diumenge, 28 de març del 2021

BARDENI, EL MEATBAR. BON PRODUCTE I MILLOR TRACTE

Bardeni, el Meatbar
08013 Barcelona
Carrer de València, 454
tel. ND
Preu orientatiu: 40 €
VEURE a GOOGLE VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
4,5
4,5 - Bon producte, preu, atenció.




Espai especialitzat en carns. Carta amb entrants, carns i suggeriments del dia. Local petit amb fantàstica atenció i preus molt ajustats. Són un 4,5 estrelles PepaPink.
Plato Michelin. 1 Sol Repsol.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Petit (30 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Taules altes i baixes
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
Decoració: Bola de drac
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Tipus faristol
Escrita a la paret
QR
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Per emportar
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès


Ubicat al costat de la Sagrada Família, al Bardeni no li cal gaire presentació.
No acostumo a donar informació sobre els xefs dels restaurants que visito però aquí és molt difícil mantenir-la amagada, tothom sap que en aquest restaurant es tracta la carn amb molta perícia gràcies al xef Dani Lechuga i el seu equip.

A l'entrada del local hi ha una bàscula que només marcarà el pes real si t'acostes molt a l'esfera.😝
La sala té una capacitat d'unes 30 persones però actualment és menor degut a les restriccions Covid. Al menys ara es pot reservar taula perquè abans era arribar a la porta i veure si havia lloc o no.

Amb parets de rajoles blanques, a manera de carnisseria, hi ha una barra, taules de fusta (sense estovalles) altes i baixes i cadires de cuir que fan un conjunt informal i elegant a la vegada, molt còmode.
Si t'agrada Bola de Drac no et pots perdre els dibuixos dels lavabos, amples però no totalment adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

La carta del Bardeni, el Meatbar

La carta ha variat des de la primera vegada que vam anar al 2016 (veure ressenya fent clic aquí) i també condicionats per la situació Covid actual.
A més de la carta impresa a la porta, sobre la taula dins d'un suport de metacrilat i en QR, també està escrita a les parets de rajola, en color negre la carta i els plats dels dia en vermell.

Sandvitx, amanida de mozarella, ous amb parmentier i pop o el tataki de tonyina són alguns dels 7 plats previs al llistat dels de carn.
La carta en si només conté 4 plats de carn, no obstant això, els plats del dia són uns 6 o 7 més a afegir.
Recomanen demanar dos plats per comensal i avisen de fer la comanda tota a l'hora, que la cuina tanca a les 14:30 i també avisen que no tenen licors per fer la sobretaula.

Per postres hi ha una mitja dotzena, casolans i a molt bon preu.
El celler no és gaire extens però té referències interesants a preus no molt més elevats que els d'una bodega.

Què vam dinar al Bardeni, el Meatbar

En aquest dinar erem un grup de 4, convivents, així que vam poder compartir tots els plats.
Recordeu que recomanen demanar dos plats per persona però nosaltres vam fer un total d'onze, tres més dels recomanats. Tots els plats van arribar a taula a un ritme i ordre perfectes.
La "canalla" beu aigua i el papis una ampolla de Terrestre.
Entrants
Vam començar compartint Croquetes de pernil ibèric i Sardines marinades amb piparras. Els dos plats boníssims, la croqueta carregadeta de pernil i toveta per dins. La meva filla en volia més però la vam contenir. Les sardines perfectes per a mi, al Santi li agraden més curades. Ben netes, sense espines i molt encertat el punt de la piparra.


Del llistat "fora de carta" un milfulles de carxofa i foie, com en tatin i que estava deliciosa.


Principals
Un parell de plats steak tàrtar d'Angus Beef del que ofereixen 4 intensitats de picant, vam demanar el normal i picant més (nivells 2 i 3). Em vaig quedar gaire bé sola amb el normal, els hi agrada picant i la propera diuen que demanaran el nivell 4.

Dels plats "fora de carta" el Taco-mex de "solomillo", o sigui filet en carpaccio amb tocs cítrics que estava de mort. Sort que en portava poc coriandre. 😅

Tot seguit ens van arribar els "plats calents" començant amb el canelò de cua de vaca que ja coneixíem i que no ens vam haver de barallar perquè va arribar tallat. Gràcies!!!

També ja tallat el 
filet d'Angus Beef Nebraska amb salsa Cafè de París i uns daus de patata. El filet estava tan tendre com la patata, un plaer pel paladar. Per contrastar sabors l'Onglet Selecció especial, rostit per fora, vermell per dins, també molt tendre i amb un sabor més intens que el filet. Molt difícil decidir-se només per un.


Vam acabar amb un parell de plats de "fora de carta", el
Garrinet cruixent amb poma, una combinació clàssica i perfecta. La pell cruixent i l'interior es desfà. I les Mandonguilles Dry "Aged" que em van recordar molt a les meves per les espècies que hi porten, a més a més, jo també les passo per la paella i les deixo cruetes per dins. Una passada de mandonguilles.


Postres
No vam perdonar postres així que una crema catalana en escuma amb sucre cremat per sobre, suau, bona. Un Xoco-pistacho, un coc molt tendre amb gelat de festuc, nata i cacau en pols per sobre, el guanyador dels postres juntament amb el tocinillo, clàssic i molt bo. I el darrer, per unanimitat, va ser la torrija. Portava una mica de crema catalana cremada per damunt però el pa amarat en llet estava blanc, sense dolç, sense canyella i sense fregir.

Begudes
Vam beure aigua, només hi ha ampolles petites, una cervesa i una ampolla de Terrestre 2016, D.O.Q. Priorat del celler Portal del Priorat. Un vi amb notes fruitals molt marcades i molt bona relació qualitat-preu.

El compte
Amb begudes, tres cistells de pa i la mantega Échiré, el compte va ser de 57,5 € per cap. Un preu correcte que pot baixar a uns 40 per persona si es fa cas de la recomanació i es demanen dos plats per comensal. Tanmateix és molt correcte per la qualitat del producte que ofereixen, els preus dels vins i postres i el fantàstic servei del personal de sala.

Resum del Bardeni, el Meatbar

  • El local és accessible, còmode, ample.
  • El personal de sala és molt atent, eficient i sempre amb un somriure.
  • Productes de primera qualitat en plats ben resolts i arribats a taula a bon ritme.
  • Preu ajustat al producte i gens inflat als vins i postres.
  • Mesures Covid: Gel hidroalcohòlic, distància entre taules, carta en QR.
Com que no tot és perfecte, com punt negatiu direm que això de haver de demanar tot al principi em produeix una mica de neguit, (demanaré massa/poc? voldré un altre plat? em vindrà de gust un plat de croquetes per postres?).
Això de no poder fer sobretaula, no és que m'afecti gaire però pot ser hi ha dinars/reunions de feina que ho necessitin...

Com punt positiu és que ara ja podem reservar, sense haver d'anar a l'una a fer cua a la porta per assegurar-nos taula.

Llàstima viure a 100 km. Considero que el Bardeni és per anar una vegada al mes, aprofitar quan canvien els plats de la llista vermella i si cal, buscar una excusa per celebrar algun fet.
No obstant això, jo prefereixo no buscar excuses, anar al Bardeni i gaudir.

4 comentaris:

  1. Aquest és un dels llocs top a la meva llista personal i crec que el Top One de la Marta, que és la carnívora de la família 😂.

    En el debat de si onglet versus filet, jo soc radical a favor de l'onglet.

    Vaig estar a punt de reservar (ara que es pot!) pel proper dimarts, però per exigències d'horari de treball del meu fill, vaig deduir que no seria possible. Però si no ens «engabien» de nou, caurà aviat..

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo m'estic pensant fer una nova visita en parella perquè just la setmana que vam anar no estava la costella de vaca en plats del dia i ara sí. :-)

      Es que el Bardeni crea bardiadicts i hem d'aprofitar que estic per aquí :-)

      Salut!

      Elimina
  2. 2 plats per cap??? No, no.... Us vareu fotre les botes!! Hahahaha.
    Només de veure les fotos ja em torna a entrar gana, i això que acabo de sopar.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joan, la propera et prometo que en farem dos només. :-XXXX

      Salut!

      Elimina