diumenge, 1 de desembre del 2019

LLAMBER, D'AVILÉS AL BORN

Llamber, taverna gastronòmica
08003 Barcelona
Carrer de la Fusina, 5
Tfn 933 196 250
Preu orientatiu: 30 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
3,5 - Espai, atenció, cuina.

Cuina asturiana i cuina catalana. Plats de km 0, pertanyen a la xarxa Slow Food. Local actual i molt atractiu. Preus correctes. Atenció professional i propera. Un 3,5 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Gran (100 p) Terrassa
Distribució:
Ajustada
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
No hi havia
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Llibre fusta
Curta
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Plats per a celíacs, vegetarians i vegans
IDIOMES
Català
Castellà



El nom de la taverna, Llamber, és un vocable asturià que vol dir llepar o picar entre hores, segons context.
Amb aquest nom està clar que la cuina ha de tenir arrels asturians que es fusionen amb la cuina catalana per oferir uns plats realment apetibles.
El Llamber, a més a més, pertany a la xarxa del Slow Food, tenint presents els productes km 0 i la cuina sense presses.

El local té una terrassa molt engrescadora, a l'interior del local hi ha un pi que separa la zona d'entrada de taules altes del següent espai de taules baixes. Les que estan situades davant de la cuina, on vam seure nosaltres, estan massa atapeïdes, molt aprofitat l'espai. Només es salva un mica que les taules són prou amples i tens espai suficient però entre la nostra taula i la situada la meva esquerra no hi cabia una persona. La decoració, molta fusta, pell i paret vista, llums d'aranya amb coberts penjant... Un local molt actual i acollidor a la vegada.
El lavabo adaptat no és practicable, la distribució de les taules impedeix l'entrada i a més a més dins hi ha una cadira de ferro, de jardí, que impedeix que una cadira de rodes pugui entrar. Tampoc hi havia manera d'eixugar-se les mans...
Els caps de setmana l'horari s'amplia i des de les 9 del matí pots fer un esmorzar de forquilla o dolç.


Carta de la Taverna Gastronòmica Llamber

La carta no és gaire llarga: uns plats de pica-pica (amanida, formatges, croquetes...) i una desena de plats principal que inclouen bolets, nyoquis, un parell d'arrossos, carns, peix, pop i una fabada asturiana Slow Food.
Mitja dotzena de postres completen la carta del Llamber, amb les casadielles com postres asturians.
Cada setmana hi ha un petit apartat amb els suggeriments del xef  i els dissabtes i diumenges obren de 9 a 12 per fer esmorzars salats amb diferents entrepans i ous en truita o ferrats, brioxeria, fruita i sucs naturals.


Un punt a destacar és la possibilitat de demanar mitges racions de molts entrants i alguns dels plats principals que permet tastar més varietat (o que va molt bé si fas dieta 😉)
La carta de vins és prou extensa i tens diversos per a demanar a copes.

La nostra tria a la taverna Llamber

De l'apartat de "pica-pica" vam compartir el plat sardina fumada amb iogurt i figues de coll de dama caramel·litzades.  Molt bones, encara que les figues no estaven tan madures com ens agrada ni vaig trobar gaire el caramel·litzat.
El plat que ens va sorprendre molt per la combinació i pel sabor va ser l'anxova del Cantàbric sobre pa dolç d'espelta i formatge Cabrales. Aquest mos ha de ser un imprescindible si visites la taverna Llamber.
També una croqueta de formatge de Gamoneu, suau i gustosa, a més a més de bona mida i per acabar entrants, un clàssic, mitja ració de patatinas al Cabrales amb praliné d'avellanes. Delicioses, un altre plat recomanable en cada visita.

Per acabar no podíem deixar passar l'ocasió de cruspir-nos una fabada asturiana (homenatge a Viri, del llar de viri). La fabada estava de mort i es d'agrair que estigués rebaixada en greixos, vam fer molt bona digestió. Ens vam acabar tota la cassola amb la cistella de pans que teníem a taula omplint dues vegades cada plat.

Buscant per internet he descobert que "la llar de viri" és una casa de menjars (Bib Gourmand) on fan la fabada asturiana tradicional.



Per beure

El Santi va prendre cervesa i jo un parell de copes de Les Crestes, D.O.Q. Priorat del celler Mas Doix.

Compte

El compte, sumant els cafès (no van prendre postres) va sortir a uns 30 € per cap. Molt correcte per estar al Born, una zona on els preus es disparen en alguns establiments aprofitant-se de l'afluència de turistes.


Resum de la taverna gastronòmica Llamber


  • El local té el seu punt d'elegància al interior i el seu punt informal a les taules altes de l'entrada.
  • Una menció especial la vaixella que utilitzen, encara que pot resultar d'una mida excessiva en alguns plats, és realment bonica.
  • Molt bona atenció, acurada, professional.
  • Molt bona cuina en una carta que té en compte sensibilitats gastronòmiques amb plats vegans, vegetarians i per a celíacs.
  • Preus d'acord a la zona.
Francisco Heras va portar El LLamber d'Avilés fins a Barcelona obrint la taverna Llamber al Born. Aquesta taverna es complementa ara amb El Chigre 1769. Així doncs, ara tenim dos espais per tastar la cuina asturiana a Barcelona.

4 comentaris:

  1. Quan van començar amb tot un esclat de publi-reportatges. no s'intuïa que tingues massa futur.... El recordo com el primer cop que hi vaig anar després de l'operació de maluc, ara deu fer uns 6 anys... En bastons vaig anar-hi, sent el primer dia que vaig tornar a conduir. I forçat pel meu fill, que em va dir "ja toca sortir...!!".

    I el vaig trobar prou bé, tot i entrar amb certes prevencions, per tota la moguda que havien fet. No he tornat i no sabria dir-te el perquè. Però no t'estranyi que un dia d'aquest hi torni...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sort que jo aquell dia no anava en motoreta si no, no sé on m'hagués colocat. Em va donar la sensació de voler fer caixa colocant les taules amb calçador.

      I el bany adaptat, amb una taula just davant de la porta que fins i tot amb crosses costava entrar. I sense paper ni aire ni res per les mans. Molt emprenyador.

      La fabada molt bona però la sensació global sembla a la teva, pot ser en uns anys hi torno. :-DDD

      Salut!

      Elimina
  2. Vaig estar allà al mes de març i recordo només un plat que m'agradés. Però també he de dir que anava amb la meva filla que no li agrada el formatge i potser són bàsics i els més recomanables els plats que en porten a aquest restaurant.

    I també tinc bon record del servei i de la noia que ens va atendre a la terrassa.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No és questió de formatge Jordi, l'anxova és espectacular i la fabada molt bona i cap d'ells porta formatge. Ara, la sardina amb figues no entenc com no està a l'apartat de suggeriments sent un producte tant de "segons mercat". Les que ens van servir a nosaltres estaven faltes de madurar.

      El servei molt atent, fins i tot va retirar una xinxe vermella que corria per la taula sense cap fàstic disculpant la situació "que havien fet obres" recenment. Jo més aviat diria que la causa és el pi que hi ha dins del local...

      En fi, bé, però sense fanfàrries. Amb massa nota crec que he valorat i tot ara que el penso...

      Salut!

      Elimina