diumenge, 20 de febrer del 2022

QUATRE MOLINS, EL XEF DE LA MEL

Quatre Molins
43360 Cornudella de Montsant
Carrer del Comte de Rius, 8
tel. 977 82 10 04
Preu orientatiu: >80 €
Menú degustació: 55 €
Menú espectacle: 75 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
5,0
5,0 - Espai amb plats memorables.





Cuina d'autor en un espai que uneix vins  del Celler Ronadelles i mel d'Art Muria. Equip jove, atenció perfecta, local ample, preus correctes. Són un 5 estrelles Pepa Pink.
1 estrella Michelin

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Públic
Espai:
Petit (24 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Penja-robes
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Tovallola
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Llibre
Vins i caves:
De la Terra
Altres:
Esdeveniment privats
IDIOMES
Català
Castellà



Al peu de la serra del Montsant, a Cornudella, a l'any 2018 el xef Rafel Muria es va posar al capdavant de l'equip de cuina d'un projecte gastronòmic que neix de la unió de Celler Ronadelles i Art Muria, el Quatre Molins.
Un equip jove amb un treball impecable a cuina i a sala que ha sigut reconegut amb una estrella Michelin al 2021.

S'ubica al carrer que creua la població, amb aparcament públic darrera de l'edifici. És accessible, un gran finestral permet entrar la llum natural i al costat de la porta hi ha una petita terrassa amb un parell de taules i cadires altes, per fer vermut i pels fumadors.

Dins, molta fusta amb un estil rústic, de muntanya, senzill i elegant alhora. Taules nues, tovalló de roba, reposa cobert molt bonic, de ceràmica amb el logo del restaurant, com el penja bosses que ofereixen a l'entrar.

La cuina vista mostra el treball de tot l'equip des de la barra i la sala del restaurant.

La carta del Quatre Molins

El Rafel Muria i el seu equip presenta una carta amb productes de proximitat i autòctons en dos formats: menú degustació amb aperitius, tres plats i postres; menú espectacle, amb aperitius, cinc plats, pre-postres i postres. A banda, hi ha menús de temporada, ara està el menú tòfona.
Sempre està present la mel, herència de la tradició abellera de la família a El Perelló.

Als menús es poden afegir o canviar plats, l'assortiment de formatges, un coulant que va aprendre el xef durant la seva estada a França, un ravioli d'escamarlà, foie i tòfona, o el plat de guanyador del "Concurs de gastronomia de la tonyina vermella de Balfegó", una royal de sangatxo

La carta de vins del Quatre Molins prioritza les D.O. Montsant i Priorat. Pels menús, tres maridatges: Cap de Ruc (30 €), Gran Selecció (40 €) i Maridatge Selecció Especial (80 €).

El disseny dels llibres de les cartes, amb tapes de suro i fusta són un altre bonic detall del Quatre Molins.

Menú Espectacle i alguns plats més

En arribar em van oferir el penja-bossa i es van quedar el meu abric.
El sopar va ser un regal des meus companys de feina i encara que al fer la reserva per la web ja vam avisar del canvi de menú, ens van lliurar la carta informant-nos dels maridatges disponibles i dels canvis, plats a afegir o substituir del menú. A més a més, en alguns plats s'ofereix tòfona aprofitant la temporada.

El sommelier ens va ajudar amb la decisió de l'ampolla de vi segons les nostres preferències i va començar el sopar.
A la taula, aigua i pa del Forn Sistarè (tradicional, de cereals i de pol·len)
Selecció d'aperitius de Rafel Muria
Acompanyats d'aperitiu de cirera, un petit bol amb xangurro, alvocat i gelet d'estragó i un nigiri de salmó i quinoa. Després un xapadillo d'anguila, alga nori i gingebre i una gyoza de cua de bou. Llevat del primer, els altres tres es poden menjar amb els dit, així te'ls pots llepar.😋 Díficil destacar un d'ells.


Plats del menú i afegits
Verat fumat amb coliflor, bitxo, ceba en escabetx i mel d’all negre Muria Bio, aquest plat era només pel Santi perquè jo vaig canviar-lo per la royal de sangatxo. Vam acceptar el suggeriment de la tòfona per sobre, fantàstic, amb el verat poc fumat, molt bo en contrastos.

Crema de castanya amb escuma d'api i pernil de vaca gallega madurat, una delícia de plat, pot ser un dels meus preferits.

Carxofa a la brasa amb romesco i tonyina Balfegó. Bonic i deliciós, és una idea per fer a casa un plat amb aquest ingredients.

Al menú vam afegir un per cadascú del Ravioli d’escamarlà amb salsa de foie i tòfona negra. Ja m'agradaria saber-ho fer a casa!

Tornem amb plats del menú amb el Foie gras “poêlé” amb gaspatxo de turró de jijona, taronja, fava tonka i ceba escabetxada. Tornant amb contrastos de dolc-àcid-salat.
“Cebiche” calent de colomí amb gelat de moresc, el plat que menys em va agradar. El colomí sobre les rillettes de les seves potes i salsa concentrada estava de mort, ara, quan li afegeixen la llet de tigre per fer el cevitxe i li dóna aquest toc de coriandre i l'has de barrellar amb el gelat de blat de moro, doncs ja el trobo molt agosarat. El coriandre i jo no som gaire amics.

Acabem compartinnt el plat guanyador del Concurs de tonyina Balfegó, Royal de sangatxo de tonyina amb compota de pera. El contrast de textures i dolçors em va agradar moltíssim.

Abans dels postres, un Assortiment de formatges, de vaca, blau, de cabra i d'ovella, una mica just d'explicacions aquí. El pot de mel d'Art Muria de flors i un dolç de guaiaba.

Postres
Un pre-postre que el Rafel et prepara a taula amb el nitrogen líquid, Cogombre, gingebre i “mojito” d’alfàbrega. Escumes, la primera congelada amb el N2 i la segona es col·loca a la base i al damunt del gelat, s'acaba amb mel, ratlladura de llima, cubets de cogombre... Veniu a veure-ho i gaudir-lo.

El postre de Mel de taronger amb safrà “Art Muria” i cítrics és el Déu dels postres, pel meu gust és clar. Galeta, mel, crema, escuma, gelatina, gelat i el punt de safrà. Ho té tot.

Begudes
Un cafè i un talladet amb els seus petit fours, xocolata amb fruits secs i un dolç de maduixa.

En arribar ja et serveixen aigua i el got sempre té el mateix nivell, m'encanta que no m'hagi de preocupar de demanar aigua, ni pa.
El vi, Coma Vella (2015), D.O.Q. Priorat, de Viticultors Mas d'en Gil.

El compte
Al regal dels meus companys vam afegir els plats i la beguda. Segons el menú què agafis i el vi, pots comptar a partir de 80 € per persona.
Aigua, pa i cafès inclosos,  i amb el compte et porten un estoig amb 4 varietats de mel per a que cada comensal esculli una, considero un preu molt bo.

Resum del Quatre Molins

  • El local és molt còmode, ample, lluminós i molt bonic.
  • Penja-bossa, guarda-roba.
  • A taula, aigua i pa del Forn Sistarè.
  • El personal de sala és molt atent, professional.
  • Cuina de contrastos en sabors i textures.
  • Preu elevat, correcte en relació al producte que ofereixen.
  • Mesures Covid: Gel hidroalcohòlic, distància entre taules.

Em va sorprendre la joventut de l'equip i alhora la professionalitat. Plats deliciosos, llevat de gustos personals per segons quin ingredient, la presentació i elaboració és perfecta.

Amb el celler Ronadelles s'organitzen tasts, maridatges, visites a les vinyes...

3 comentaris:

  1. No pots imaginar les vegades que m'ha passat pel cap reservar-hi. El 50%, jo mateix m'he tirat endarrere perquè trobo l'oferta complicada i l'altre 50%, quan li he dit a la Marta de reservar allà, em surt ella amb un «tira, tira... no entenc com vols reservar en llocs que ja sé no en sortiràs content» 😂😂.

    I el problema em ve del meu lligam del que menjo amb el territori. Aquests plats que jo en dic carinyosament «pijades» i que ja sé que són molt bons, els tolero a BCN. Però quan estic lluny de la metròpoli, em fan molta mandra.

    Una mica com quan anem a Can Bosch, que acabo sempre demanant el menú tradició, per evitar el que et comento.

    En fi... manies que té un i que no s'aturen aquí. Per exemple em costa molt menjar peix en llocs de muntanya, tot i tenir clar que tenen el mar a poques hores.

    Salut!!

    ResponElimina
  2. Doncs jo tenia ganes d'anar-hi. La meva filla va anar aquest estiu i segons m'explicava em venia molt de gust així que quan els meus companys de feina em van regalar el menú degustació no vaig dubtar en ampliar-lo al "espectacle" i afegir/canviar els plats que la meva filla ens va recomanar. Només que vam agafar el formatge en comptes del coulant, la propera no ho farem. :-)

    "Pijades"? Més aviat una cuina arriscada. Els plats tenen combinacions agosarades que no agraden a tothom, per exemple, jo el plat del colomí amb llet de tigre no el vaig trobar gaire sentit però imagino que a algú li agradarà, jo només aprecio la feina que té darrera. (El colomí estava espectacular sense barrellar amb el gelat).

    I això d'evitar el peix en "muntanya", totalment en desacord Ricard. La tonyina Balfegó està a 65 km de Cornudella, menys de la meitat que a Barcelona. I a més a més, sempre s'ha dit que on es menja el millor peix és a Madrid, bastant lluny de la costa :-D Segons quins pobles/ciutats de muntanya/interior, el peix és de qualitat.
    És com si em dius, "a Cambrils o a Reus no menjo vaca". Avui dia, amb la globalització i els transports que tenim, es pot menjar bons productes "llunyans". Als restaurants o a casa, tenim accés a qualsevol producte. No parlem de petjada de carboni, això seria un altre tema.

    Resumint, que agraeixo el regal dels meus companys de feina i que no tinguis tantes manies :-)

    Salut!! i petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si el que dius tens tota la raó. Només et deia que el fet d'associar menjar al territori, són manies meves, que no tenen perquè ajustar-se a cap lògica. Tots tenim i fem coses il·lògiques 😂😂.

      I el tema Balfegó, els tinc mania especial 😂😂. Massa màfia i ja quan veig aquest nom, l'associo a màfia i cop de canya. Soc més de tonyina Arrom.

      Salut!!

      Elimina