diumenge, 7 d’abril del 2024

CAN PERICH, TRADICIÓ I BONS ARROSSOS A LA CUINA



Can Perich
08392 Sant Andreu de Llavaneres
Carrer Munt, 59 
tel. 93 792 97 93
Preu orientatiu: 35 €
Menú diari: 15 €, inclou beguda, postres i cafè
VEURE a FACEBOOK  VEURE a INSTA  VEURE la WEB
3,5
3,5 - Bona cuina, senzilla, tradicional.





Cuina tradicional, catalana a un espai accessible, terrassa interior i molt bona atenció. Menú diari i un celler al soterrani on pots escollir l'ampolla. Preus més que correctes. Són un 3,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Proper
Espai:
Mitjà (40 p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Full doble
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:

IDIOMES
Català
Castellà



El Can Perich està al centre de Sant Andreu de Llavaneres, molt a prop de la Pastisseria Sala on fan una coca de Llavaneres boníssima.

Es tracta d'un restaurant familiar situat a un carrer de vianants molt cèntric, és accessible amb la barra i taules altes a l'entrada, un menjador al fons i més endins una terrassa interior.

L'espai és clàssic, amb unes pissarres amb els esmorzars, els packs per fer el vermut i de dilluns a divendres el menú diari.
Les taules amb estovalles individuals de paper i unes floretes.

La carta del Can Perich

La carta, pels caps de setmana i les nits, és de cuina catalana tradicional amb tapes, amanides, plats de xup-xup, arrossos i brasa.
S'afegeix una pissarra amb els fora de carta elaborats amb el productes de temporada.


Els postres son casolans i de la Pastisseria Sala.

De dilluns a divendres al migdia només ofereixen un  menú molt complet que inclou la beguda, pa, postres i cafè, ja avisen a la seva web que no hi ha carta.

El celler treballa amb alguns petits productors i totes les ampolles estan a la venda al públic per emportar, de fet, el preu de les ampolles és el preu de carrer i si es demanen per consumir a l'àpat, al compte s'afegeixen 6 € del servei. Tant fa quina ampolla escullis.

Què vam dinar al Can Perich

Un dinar familiar en el que vam compartir uns entrants i després vam menjar dos arrossos diferents.
Amb aigua, vi, cervesa, pa de vidre...


Entrants
Vam començar amb Croquetes de rostit que estaven molt saboroses i la resta de plats els vam agafar de la pissarra de suggeriments.

Així, un parell d'ostres Nº 3 pel llaminer de la taula, un pop a la gallega, bastant bo, una truita oberta de pèsols ofegats que va rebre comentaris de la procedència dels pèsols i que portava botifarra blanca i negra.



Un plat del que deia a la pissarra zamburinyes amb cansalada, jo vaig preguntar per assegurar que eren així i no volandeires. "Sí, sí, son zamburinyes" i a taula van arribar volandeires. Jo crec que en molts llocs el proveidor diu zamburinyes i el restaurador no ho posa en dubte... en fi, volandeires.

Principals
Vam optar per un parell d'arrossos, arròs de peix i arròs negre. A taula diferents parers de quin era el més bo, encara que tots dos estaven molt bons, no va quedar res.


Postres
Van portar-nos, a més dels postres de la carta, una safata amb els pastissos de la Pastisseria Sala. Vam demanar per a compartir, un borratxo, un tiramisú, que portava licor i un pastís tatin que no ho era, era un pastís de poma, que estava bo, però no el mateix. M'emprenya perquè al tatin no em puc resistir i el pastís de poma el puc deixar estar, hauria demanat uns altres postres, o res.

Begudes
Vam beure una parell d'ampolles de Sense Pressa Blanc, D.O. Empordà, del celler Mas Geli. També aigua, referesc, cerveses...

El compte
Uns 40 €per cap, comptant només els adults. Un preu correcte ja que el només son 56 €.

Resum del Can Perich

  • Local ampli, lluminós, accessible.
  • Personal de sala atent i ràpid.
  • Cuina tradicional, mediterrània.
  • Preu correcte.
  • Reserva per tfn.
  • Terrassa interior.
Ja havíem anat entre setmana a fer el menú diari, molt correcte, podeu llegir la ressenya fent clic aquí.

Un restaurant recomanable, encara que tinguin alguna errada de nomenclatura com el cas de la zamburinyes (que son volandeires) i el tatin de poma (que és un pastís de poma).

2 comentaris:

  1. Bon lloc i trobo bé que avisin a la web que no hi ha carta en feiners... Un dia, després de llegir cròniques exciteds d'un lloc d'igualada, vam anar fins allà i ens diuen que no hi ha carta.... Soc un gran fan dels menús, però no em faig una hora de conducció per anar a un menú que en tinc de més propers....

    El tema nomenclatura, és perdonable... jo mateix em faig un embolic amb la dualitat zamburinyes/volandeires...😅. I també el tema tatins que a pocs llocs fan com s'ha de fer i fan passar bou per bèstia grossa... Sort que queden llocs com Cal Malcarat a Cambrils, que respecten la metodologia de la tatin 🫢

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El tema zamburinyes és molt fort, fins i tot a la pissarra de Peixos Savall hi diu "Zamburiñas" i al costat el preu, molt económiques, però quan arribes al mostrador la mitja dotzena envasada hi diu l'etiqueta en lletres ben grosses "Volandeiras". Li vaig fer notar, que a la pissarra havien de dir el mateix i la resposta va ser que és igual.
      Doncs t'asseguro que no és igual ni el preu ni el sabor.

      Del tatin no parlo, que m'emprenyo. "Comulgar con ruedas de molino", que diu la meva mare.

      Sort que la meva nena em fa tatins de mort. 😍

      Salut!!

      Elimina