diumenge, 16 de desembre del 2018

JAMONERÍA MARISQUERÍA V&M, AMAGATS AL SERRALLO DE TARRAGONA

Establiment: Jamonería V&M
43004 Tarragona
Carrer d'Espinach, 4
Tfn 677 17 95 22
Preu orientatiu: 30 €
Menú chuletón: 27,50 € + beguda
Menú arrossos: 18 € + beguda (poden tenir suplement)

Jamonería Marisquería V&M TANCAT

3,5 - Bona cuina i preus.
Cuina mediterrània, arrosos mariners, carn gallega. Carta i diferents menús. Sala independent ideal per a grups. Bona atenció, preus ajustats. Un 3,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (40 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Curta
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
IDIOMES
Català
Castellà



Encara que el nom d'aquest establiment pot fer-te pensar que el menú es redueix a vins i embotits, és tracta d'un restaurant on fan tot tipus de plats mediterranis i on tenen molt bona ma pels arrossos.
La ubicació tampoc es un altre punt a destacar ja que està situat a uns dels carrers interiors de El Serrallo, un lloc que  no queda de pas així que donar-se a conèixer han participat en les diferents rutes de tapa i cervesa que s'organitzen en Tarragona i ho han fet molt bé perquè la Jamonería V&M ha guanyat tres premis.
El local és petit, amb capacitat per unes 16 persones però disposa d'un altre local al costat habilitat com menjador. És com un txoko, amb barra, lavabo i taules vestides amb estovalles on poden dinar fins a 30 persones més. És perfecte per fer un dinar de grup amb tota intimitat i va en aquest menjador on vam fer la nostra darrera visita.

Menú arròs a la Jamonería Marisquería V&M

En aquesta ocasió eren un grup de 10 persones i vam optar pel menú arròs, que consta de quatre entrants. Esqueixada de bacallà i unes llesques de pernil amb pa amb tomàquet que estaven molt bé. Ara és quan el nom  de Jamonería té sentit.

Uns musclos al vapor i uns llucets fregits que estaven boníssims acaben la tanda d'entrants.

Pels principals, encara que alguns van demanar entrecot de vaca gallega que venia acompanyat de patata al caliu i verdures, la resta vam voler l'arròs caldós a la marinera, amb nècora, escamarlans, calamars, cloïsses... Un arròs fantàstic en sabor, en punt i en quantitat.


Les ampolles del dinar van ser una de l'Inconscient 2016, del celler Les Cousins Marc
&Adrià, D.O. Priorat i un parell del Jaspi Negre 2015, del celler Coca i Fitó, D.O, Montsant. Tot i que tots dos vins són bons, en general a la taula va agradar més el Monstant.
Per postres vam prendre uns xarrups de llimona i crema catalana
.
Els didalets de rematar també van ser inclosos al compte que amb el vi, les canyes i demès va pujar a uns 31 € per persona.



Un altre àpat a Jamonería MarisqueríaV&M

Un sopar més íntim, de dues parelles, aquesta vegada al local principal del restaurant, a base de tapes. Per a començar amanida i braves, amb una salsa de curri i allioli, res que veure amb unes braves clàssiques.

Musclos a la brasa, molt gustosos, croquetes de pernil, molt bones.

Uns calamars a l'andalusa, una sípia a la planxa amb allioli, i un bacallà fregit amb samfaina que estava de menjar-se'l amb la ma i llepar-se els dits. Bonísim.


Per postres hi quedava una poma al forn amb gelat i fruits secs que vam agafar per mig compartir. El compte, amb cerveses, refrescs i vi de la casa va ser d'uns 20 € per persona. Un preu molt ajustat.

 


Curiositats de la Jamonería Marisquería V&M

L'establiment té un nom que no invita gaire però una vegada aparcats els prejudicis veus que és un restaurant en el que no només hi ha pernil. Fan una cuina mediterrània amb bon resultat i l'arròs està realment bo.
L'opció del menjador contigu és perfecte per a grups i també per la clientela que queda en el local, que no ha de suportar crits i rialles a tot volum.
També gestionen a l'estiu el restaurant que hi ha sobre la terrassa de El Limboo Beach, a la platja del Miracle de Tarragona.
Un restaurant amagat al Serrallo de Tarragona que val la pena visitar.

4 comentaris:

  1. Un lloc senzill dels que m'agraden. Ja ho saps.

    I més pel sud, vull producte i no massa més. Per BCN, ja em toquen patir coses com el Pellicer, però aquí baix vull producte.

    Els dos vins bons, però jo tb em decanto pel Coca i Fitó. Els dos germans que porten el tema, són molt bons. Un com enòleg i l'altre més da caire comercial. Però hi ha molt savoir faire al darrera.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El dels cousins m'agrada força però definitivament el Jaspi va guanyar.

      Aquest restaurant no té cap luxe, llevat del producte al plat, i és una llàstima que estigui tan amagat i amb aquest nom que confon una mica del que pots trobar. Un lloc que anirà al llistat comú que fent de Sud de Catalunya. :-D

      Salut!

      Elimina
  2. Producte és el que destaques, i producte és el que es veu a les fotografies... musclos, calamars, arròs i, sobretot, bacallà, fan venir ganes d'agafar el cotxe i anar cap allà.

    Aquest si que m'agradaria (tret del nom...).

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El nom com que frena una mica la visita però una vegada entres, molt bé! Recomanable.

      Salut!

      Elimina