateix que amb escamarlans i si no apugen el preu no els treu a compte el viatge.

      Salut!

      Elimina