diumenge, 10 d’agost del 2014

RESTAURANT EN RIMA, CAVA I PA DE XAREL·LO

Establiment: Mastinell, Cava & Hotel
08720 Vilafranca del Penedès, Barcelona
Ctra. de Vilafranca a Sant Martí Sarroca, km 0,5
Tfn 93 817 05 86
Preu orientatiu: 25€
Visita cava i degustació: 10€

Restaurant en Rima

Restaurant del celler i hotel Mastinell. Una bona opció per fer enoturisme, aprendre una mica i gaudir de caves, vins i una cuina mediterrània amb productes de proximitat. El valoro amb 4 estrelles Pepa Pink principalment per la relació qualitat/preu.
LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Gratuït
Espai:
Mitjà
Terrassa
Climatitzat
Distribució:
Bona
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Modern
Cadires
Bancs
Neteja Serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Tovallola en discapacitats
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniform
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Moderna
Vins:
Cava i vi del Celler Mastinell


IDIOMES
Català
Español
English



Mastinell és un celler que ha ampliat la seva oferta enoturística amb un hotel de 5 estrelles amb 10 habitacions per poder relaxar-te mirant les vinyes des de la finestra o fent una passejada entre elles. Es completa l'oferta amb el Restaurant en Rima, fent referència a la posició gitada de les ampolles durant la criança.

Nosaltres vam anar a fer una visita a les caves, amb degustació és clar! Ja quan arribes veus que la forma de l'edificació evoca les ampolles de cava col·locades horitzontalment (en rima) i unes reixes que simulen les bombolles del CO2. La taulada inclou uns mosaics amb diferents tonalitats de verds. Un cluc d'ull a l'arquitectura modernista i el trencadís utilitzat per Gaudí. En arribar ens van explicar algunes diferències entre les varietats de raïm, com macabeu, syrah, parellada, muscat... El celler Mastinell està fent el pas a la producció ecològica i en un parell d'anys ja compliran amb el requisit de ceps sense tractaments químics, llevat del sofre i el coure.

 Després van guiar-nos pel recorregut del raïm: la bàscula, la tremuja, la premsa de cilindres per obtenir el most... Es fa la fermentació, una part del vi obtingut va al consumidor i la resta es sotmès a una segona fermentació per produir el CO2 i obtenir el cava. Vam visitar la cava, on els llevats feien la lisi dins de les ampolles (criança), el pas de col·locar les ampolles en punta, el degollat, taponat i etiquetatge. Tot seguit vam fer un tast dels caves Brut Real Reserva, que es va servir al banquet de noces de la Cristina de Borbón, el Nature Real Gran Reserva, el Cristina Gran Reserva que es beu en copa ampla, i per últim un vi, Alba Blanc de Lluna, amb aromes molt intensos però amb un inesperat sabor suau. La visita amb tast costa 10€ per persona que trobo correcte.

El restaurant està a la part de la dreta de l'edifici. Uns finestrals mostren la vinya i una taula central en forma de V ofereix això del "showcooking", es a dir, que veus el que es cou a cuina. Un mobiliari modern i còmode es distribueix espaiosament al local. Té una  errada, els serveis estan a l'altre part de l'edifici i s'ha de sortir i entrar per l'altre porta. Em pregunto si tindran paraigües per als comensals a l'hivern... Clar, es pot anar recorrent la planta superior i així visites les portes de les habitacions, però no hi ha ascensor. La música ambiental estava bé, llevat que no s'escoltava gaire perquè totes les taules estaven plenes i el soroll ambiental estava una mica pujat. Admeto que nosaltres contribuíem més que les altres taules perquè el disseny de la taula en V comporta que les persones assegudes als extrems hagin d'alçar més la veu.

El menú gastronòmic canvia cada setmana. No vam tenir cap problema amb els plats per a la vegetariana del grup. Jo vaig fer les fotos dels plats del Santi i meus. Vam començar amb una crema de carxofa amb pernil de benvinguda. 



I seguim amb la tendència de llargs noms del plat a la carta.
Entrants
Raviolis fregits de bacallà amb olivada, romesco i petita amanida verda. Presentació molt bonica, el farciment dels raviolis i salses eren correctes, l'amanida a part no mulla els raviolis, m'agrada aquesta opció, però això de fregir els raviolis... sembla que menges crestes.

Empedrat de cigrons amb ventresca de tonyina i escarola. Un plat deliciós amb una base d'humus. Molt bo.

Principals
Peix de la Llotja de Vilanova a la planxa amb verdures i patata al vapor. Aquell dia hi havia lluç. Un plat senzill, sense elaboracions complicades i amb un resultat genial.

Filet de porc ibèric amb patata panadera, salsa de pebre negre i alls tendres. La cocció del filet estava al punt correcte, la salsa de pebre intensa.

Postres
Amanida de fruita amb xarrup de llimona. Un altre plat senzill que triomfa si les fruites tenen la maduresa òptima. La pruna estava espectacular, sense desmerèixer la resta.

Pastís del dia. El d'aquell dia era de llimona. Destacaria la galeta base que trencava cremosidad i acidesa del pastís.

Maduixes amb escuma de iogurt artesà. A ull nu semblava nata muntada però a la boca era una escuma suau i deliciosa.

Aquest dinar va estar acompanyat d'un pa fet amb els llevats de xarel·lo, de crosta gruixuda i molla humida, que estava espectacular. És una creació exclusiva d'aquest restaurant. Tots vam acabar repetint de pa de xarel·lo i sucant-lo en l'oli d'arbequina.
I per beure vam seguir amb el cava Nature Real, una copa de vi negre Arte, després vam demanar el Carpe Diem, una reserva especial que es beu en copa grossa i ja vam acabar amb el moscatell Clos Sant Pau
Va ser un dia molt divertit i educatiu. El dinar va estar molt bé, la cuina, sense grans elaboracions, té una matèria primera  de qualitat i productes de proximitat que resulten en un plats molt apetibles. A la web del restaurant afegeixen que utilitzant productes km0 i que pertanyen a la xarxa del SlowFood però els he buscat en la xarxa estatal i en la catalana i no els he trobat.
El preu del menú gastronòmic és de 19€, si afegeixes altres vins i caves i cafè puja una mica però trobo que són preus ajustats i l'atenció es bona.
Busca un dia aquestes vacances i fes una visita a les caves, que sempre s'està fresquet.

4 comentaris:

  1. Un lloc que només conec de referències i de les atencions que en més d'una ocasió han tingut amb mi, al enviar-me alguna mostra de les seves produccions. I puc donar fe de que el producte és bo tal com he publicat al blog de vins.

    Però mai he acabat anant, doncs la zona Penedès em fa una mica de mandra al quedar a mig camí entre el lloc on visc i Cambrils. Però igual un dia supero la mandra... :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ricard,
      Doncs si és al mig, és un bon lloc per fer una mitja part al viatge :)
      Salut!

      Elimina
  2. Està prou correcte el preu del menú degustació entre setmana. Potser em sobren dos o tres postres però això ja són manies meves... Sembla una cuina sense gaires complicacions a on volen destacar més el producte en si. Una bona opció per anar a fer un tast de caves per la zona i per recomanar quelcom diferent quan algú et pregunta per quines caves anar a visitar per la comarca. Al que no li trobo gaire sentit és a la taula aquesta en forma de V (a no ser que sigui per reivindicar la propera Diada) ja que els comensals que es situïn a la punta poca cosa podran observar de la cuina (i que a més dona l'impressió d'estar força allunyada).

    I continuo sense solucionar el problema del blogroll amb el teu blog, però vaig entrant de tant en tant per veure si hi han novetats...

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi,
      Correcte, cuina sense complicacions, amb productes de la zona. La taula en V crec que és una bona crida però tens tota la raó, la cuina està llunyana i els comensals arribem a cridar-nos.

      T'agraeixo el interès per arreglar el tema del bloc. A mi em passava amb el teu i vaig copiar el link a l'apartat de "format" i ja va funcionar.
      Gràcies per les teves visites. :)
      Salut!

      Elimina