diumenge, 2 de juliol del 2017

COIMBRA VINOTECA GASTROBAR, UN BAR DE TAPEO A TARRAGONA

Establiment: Coimbra Tarragona
43001 Tarragona
Carrer del Governador Gonzàlez, 6
Tfn 977 591 583
Preu orientatiu: 20€

Coimbra Tarragona

Tapes i plat del dia, no fan menú. Local petit, atenció amable, preus acceptables. Un 3 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Difícil
Espai:
Mitjà (30 p)
Distribució:
Ajustada
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Penja-robes
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
-
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Informal
Amabilitat:
Eficàcia:
Correcta
Presentació:
Plastificada
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:

IDIOMES
Català
Castellà




El Coimbra s'anuncia com Gastrobar i Vinoteca. La carta de vins no l'he vista així que només puc dir el que anuncien a la pissarra: de vi negres tenim 7 vins catalans repartits en 5 D.O., 1 Somontano; 7 Ribera del Duero, 6 Rioja; de blancs és un assortiment similar.
Encara que pel nom del local pensis que la carta pot estar plena de plats de bacallà, res de res, es tracta de tapes espanyoles (flamenquín, croquetas, melva, cachopo, zarajos, torreznos, lacón...)
La carta és divideix en colors per tipus de ingredients o cuinats. Tenim apartat de: hort, ous, croquetes, carns, llotja, racions i postres. Molt de planxa, fregit i arrebossat. Només trobaràs cru l'amanida de tomàquet amb melva. Els dies de cada dia en comptes de menú fan un plat de cassola: el plat del dia.

El local està atapeït de quadres, fotos, pissarres... encara que no resulta aclaparador perquè el sostre és alt. L'atenció és molt propera però una mica lents, això el vam comprovar les dues vegades que hem anat. La primera vegada vam fer un tast una nit i ens vam animar amb l'assortiment de croquetes de la casa que estaven delicioses. Els sabors eren: carn d'olla, bacallà, calamar, pernil salat, bolets i calamarset amb la seva tinta. Per a repetir sense dubte.
Un carpaccio de peus de porc, prou correcte però prefereixo els peus sencers. Per acabar un plat de lagarto ibèric fregit amb pebrots de Padró. És una part del porc que s'extrau de la part del costellam, tendra i sucosa degut al seu alt contingut en greix. M'agraden més altres peces del porc però aquesta, si està cruixent per fora és molt gustosa.



Pels dos vam pagar poc més de 35€, curiós que en un lloc que es diu enoteca, perdó, vinoteca, no recordi el vi que vaig prendre ni quedi detallat al compte.
La segona visita eren tres persones i vam començar amb unes patates al Cabrales per a compartir, juntament amb una amanida de tomàquet i melva. Dir que les patates, naturals i fregides, molt bones, tenien formatge per addictes. Si t'agrada el intens sabor i el punt picant d'aquest formatge, has de demanar aquest plat. L'amanida va venir molt bé per fer contrast amb el formatge, un tomàquet, amb sabor de tomàquet, amb melva i ceba amanit amb oli. Res complicat que jo faig a casa, normalment amb melva canutera que és més petita i gustosa.

Com a plat principal vam demanar una
costella de vaca feta al punt, que va arribar amb pebrots de Padrón. Molt gustosa i tendra.
També volíem un
cachopo, però ens van dir que per una persona era molt, com que vam insistir que el volíem, ja ens van dir que no havia arribat el camió de la carn i que no en tenien. Llavors el vam canviar per un secret ibèric però va arribar un plat amb lagarto, explicant que estava molt bo i que secret tampoc hi havia. (Al compte també estava el preu del lagarto)
Per a mi el plat del dia,
cua de bou estofada, que estava molt bona, una mica temperat pel meu gust, a mi m'agraden aquest tipus de plats ben calents; i un altre detall, venia solet, desangelat, sense guarnició. El vaig trobar una mica trist... i en pic veig que a la taula del costat porten un parell de plats acompanyats de patates fregides, a daus, grosses. Els hi vam dir, però jo ja m'havia acabat el meu plat... L'explicació que ens van donar és que com que ja havíem demanat patates als entrants, seria molta patata i van decidir no posar-les. Doncs molt malament. Si torno avisaré que el meus plats els portin sencers, ja que el pago sencer, jo el vull amb el que toqui.
Per postres va resultar un altre "uy, pues de eso no nos queda..." així que no vam tastar la
nube de queso con arándanos i va ser un pastís de formatge, contundent, i un mel i mató, que estava molt tou i fluid per ser un mató, semblava un iogurt quefir.
El compte va ser de 72€ per tots tres, amb aigua i cervesa.
La sensació final no va ser tant agradable com a la primera visita, pel que van trigar, pel canvi de plat escollit, per l'absència de guarnició, pels plats que volíem demanar i no hi eren... Un lloc correcte per fer tapes però del que no he sortit el #soexcited que esperava.

6 comentaris:

  1. És el problema de que les 3B's, són prou difícils de trobar.... :)

    Els plats que comentes, pinten bé i els preus molt bé....

    Però tot rodó, ja sembla que sigui miracle trobar-ho.... I ni tu ni jo, som massa de creue en miracles... :)

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I a més a més per Tarragona hi ha un problema amb uns indesitjables que quan més t'acostes al Port i les zones baixes de la ciutat són més difícils de controlar. I quan veus un d'aquests, ja no dines igual...

      Salut!

      Elimina
  2. Patates amb cabrales... OMG!!! Això he de fer-lo a casa... Ara, l'olor que ha de quedar a la cuina, no deu ser apta per a tots els olfactes... Les meves dos filles no suporten el formatge, o sigui que aprofitaré un dia que no hi siguin...

    Trist el que expliques del catxopo...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No puc creure que no les hagis menjat mai! A Astúries, juntament amb "los chorizos a la sidra" són els plats de deslletament dels nadons pràcticament. Has de fer una visita a aquell principat i fer un tast, sense oblidar "el pastel de cabracho, los cachopos y los frixuelos".

      Salut!

      Elimina
    2. De fet, si que conec molt bé tota aquella part de pais i la resta de plats que anomenes. Però aquest, per senzillesa m'ha cridat força l'atenció i no va coincidir que el tastessim en cap dels àpats fets per allà. Ja el faré, ja... ;-)

      Elimina
    3. Fet a casa és millor, li pots donar el punt de formatge que més t'agradi. :-)

      Elimina