diumenge, 19 de maig del 2024

LA VIEJA, TAPERIA i ARROSSOS


La Vieja Taperia
08970 Sant Joan Despí
Av. de Barcelona, 8, local 3
tel. 696 40 34 00
Preu orientatiu: 17 €
VEURE a GOOGLE VEURE a INSTA
4,5
4,5 - Bones tapes i atenció.





Tapes clàssiques i altres més actuals. Platets i arrossos. Local petit, terrassa, molt bona atenció i preus econòmics. Són un 4,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Petit (15 p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires

Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Tipus paleta
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Arrossos per encàrrec
IDIOMES
Català
Castellà



La tapería La vieja esta a tocar de la via del trambaix i l'açada del Passeig del Canal de Sant Joan Despí, on té la terrassa.
Van inaugurar a finals de gener d'enguany i de moment obren de dimecres a diumenge.
L'espai interior és petit, amb 3 taules, apenes hi cap una quinzena de persones.

La decoració del local és senzilla i le taules sense estovalles. El local és accesible, al entrar la cuina està l'esquerra, al fons hi ha la barra per les begudes i els cafès i al costat l'escala que porta als lavabos. Una llàstima no tingui lavabos a planta baixa però l'aquitectura de l'espai és la que és.

La carta de La vieja

Tapes como les braves que poden ser amb mojo o alliloli, ensaladilla russa, croquetes de diversos gustos, orella, morro, gambes, calamars, bombes, tallarines, sardines al forn...
Després tenen cassoletes de callos, ous amb pernil o "cochifrito". Molletes de hamburguesa, pulles pork o cansalada, amanides i algun plat com la quesadilles, el caneló de burrata, tataky de salmó o el frankfurt.


Dins dels plats del dia, segons temporada i plats del xefs, així pots trobar carxofes, albergínies, mandonguilles amb sípia, galtes rostides, pollastre al forn, cua de vaca...
L'arròs de la setmana és una plat a tenir en compte a més a més de l'arròs de la carta i els que pots encarregar al teu gust.

Els postres te'ls canten, son casolans i no pot faltar el pastís de formatge, el pa amb oli i xocolata i uns gelats artesans boníssims.

Què vam sopar a La vieja

Un sopar familiar on vam compartir tapes en major o menor proporció segons gustos.
Compartint
Vam començar amb les braves de mojo rojo, pujadetes de comí pel meu gust, bombes de carn amb toc picant, molt bones, amb la carn repartida per tota la bomba.


Diferents croquetes com d'ou fregit i xistorra, sorprenent, de bolets i tòfona, molt bona, i de formatge curat de l'Alt Urgell, la meva preferida.



Un plat molt d'estiu, 
caneló XL de ricota al romaní amb tomàquet deshidrat, salsa de maduixes, oli se sèsam i festucs. No crec que ho tornem a demanar.

Dos "molletes" de la carta, el de pulled pork amb salsa BBQ, amb una mica més de salsa quedaria sucós, i de cansalada confitada, ceba caramel·litzada, ruca i allioli, deliciós. Per acabar el pecat de morros, cruixents i boníssims.



Postres
Un gelat torró, una versió del pa amb oli, sal i xocolata, amb un cremós de xocolata deliciós, i un pastís de formatge que van portar tallat per compartir millor. Molt bo, a la majoria de la taula li sobrava el culís vermell, cadascú té el seu parer.



Begudes
Vam beure refrescs, cerveses, aigua i cafès. Amb el compte, didalets de cortesia.

El compte
Un compte econòmic, uns 16 € per cap. Amb vi i arròs pujaria a uns 25 €, que no deixa de ser un local econòmic amb la relació qualitat-quantitat-preu.

Vermut
Una tapa molt recomable amb el vermut és l'ensaldilla russa. I si vas amb gana, la tapa de porquet fregit és molt abundant, millor per compartir.



Resum de La taperia la vieja

  • Local petit amb una bona terrassa. Local accessible, no així els WC.
  • Personal de sala atent i ràpid.
  • Cuina mediterrània, bon tapeo i arrossos, de carta i per encàrrec.
  • Preu molt interessant.
  • Reserva per tfn.
  • Terrassa.
Llàstima que el local sigui tant petit i sense lavabo accessible.
Ja tenen la carta en català i una cambrera sevillana, la Rocio, que s'esforça molt 😍

2 comentaris:

  1. Molt bé! I comentant el pulled pork, pequen a més d'un lloc a servir-lo «sec», quan és una carn per acompanyar-la amb salsa BBQ, sense ser misèries...😂.

    Fa un parell de setmanes, estàvem pel Clot pintant un mini apartament que té la Marta allà, per tornar-lo a llogar i a la mateixa illa hi havia un lloc d'hamburgueses, al que vam anar dos cops. I el primer em va fer gràcia demanar el pulled i el mateix mal que comentes.

    I és una carn que conec bé, per les elaboracions de Cal Malcarat 🫢 i requereix salsa BBQ «sense mirar prim»

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sort que tenen la russa, el mollete de cansalada i les croquetes que estan de mort.
      Encara em queden uns dies per Sant Joan Despí així que ens animarem amb els arrossos, que sembla que també tenen bona ma.

      Salut!

      Elimina