diumenge, 17 de gener del 2021

CAN KENJI, UN BON JAPO A L'ABAST DE TOTHOM

Can Kenji
08037 Barcelona
Carrer del Rosselló, 325
tel. 93 476 18 23
Preu orientatiu: 23 €
Menú diari: 11,00 - 13,80 €
Menú degustació: 15,80 -20,80 €
Menú per emportar: 7,50 - 12 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
4,5
4,5 - Cuina, atenció, preu.




Izakaya, taverna japonesa amb tapes. Receptes tradicionals i plats amb referències mediterrànies. Local petit. Preus ajustats, molt bona atenció. Són un 4,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Petit (35 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Bancs
Neteja serveis:
-
Assecador de mans:
-
Canviador:
-
Extres:
-
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Full d'un sol ús
QR
Vins i caves:
Sake
Altres:
Per emportar
IDIOMES
Català
Espanyol
Anglès
Japonès

Local estil taverna japonesa del grup Can Kenji, el primer que va obrir, al 2010. Després va obrir el Sato i Tanaka, la barra de sushi on el itamae elabora les peces davant teu, (podeu veure la ressenya fent clic aquí) i la tercerca oferta del xef Kenji Ueno és el AIUEnO, amb dues barres i dues taules, un espai més elegant amb una oferta de cuina japonesa amb tocs catalans.
Els tres establiments basen les seves cartes en productes de qualitat a preus ajustats.
El Can Kenji és un local senzill, petit i accessible. El tema lavabo és més complicat perquè per accedir-hi hi ha una escala de cargol, la solució és creuar el carrer fins el AIUEnO.

Poques taules, per a 30 persones en condicions no Covid i una petita barra davant de la cuina, on ara només poden seure a una o dues persones. Sense cap decoració, és un lloc auster on el protagonisme és dels plats que serveixen sobre estovalles individuals de paper.
Mesures Covid: a l'entrada gel hidroalcohòlic, al local aforament restringit i distància entre taules, carta impresa d'un sol ús i en QR i menjar per emportar.

La carta del Can Kenji

Cuina japonesa a base de tapes de receptes tradicionals nipones i algunes altres amb influències mediterrànies. Totes molt apetibles, difícil elecció.
A més a més de la carta, que inclou un apartat de sushi a més de les tapes, hi ha un parell de menús, el diari i el degustació, amb opció de tapes o de sushi. També hi ha un menú més econòmic per emportar.

Per acompanyar el teu àpat disposen d'una selecció de sakes.

Què vam dinar al Can Kenji

Vam fer un dinar de 3 persones i vam optar per fer el menú diari (11 € amb beguda i postres/cafè) i afegir un parell de tapes i la degustació de tonyina.
Entrant, tapa de carta
Vam demanar una tapa de tataki de cavall que estava espectacular. És tendra i amb un color clar com d'una vedella jove, però amb un sabor intens. Ens va agradar molt.
Menú diari
Aquesta fórmula inclou una sopa miso per començar i després escollir un plat que s'acompanya amb un bol d'arròs.

Per a la meva filla  hamburguesa de Can Kenji, una carn amb un punt cítric, coronada amb un ou i acompanyada de puré de patata i amanida. Molt bona però no va poder amb ella sencera.
Pel Santi el pollastre karaage, unes boles arrebossades, també amb amanida. Gustoses i molt bones amb una salseta que no sé quina era.
Per a mi el secret ibèric amb gingebre. Boníssim. I amb aquests plats ja hauríem dinat però som uns golafres i volíem tastar més plats.

Tapes, de carta
Un plat d'ànec i cebetes saltats amb miso que ens va agradar moltíssim i una degustació de tonyina amb dos nigiris, de tonyina i toro, i un tàrtar. Molt, molt bons.



Postres
Inclosos en el menú, petits però bons, vam demanar el pastís de formatge amb melmelada de poma.

Begudes
Vam beure cervesa i aigua, inclosos al menú diari.
El compte
Amb les tapes extres, 23 € per cap. Un preu més que correcte, per qualitat i quantitat dels plats. Vam estar a punt de demanar part per emportar però com que ara sortim poc a dinar fora, vam acabar-ho tot. 😋😌

Resum del Can Kenji

  • Local senzill, petit, còmode.
  • Personal de sala molt atent, explica si tens dubtes.
  • Preus ajustats.
  • Cuina amb bons productes, plats saborosos i abundants.
  • Mesures Covid: gel a l'entrada, distància entre taules, cartes d'un sol ús.
Em va fer gràcia la pregunta: "la senyora vol coberts?" Això d'anar amb la crossa em dóna un aire de "senyora gran".
Em va semblar un molt bon lloc per fer un menú al migdia, bona qualitat a preus ajustats. La propera farem el menú sushi, encara que ens queden moltes tapes per tastar.

4 comentaris:

  1. Jo he anat més d'un cop als 3 locals. Sempre n'he sortit molt satisfet per la qualitat, quantitat i servei. Totalment i absolutament recomanables

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens queda per visitar el AIUEnO i segur que també ens resultarà satisfactori. Ara que estic confinada en Barcelona he d'aprofitar ;-)

      Salut i bon any!!!

      Elimina
  2. Un lloc del que tothom parla bé. Fa temps que no he estat, però en canvi si en els altres dos.

    El tema palillos, sempre és curiós com reaccionen en els llocs orientals. Jo a part de «gran», soc esquerrà de manera natural. Tots els esports els he fet amb l'esquerra. Però en aquells temps em van fer escriure amb la dreta. Ho explico perquè els palillos, no sé perquè vaig començar a utilitzar-los amb la dreta....

    Em defenso bé, però no els agafo de manera canònica, de la mateixa manera que mai he agafat bé un bolígraf. Total que a la que em veuen amb la meva manera d'agafar els palillos, venen corrents amb una forquilla. Però ara ja domino el gag... Em començo a mirar la forquilla, com si no sabes perquè serveix.... #pachuloyo 😂

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi és la primera vegada que em passa això d'oferir-me coberts, crec...

      Vam gaudir molt amb el Sato i Tanaka, aquest també ens ha agradat molt, acceptant que és una altra cuina i esperem que quan visitem el AIEUnO també ens agradi. Un trio amb les seves diferències de cuina però molt satisfactoris.

      Salut!

      Elimina